×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Mesologie hielp Mieke van haar vage klachten af

Vriendin 46: Mesologie hielp Mieke van haar vage klachten af
16.11.2016 -

Na een operatie liep Mieke (37) jarenlang rond met vage klachten. Ook haar dochtertje Suse (5) had last van onverklaarbare buikpijn. Dankzij een tip kwamen ze terecht bij een mesoloog. En dat hielp. “We zijn nu een paar maanden verder en ik ben een ander mens.”


'Ik weet niet precies hoe, maar het werkt!'


Mieke: “Tweeënhalf jaar geleden heb ik een maagverkleining ondergaan. Ik viel in een halfjaar 35 kilo af. Zo fijn! Ik voelde me zo veel beter zonder al die extra kilo’s. Ik was letterlijk en figuurlijk lichter. En toch voelde ik me niet helemaal top. Het is normaal dat je lijf de eerste maanden na zo’n heftige operatie een beetje van slag is en dat je vage klachten hebt. Er verandert veel in je lichaam en je krijgt minder voeding binnen. Daar moet je lijf aan wennen. Maar bij mij duurde dat veel langer dan een paar maanden: na twee jaar was ik nog af en toe heel futloos. Ik had vaak hoofdpijn, mijn nagels braken constant af en mijn haar viel uit. Ook sliep ik nooit echt diep. Ik bleef maar denken dat het door de operatie kwam, tot ik dit voorjaar opeens een raar, branderig gevoel in mijn rechterknie kreeg. Niet veel later had ik het ook in mijn linkerknie. Binnen een paar dagen leek het wel of mijn knieën in de fik stonden. Daarna kreeg ik diezelfde pijn in mijn schouders, enkels en vingers. In al mijn gewrichten had ik een brandend gevoel. Het was niet te doen. Ik kon amper meer iets vastpakken, zo krom trokken mijn handen. Mijn man Richard stelde voor dat ik zou stoppen met het eten van kaas. Voor mijn operatie kon ik daar niet tegen, ik kreeg allerlei kwaaltjes als ik zuivel had gegeten. Na de operatie had ik daar geen last meer van. En aangezien ik dol ben op kaas, at ik dat veel. Ik dacht niet dat het wat uit zou maken, maar omdat Richard het zo graag wilde, probeerde ik het toch. Na een paar dagen had ik amper nog ergens last van. Ik concludeerde dat ik niet goed tegen lactose kon en liet de kaas maar staan.”

Kermend van de pijn 
“Intussen liep ik met mijn jongste dochter Suse, toen vier jaar, bij de kinderarts omdat zij enorme buikpijnen had. Vaak hoorde ik haar ’s nachts al een uur morrelen in haar slaap voordat ze huilend van de pijn wakker werd. Als ik dan naar haar toe ging, lag ze kermend met haar buikje tegen de rand van het bed. Het viel de juf op school ook op dat het niet goed met Suse ging. Soms stopte ze op school met spelen, omdat ze zo’n buikpijn had. Suse kon net als ik slecht tegen zuivel. Dat gaf ik haar al niet meer, maar toch bleef ze buikpijn houden."

Mesoloog
De huisarts wist niet wat hij ermee aanmoest en stuurde ons door naar het ziekenhuis. De kinderarts deed allerlei onderzoeken, maar kon niets vinden. Suse werd daar ook op lactose-intolerantie getest. Maar toen ze tijdens die test melkzuur kreeg toegediend, gebeurde er niets. Een paar uur later kroop ze thuis letterlijk over de grond van de pijn. Dat kon niet, volgens de artsen. Ze wilden ons doorsturen naar een psycholoog. De pijn zat vast tussen Suses oren en wij moesten leren ons kind daarin te begeleiden. Ik was met stomheid geslagen en voelde me totaal niet serieus genomen. Ik wilde helemaal niet naar een psycholoog. Er was duidelijk lichamelijk iets aan de hand met mijn kind. Ik vond het verschrikkelijk haar zo te zien lijden, mijn moederhart huilde.Na die afspraak moest ik de oudste, Marit, van school halen. Op het schoolplein was ik nog steeds mopperig en uit mijn doen. Ik vertelde een andere moeder wat er was gebeurd en zij stelde me voor eens naar een mesoloog te gaan. Ik had geen idee wat een mesoloog was en wat hij of zij deed, maar dacht: een keertje bellen kan geen kwaad. En zo kwam ik bij mesoloog Saskia terecht.”


Lees verder in Vriendin 46

Had je net als Mieke vage gezondheidsklachten en zijn die eindelijk opgelost? Praat mee op het forum of mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    starpuck vr 18 nov '16 09:23

    Mooi Artikel over mesologie, zelf ben ik met soortgelijke klachten bij een natuurgeneeskundig therapeut terecht gekomen...na 25 jaar binnen tien dagen klachten vrij...ongelofelijk maar het werkt... Tussen de reguliere geneeskunde en de meer alternatieve is nog een wereld te winnen.
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |