×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Kim hoorde dat ze kanker had vlak nadat ze haar grote liefde ontmoette

Vriendin 48: Kim hoorde dat ze kanker had vlak nadat ze haar grote liefde ontmoette
30.11.2016 -

Het zal je maar gebeuren: heb je net de liefde van je leven ontmoet, krijg je te horen dat je ernstig ziek bent. Het overkwam Kim (32) . Ze kreeg vlak na haar eerste date met Dominique (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. “Heel wat mannen zouden hard weglopen als ze te horen kregen dat hun date ernstig ziek was, maar Dominique niet. Hij ging er vol voor.”


‘Onze tweede date was in het ziekenhuis’ 

Kim: “Twee jaar geleden ben ik gescheiden van de vader van mijn drie kinderen. We waren al een tijdje niet meer gelukkig samen en probeerden van alles om onze relatie te redden, maar het lukte niet. Samen met onze kinderen Jesse (10), Keylie (7) en Desley (5) ging ik ergens anders wonen. Het was een verdrietige periode. De kinderen en ik moesten wennen aan de nieuwe omgeving, maar met z’n vieren probeerden we er echt iets van te maken. Na een tijdje ging ik weer daten. Via Tinder leerde ik Dominique kennen en we hadden leuk contact. Ik vertelde hem over mijn leven, hij over het zijne. Beiden vroegen we ons af waar we zouden staan over tien jaar. Na drie weken appen vond ons eerste afspraakje plaats. Bij mij thuis. De kinderen waren dat weekend bij hun vader. Ik geloof niet zo in liefde op het eerste gezicht, maar toen ik Dominique zag, was ik meteen verkocht. Wat een leuke man! Hij bleek de rust zelve, zat vol grappige ingevingen en straalde niets anders dan zelfvertrouwen uit. Die avond kwam van het spel niets meer terecht. Wel kletsen aan één stuk door en bleken veel gemeen te hebben. Ik hoefde bij hem geen masker op te zetten en kon helemaal mezelf zijn. Het was alsof ik hem al veel langer kende. Zo vertrouwd. Die avond werd ik meteen verliefd op hem.” 

Heel slecht nieuws 
“Toen Dominique de volgende ochtend wegging, wenste hij me nog sterkte. Binnenkort zou ik namelijk een telefoontje van het ziekenhuis krijgen. Eerder had ik bij de huisarts een uitstrijkje van mijn baarmoeder laten maken en de uitslag was niet helemaal goed. Ik bleek onrustige cellen te hebben en werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar vertelde de gynaecoloog me dat deze uitslag best vaak bij vrouwen voorkwam en ik me niet direct zorgen hoefde te maken. Er werd een stukje weefsel weggehaald voor verder onderzoek en de uitslag zou me worden doorgebeld. Die maandagochtend werd ik inderdaad gebeld, maar niet met een geruststellende mededeling. Ik moest direct komen. Samen met een vriendin haastte ik me naar het ziekenhuis. Bij binnenkomst zei de arts meteen: ‘Fijn dat je iemand hebt meegenomen, want ik heb slecht nieuws. Je hebt kanker.’ Ze legde het zo pats-boem op tafel. Het eerste wat ik dacht, was: ik ga dood. Ik voelde paniek en angst. En toen flitste door mijn hoofd: hoe moet het dan met mijn kinderen? Zij leunen nu vooral op mij. Pas toen ik daarover nadacht, kwam de overlevingsdrive naar boven. Ik nam me voor: wat er ook gebeurt, ik ga knokken. Ik word beter. En passant vertelde de arts dat ze vrijdag de uitslag al had. Ze had besloten dat ze wilde wachten met bellen, omdat ik toch pas dinsdag terecht kon voor een vervolggesprek over verdere behandeling en anders had ik al zo in spanning gezeten. Als ze me die vrijdagmiddag wél had gebeld, was de date met Dominique nooit doorgaan. Daar was ik dan absoluut niet voor in de stemming geweest.” 

Vlinders in mijn buik 
“Dominique… Hoe moest het nu verder met hem? Moest ik hem vertellen wat er aan de hand was? Daarmee nam ik wel een risico. Het kon zomaar zijn dat de boodschap ‘Ik heb kanker’ hem zou afschrikken. Desalniettemin speelde ik open kaart. Ik appte hem wat er aan de hand was en ik kreeg meteen een berichtje terug. ‘Zal ik snel langskomen?’, vroeg hij. Hoe lief! Toen ik Dominique vertelde over mijn vervolgafspraak besloot hij vrij te nemen van zijn werk om met me mee te kunnen naar het ziekenhuis. Dat was dus officieel onze tweede date. Voor mijn afspraak met de arts dronken we nog even koffie in het ziekenhuisrestaurant. Niet echt een plek voor een romantisch afspraakje, maar toch voelde ik vlinders in mijn buik zo zittend tegenover Dominique. Natuurlijk was er ook spanning. Er hing een grote, grijze wolk boven ons die alles kon verpesten. Maar de aanwezigheid van Dominique maakte veel goed. Door hem werd alles lichter. Heel bizar. Ik was me er nog meer van bewust wat het leven voor moois te bieden heeft.''

Lees verder in Vriendin 48 

Beleefde jij net als Kim ook onstuimige tijden toen je je geliefde net kende? Praat mee op het forum. 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!