×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

In zes stappen meer geluk: werkt het echt?

In zes stappen meer geluk: werkt het echt?
27.11.2016 -

We willen allemaal gelukkig zijn, maar wanneer zijn wij dat nou?


In Vriendin 47 vind je het artikel 'In 6 stappen meer geluk' geschreven door lifestyle stagiaire Anne. Zij is dit stappenplan gaan volgen om te kijken of ze er echt gelukkiger van wordt. Benieuwd of het voor Anne werkt? Lees dan verder!

Maandag: stap 1 pak je eetpatroon aan
Terwijl ik in de trein naar huis zit, schrijf ik mijn boodschappen-lijstje. Trots kijk ik naar mijn lijstje, er staan alleen gezonde dingen op. Wortels, komkommer en hummus voor snackmomenten, salade, quinoa, fetakaas en verschillende groenten voor het avondeten. Vol goede moed stap ik de supermarkt in en daar ging het bijna mis. Milka is in de aanbieding en die lekkere ovenchips van Lays… Met enorme wilskracht loop ik de actiestand voorbij. Een halfuur later stap ik vol trots op de fiets met een overvolle tas met groenten, zonder chocola en andere ongezonde snacks.

Dinsdag: stap 2 zoek je doel
Ik zit achter mijn bureau en dacht creatief te zijn met een woordweb. Kleurtjes liggen naast het papier. Het eerste woord dat ik opgeschreven heb is ondernemen, meer heb ik ook nog niet. Wat wil ik doen en bereiken? ''Mijn blog!'', schoot mij opeens te binnen. Ik ben ooit een blog begonnen over verschillende verhalen van vrouwen, die ze graag met anderen willen delen. Maar deze is nooit echt van de grond gekomen. Hier moet ik weer iets mee gaan doen. Ik vul enthousiast mijn woordweb aan.

Woensdag: stap 3 vier je successen en stap 4 de twintigsecondenregel

Ik ga vaak met tegenzin naar de sportschool, maar ik kom er altijd vrolijk van terug. Die vrolijkheid kan ik me nooit echt meer herinneren als ik naar de sportschool moet, daarom ben ik er ook al een tijdje niet geweest. Om het sporten wat makkelijker te maken heb ik, voordat ik ga werken, mijn tas met sportkleding alvast klaargezet. Toen ik terugkwam van werk was ik de tas helemaal vergeten. Het was even een slikken toen ik hem zag staan. Maar ik ben gegaan! Om even mijn succes te vieren heb ik na het sporten een heerlijk voetenbadje genomen.

Donderdag: stap 5 vergeet niet te genieten
Ik heb het de laatste tijd zo druk, dat ik geen tijd meer voor mezelf heb. Daarom besloot ik de afspraken die ik had staan allemaal te verzetten en even een moment aan mijzelf wijden. Daarom plofde ik deze avond lekker op de bank met Netflix.

Vrijdag: stap 6 geluk voor later
Eigenlijk moet ik elke dag mijn succes momenten opschrijven. Dit ben ik vergeten. Dus ik schrijf mijn succesmomenten van de hele week op.

  • Ik heb geen suiker gehad deze week! Hoe ik mij hierbij voel? Super goed! Ik ben trots op mezelf dat ik dit volgehouden heb. Nu doorzetten.
  • Dat ik naar de sportschool ben gegaan en niet halverwege ben omgekeerd. Dit is altijd een obstakel, die ik deze keer heb weten te overwinnen. Zie je wel dat ik het kan!

Conclusie
Dit stappenplan volgen is zeker een succes voor mij. Of het me echt gelukkiger maakt, durf ik niet te zeggen. Ik ben wel meer tevreden over mezelf en door het volgen van het stappenplan ben ik erachter gekomen dat ik veel meer kan dan ik dacht.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |