×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 48: Kim hoorde dat ze kanker had vlak nadat ze haar grote liefde ontmoette

Vriendin 48: Kim hoorde dat ze kanker had vlak nadat ze haar grote liefde ontmoette
30.11.2016 -

Het zal je maar gebeuren: heb je net de liefde van je leven ontmoet, krijg je te horen dat je ernstig ziek bent. Het overkwam Kim (32) . Ze kreeg vlak na haar eerste date met Dominique (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. “Heel wat mannen zouden hard weglopen als ze te horen kregen dat hun date ernstig ziek was, maar Dominique niet. Hij ging er vol voor.”


‘Onze tweede date was in het ziekenhuis’ 

Kim: “Twee jaar geleden ben ik gescheiden van de vader van mijn drie kinderen. We waren al een tijdje niet meer gelukkig samen en probeerden van alles om onze relatie te redden, maar het lukte niet. Samen met onze kinderen Jesse (10), Keylie (7) en Desley (5) ging ik ergens anders wonen. Het was een verdrietige periode. De kinderen en ik moesten wennen aan de nieuwe omgeving, maar met z’n vieren probeerden we er echt iets van te maken. Na een tijdje ging ik weer daten. Via Tinder leerde ik Dominique kennen en we hadden leuk contact. Ik vertelde hem over mijn leven, hij over het zijne. Beiden vroegen we ons af waar we zouden staan over tien jaar. Na drie weken appen vond ons eerste afspraakje plaats. Bij mij thuis. De kinderen waren dat weekend bij hun vader. Ik geloof niet zo in liefde op het eerste gezicht, maar toen ik Dominique zag, was ik meteen verkocht. Wat een leuke man! Hij bleek de rust zelve, zat vol grappige ingevingen en straalde niets anders dan zelfvertrouwen uit. Die avond kwam van het spel niets meer terecht. Wel kletsen aan één stuk door en bleken veel gemeen te hebben. Ik hoefde bij hem geen masker op te zetten en kon helemaal mezelf zijn. Het was alsof ik hem al veel langer kende. Zo vertrouwd. Die avond werd ik meteen verliefd op hem.” 

Heel slecht nieuws 
“Toen Dominique de volgende ochtend wegging, wenste hij me nog sterkte. Binnenkort zou ik namelijk een telefoontje van het ziekenhuis krijgen. Eerder had ik bij de huisarts een uitstrijkje van mijn baarmoeder laten maken en de uitslag was niet helemaal goed. Ik bleek onrustige cellen te hebben en werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar vertelde de gynaecoloog me dat deze uitslag best vaak bij vrouwen voorkwam en ik me niet direct zorgen hoefde te maken. Er werd een stukje weefsel weggehaald voor verder onderzoek en de uitslag zou me worden doorgebeld. Die maandagochtend werd ik inderdaad gebeld, maar niet met een geruststellende mededeling. Ik moest direct komen. Samen met een vriendin haastte ik me naar het ziekenhuis. Bij binnenkomst zei de arts meteen: ‘Fijn dat je iemand hebt meegenomen, want ik heb slecht nieuws. Je hebt kanker.’ Ze legde het zo pats-boem op tafel. Het eerste wat ik dacht, was: ik ga dood. Ik voelde paniek en angst. En toen flitste door mijn hoofd: hoe moet het dan met mijn kinderen? Zij leunen nu vooral op mij. Pas toen ik daarover nadacht, kwam de overlevingsdrive naar boven. Ik nam me voor: wat er ook gebeurt, ik ga knokken. Ik word beter. En passant vertelde de arts dat ze vrijdag de uitslag al had. Ze had besloten dat ze wilde wachten met bellen, omdat ik toch pas dinsdag terecht kon voor een vervolggesprek over verdere behandeling en anders had ik al zo in spanning gezeten. Als ze me die vrijdagmiddag wél had gebeld, was de date met Dominique nooit doorgaan. Daar was ik dan absoluut niet voor in de stemming geweest.” 

Vlinders in mijn buik 
“Dominique… Hoe moest het nu verder met hem? Moest ik hem vertellen wat er aan de hand was? Daarmee nam ik wel een risico. Het kon zomaar zijn dat de boodschap ‘Ik heb kanker’ hem zou afschrikken. Desalniettemin speelde ik open kaart. Ik appte hem wat er aan de hand was en ik kreeg meteen een berichtje terug. ‘Zal ik snel langskomen?’, vroeg hij. Hoe lief! Toen ik Dominique vertelde over mijn vervolgafspraak besloot hij vrij te nemen van zijn werk om met me mee te kunnen naar het ziekenhuis. Dat was dus officieel onze tweede date. Voor mijn afspraak met de arts dronken we nog even koffie in het ziekenhuisrestaurant. Niet echt een plek voor een romantisch afspraakje, maar toch voelde ik vlinders in mijn buik zo zittend tegenover Dominique. Natuurlijk was er ook spanning. Er hing een grote, grijze wolk boven ons die alles kon verpesten. Maar de aanwezigheid van Dominique maakte veel goed. Door hem werd alles lichter. Heel bizar. Ik was me er nog meer van bewust wat het leven voor moois te bieden heeft.''

Lees verder in Vriendin 48 

Beleefde jij net als Kim ook onstuimige tijden toen je je geliefde net kende? Praat mee op het forum. 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |