×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

In zes stappen meer geluk: werkt het echt?

In zes stappen meer geluk: werkt het echt?
27.11.2016 -

We willen allemaal gelukkig zijn, maar wanneer zijn wij dat nou?


In Vriendin 47 vind je het artikel 'In 6 stappen meer geluk' geschreven door lifestyle stagiaire Anne. Zij is dit stappenplan gaan volgen om te kijken of ze er echt gelukkiger van wordt. Benieuwd of het voor Anne werkt? Lees dan verder!

Maandag: stap 1 pak je eetpatroon aan
Terwijl ik in de trein naar huis zit, schrijf ik mijn boodschappen-lijstje. Trots kijk ik naar mijn lijstje, er staan alleen gezonde dingen op. Wortels, komkommer en hummus voor snackmomenten, salade, quinoa, fetakaas en verschillende groenten voor het avondeten. Vol goede moed stap ik de supermarkt in en daar ging het bijna mis. Milka is in de aanbieding en die lekkere ovenchips van Lays… Met enorme wilskracht loop ik de actiestand voorbij. Een halfuur later stap ik vol trots op de fiets met een overvolle tas met groenten, zonder chocola en andere ongezonde snacks.

Dinsdag: stap 2 zoek je doel
Ik zit achter mijn bureau en dacht creatief te zijn met een woordweb. Kleurtjes liggen naast het papier. Het eerste woord dat ik opgeschreven heb is ondernemen, meer heb ik ook nog niet. Wat wil ik doen en bereiken? ''Mijn blog!'', schoot mij opeens te binnen. Ik ben ooit een blog begonnen over verschillende verhalen van vrouwen, die ze graag met anderen willen delen. Maar deze is nooit echt van de grond gekomen. Hier moet ik weer iets mee gaan doen. Ik vul enthousiast mijn woordweb aan.

Woensdag: stap 3 vier je successen en stap 4 de twintigsecondenregel

Ik ga vaak met tegenzin naar de sportschool, maar ik kom er altijd vrolijk van terug. Die vrolijkheid kan ik me nooit echt meer herinneren als ik naar de sportschool moet, daarom ben ik er ook al een tijdje niet geweest. Om het sporten wat makkelijker te maken heb ik, voordat ik ga werken, mijn tas met sportkleding alvast klaargezet. Toen ik terugkwam van werk was ik de tas helemaal vergeten. Het was even een slikken toen ik hem zag staan. Maar ik ben gegaan! Om even mijn succes te vieren heb ik na het sporten een heerlijk voetenbadje genomen.

Donderdag: stap 5 vergeet niet te genieten
Ik heb het de laatste tijd zo druk, dat ik geen tijd meer voor mezelf heb. Daarom besloot ik de afspraken die ik had staan allemaal te verzetten en even een moment aan mijzelf wijden. Daarom plofde ik deze avond lekker op de bank met Netflix.

Vrijdag: stap 6 geluk voor later
Eigenlijk moet ik elke dag mijn succes momenten opschrijven. Dit ben ik vergeten. Dus ik schrijf mijn succesmomenten van de hele week op.

  • Ik heb geen suiker gehad deze week! Hoe ik mij hierbij voel? Super goed! Ik ben trots op mezelf dat ik dit volgehouden heb. Nu doorzetten.
  • Dat ik naar de sportschool ben gegaan en niet halverwege ben omgekeerd. Dit is altijd een obstakel, die ik deze keer heb weten te overwinnen. Zie je wel dat ik het kan!

Conclusie
Dit stappenplan volgen is zeker een succes voor mij. Of het me echt gelukkiger maakt, durf ik niet te zeggen. Ik ben wel meer tevreden over mezelf en door het volgen van het stappenplan ben ik erachter gekomen dat ik veel meer kan dan ik dacht.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!