×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Kim hoorde dat ze kanker had vlak nadat ze haar grote liefde ontmoette

Vriendin 48: Kim hoorde dat ze kanker had vlak nadat ze haar grote liefde ontmoette
30.11.2016 -

Het zal je maar gebeuren: heb je net de liefde van je leven ontmoet, krijg je te horen dat je ernstig ziek bent. Het overkwam Kim (32) . Ze kreeg vlak na haar eerste date met Dominique (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. “Heel wat mannen zouden hard weglopen als ze te horen kregen dat hun date ernstig ziek was, maar Dominique niet. Hij ging er vol voor.”


‘Onze tweede date was in het ziekenhuis’ 

Kim: “Twee jaar geleden ben ik gescheiden van de vader van mijn drie kinderen. We waren al een tijdje niet meer gelukkig samen en probeerden van alles om onze relatie te redden, maar het lukte niet. Samen met onze kinderen Jesse (10), Keylie (7) en Desley (5) ging ik ergens anders wonen. Het was een verdrietige periode. De kinderen en ik moesten wennen aan de nieuwe omgeving, maar met z’n vieren probeerden we er echt iets van te maken. Na een tijdje ging ik weer daten. Via Tinder leerde ik Dominique kennen en we hadden leuk contact. Ik vertelde hem over mijn leven, hij over het zijne. Beiden vroegen we ons af waar we zouden staan over tien jaar. Na drie weken appen vond ons eerste afspraakje plaats. Bij mij thuis. De kinderen waren dat weekend bij hun vader. Ik geloof niet zo in liefde op het eerste gezicht, maar toen ik Dominique zag, was ik meteen verkocht. Wat een leuke man! Hij bleek de rust zelve, zat vol grappige ingevingen en straalde niets anders dan zelfvertrouwen uit. Die avond kwam van het spel niets meer terecht. Wel kletsen aan één stuk door en bleken veel gemeen te hebben. Ik hoefde bij hem geen masker op te zetten en kon helemaal mezelf zijn. Het was alsof ik hem al veel langer kende. Zo vertrouwd. Die avond werd ik meteen verliefd op hem.” 

Heel slecht nieuws 
“Toen Dominique de volgende ochtend wegging, wenste hij me nog sterkte. Binnenkort zou ik namelijk een telefoontje van het ziekenhuis krijgen. Eerder had ik bij de huisarts een uitstrijkje van mijn baarmoeder laten maken en de uitslag was niet helemaal goed. Ik bleek onrustige cellen te hebben en werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar vertelde de gynaecoloog me dat deze uitslag best vaak bij vrouwen voorkwam en ik me niet direct zorgen hoefde te maken. Er werd een stukje weefsel weggehaald voor verder onderzoek en de uitslag zou me worden doorgebeld. Die maandagochtend werd ik inderdaad gebeld, maar niet met een geruststellende mededeling. Ik moest direct komen. Samen met een vriendin haastte ik me naar het ziekenhuis. Bij binnenkomst zei de arts meteen: ‘Fijn dat je iemand hebt meegenomen, want ik heb slecht nieuws. Je hebt kanker.’ Ze legde het zo pats-boem op tafel. Het eerste wat ik dacht, was: ik ga dood. Ik voelde paniek en angst. En toen flitste door mijn hoofd: hoe moet het dan met mijn kinderen? Zij leunen nu vooral op mij. Pas toen ik daarover nadacht, kwam de overlevingsdrive naar boven. Ik nam me voor: wat er ook gebeurt, ik ga knokken. Ik word beter. En passant vertelde de arts dat ze vrijdag de uitslag al had. Ze had besloten dat ze wilde wachten met bellen, omdat ik toch pas dinsdag terecht kon voor een vervolggesprek over verdere behandeling en anders had ik al zo in spanning gezeten. Als ze me die vrijdagmiddag wél had gebeld, was de date met Dominique nooit doorgaan. Daar was ik dan absoluut niet voor in de stemming geweest.” 

Vlinders in mijn buik 
“Dominique… Hoe moest het nu verder met hem? Moest ik hem vertellen wat er aan de hand was? Daarmee nam ik wel een risico. Het kon zomaar zijn dat de boodschap ‘Ik heb kanker’ hem zou afschrikken. Desalniettemin speelde ik open kaart. Ik appte hem wat er aan de hand was en ik kreeg meteen een berichtje terug. ‘Zal ik snel langskomen?’, vroeg hij. Hoe lief! Toen ik Dominique vertelde over mijn vervolgafspraak besloot hij vrij te nemen van zijn werk om met me mee te kunnen naar het ziekenhuis. Dat was dus officieel onze tweede date. Voor mijn afspraak met de arts dronken we nog even koffie in het ziekenhuisrestaurant. Niet echt een plek voor een romantisch afspraakje, maar toch voelde ik vlinders in mijn buik zo zittend tegenover Dominique. Natuurlijk was er ook spanning. Er hing een grote, grijze wolk boven ons die alles kon verpesten. Maar de aanwezigheid van Dominique maakte veel goed. Door hem werd alles lichter. Heel bizar. Ik was me er nog meer van bewust wat het leven voor moois te bieden heeft.''

Lees verder in Vriendin 48 

Beleefde jij net als Kim ook onstuimige tijden toen je je geliefde net kende? Praat mee op het forum. 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |