×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

In zes stappen meer geluk: werkt het echt?

In zes stappen meer geluk: werkt het echt?
27.11.2016 -

We willen allemaal gelukkig zijn, maar wanneer zijn wij dat nou?


In Vriendin 47 vind je het artikel 'In 6 stappen meer geluk' geschreven door lifestyle stagiaire Anne. Zij is dit stappenplan gaan volgen om te kijken of ze er echt gelukkiger van wordt. Benieuwd of het voor Anne werkt? Lees dan verder!

Maandag: stap 1 pak je eetpatroon aan
Terwijl ik in de trein naar huis zit, schrijf ik mijn boodschappen-lijstje. Trots kijk ik naar mijn lijstje, er staan alleen gezonde dingen op. Wortels, komkommer en hummus voor snackmomenten, salade, quinoa, fetakaas en verschillende groenten voor het avondeten. Vol goede moed stap ik de supermarkt in en daar ging het bijna mis. Milka is in de aanbieding en die lekkere ovenchips van Lays… Met enorme wilskracht loop ik de actiestand voorbij. Een halfuur later stap ik vol trots op de fiets met een overvolle tas met groenten, zonder chocola en andere ongezonde snacks.

Dinsdag: stap 2 zoek je doel
Ik zit achter mijn bureau en dacht creatief te zijn met een woordweb. Kleurtjes liggen naast het papier. Het eerste woord dat ik opgeschreven heb is ondernemen, meer heb ik ook nog niet. Wat wil ik doen en bereiken? ''Mijn blog!'', schoot mij opeens te binnen. Ik ben ooit een blog begonnen over verschillende verhalen van vrouwen, die ze graag met anderen willen delen. Maar deze is nooit echt van de grond gekomen. Hier moet ik weer iets mee gaan doen. Ik vul enthousiast mijn woordweb aan.

Woensdag: stap 3 vier je successen en stap 4 de twintigsecondenregel

Ik ga vaak met tegenzin naar de sportschool, maar ik kom er altijd vrolijk van terug. Die vrolijkheid kan ik me nooit echt meer herinneren als ik naar de sportschool moet, daarom ben ik er ook al een tijdje niet geweest. Om het sporten wat makkelijker te maken heb ik, voordat ik ga werken, mijn tas met sportkleding alvast klaargezet. Toen ik terugkwam van werk was ik de tas helemaal vergeten. Het was even een slikken toen ik hem zag staan. Maar ik ben gegaan! Om even mijn succes te vieren heb ik na het sporten een heerlijk voetenbadje genomen.

Donderdag: stap 5 vergeet niet te genieten
Ik heb het de laatste tijd zo druk, dat ik geen tijd meer voor mezelf heb. Daarom besloot ik de afspraken die ik had staan allemaal te verzetten en even een moment aan mijzelf wijden. Daarom plofde ik deze avond lekker op de bank met Netflix.

Vrijdag: stap 6 geluk voor later
Eigenlijk moet ik elke dag mijn succes momenten opschrijven. Dit ben ik vergeten. Dus ik schrijf mijn succesmomenten van de hele week op.

  • Ik heb geen suiker gehad deze week! Hoe ik mij hierbij voel? Super goed! Ik ben trots op mezelf dat ik dit volgehouden heb. Nu doorzetten.
  • Dat ik naar de sportschool ben gegaan en niet halverwege ben omgekeerd. Dit is altijd een obstakel, die ik deze keer heb weten te overwinnen. Zie je wel dat ik het kan!

Conclusie
Dit stappenplan volgen is zeker een succes voor mij. Of het me echt gelukkiger maakt, durf ik niet te zeggen. Ik ben wel meer tevreden over mezelf en door het volgen van het stappenplan ben ik erachter gekomen dat ik veel meer kan dan ik dacht.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |