×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: wandelen met boswachter Arjan Postma

Vriendin 47: wandelen met boswachter Arjan Postma
22.11.2016 -

Arjan Postma (48) kennen we als de enthousiaste tv-boswachter van RTL late night. Tijdens een wandeling door de polder vertelt hij over zijn liefde voor de natuur. “Ik probeer mensen te betoveren. Dan gaan ze zich vanzelf inzetten om de natuur te beschermen.”


'Ik wil dat iedereen verliefd wordt op de natuur' 
 

Als we de straat uit lopen van het Noord-Hollandse dorpje waar Arjan woont en de hoek om gaan, staan we opeens midden in de polder. Hond Skipper, die ook mee is, doet meteen zijn behoefte in de berm. Alsof hij aanvoelt dat hier de natuur begint. Als rechtgeaard boswachter heeft Arjan natuurlijk een zakje bij zich voor Skippers drollen. 

 

Ben jij hier opgegroeid?
“Nee, in een dorp dertig kilometer verderop. Maar ook daar hoefde je maar de straat uit te lopen of je zat in een poldergebied met slootjes en plassen water. Ik heb mijn hele jeugd daar rondgehangen. Om te kijken, te dromen en avonturen te beleven. Ik zeg altijd dat ik een jongen uit het moeras ben.” 

Dus de liefde voor de natuur zat er altijd al in?
“Zo ongeveer, ja. Mijn moeder komt uit een boerenfamilie, ik was veel op de boerderij van mijn ooms en tantes. Van mijn vaders kant ben ik de derde generatie wensboswachters, zoals ik dat altijd noem. Mijn opa wilde graag boswachter worden, maar werd politieman. Mijn vader wilde ook de boswachterij in en werd maatschappelijk werker, en ik ben het uiteindelijk wel geworden. Het is niet makkelijk om boswachter te worden. Er zijn niet veel banen, en áls er al een vacature is, zijn er veel reacties, want deze baan is voor veel mensen een droom.”

Je hebt geschiedenis gestudeerd. Niet echt een opleiding om boswachter te worden, toch?
“Klopt. Voordat ik in de puberteit kwam, wilde ik altijd boswachter of diepzeeduiker worden. Maar ja, in de puberteit vergeet je dat soort dingen. Ik vond geschiedenis leuk, dus ben ik aan het studeren geslagen. Tot ik dacht: wat moet ik hier eigenlijk mee? Ik wilde geen historicus worden en ook geen leraar. En opeens was die droom van vroeger weer terug."

Lees het hele interview in Vriendin 47

Nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Arjan Postma? Vriendin mag 10 exemplaren weggeven. Klik hier om mee te doen. 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!