×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Mesologie hielp Mieke van haar vage klachten af

Vriendin 46: Mesologie hielp Mieke van haar vage klachten af
16.11.2016 -

Na een operatie liep Mieke (37) jarenlang rond met vage klachten. Ook haar dochtertje Suse (5) had last van onverklaarbare buikpijn. Dankzij een tip kwamen ze terecht bij een mesoloog. En dat hielp. “We zijn nu een paar maanden verder en ik ben een ander mens.”


'Ik weet niet precies hoe, maar het werkt!'


Mieke: “Tweeënhalf jaar geleden heb ik een maagverkleining ondergaan. Ik viel in een halfjaar 35 kilo af. Zo fijn! Ik voelde me zo veel beter zonder al die extra kilo’s. Ik was letterlijk en figuurlijk lichter. En toch voelde ik me niet helemaal top. Het is normaal dat je lijf de eerste maanden na zo’n heftige operatie een beetje van slag is en dat je vage klachten hebt. Er verandert veel in je lichaam en je krijgt minder voeding binnen. Daar moet je lijf aan wennen. Maar bij mij duurde dat veel langer dan een paar maanden: na twee jaar was ik nog af en toe heel futloos. Ik had vaak hoofdpijn, mijn nagels braken constant af en mijn haar viel uit. Ook sliep ik nooit echt diep. Ik bleef maar denken dat het door de operatie kwam, tot ik dit voorjaar opeens een raar, branderig gevoel in mijn rechterknie kreeg. Niet veel later had ik het ook in mijn linkerknie. Binnen een paar dagen leek het wel of mijn knieën in de fik stonden. Daarna kreeg ik diezelfde pijn in mijn schouders, enkels en vingers. In al mijn gewrichten had ik een brandend gevoel. Het was niet te doen. Ik kon amper meer iets vastpakken, zo krom trokken mijn handen. Mijn man Richard stelde voor dat ik zou stoppen met het eten van kaas. Voor mijn operatie kon ik daar niet tegen, ik kreeg allerlei kwaaltjes als ik zuivel had gegeten. Na de operatie had ik daar geen last meer van. En aangezien ik dol ben op kaas, at ik dat veel. Ik dacht niet dat het wat uit zou maken, maar omdat Richard het zo graag wilde, probeerde ik het toch. Na een paar dagen had ik amper nog ergens last van. Ik concludeerde dat ik niet goed tegen lactose kon en liet de kaas maar staan.”

Kermend van de pijn 
“Intussen liep ik met mijn jongste dochter Suse, toen vier jaar, bij de kinderarts omdat zij enorme buikpijnen had. Vaak hoorde ik haar ’s nachts al een uur morrelen in haar slaap voordat ze huilend van de pijn wakker werd. Als ik dan naar haar toe ging, lag ze kermend met haar buikje tegen de rand van het bed. Het viel de juf op school ook op dat het niet goed met Suse ging. Soms stopte ze op school met spelen, omdat ze zo’n buikpijn had. Suse kon net als ik slecht tegen zuivel. Dat gaf ik haar al niet meer, maar toch bleef ze buikpijn houden."

Mesoloog
De huisarts wist niet wat hij ermee aanmoest en stuurde ons door naar het ziekenhuis. De kinderarts deed allerlei onderzoeken, maar kon niets vinden. Suse werd daar ook op lactose-intolerantie getest. Maar toen ze tijdens die test melkzuur kreeg toegediend, gebeurde er niets. Een paar uur later kroop ze thuis letterlijk over de grond van de pijn. Dat kon niet, volgens de artsen. Ze wilden ons doorsturen naar een psycholoog. De pijn zat vast tussen Suses oren en wij moesten leren ons kind daarin te begeleiden. Ik was met stomheid geslagen en voelde me totaal niet serieus genomen. Ik wilde helemaal niet naar een psycholoog. Er was duidelijk lichamelijk iets aan de hand met mijn kind. Ik vond het verschrikkelijk haar zo te zien lijden, mijn moederhart huilde.Na die afspraak moest ik de oudste, Marit, van school halen. Op het schoolplein was ik nog steeds mopperig en uit mijn doen. Ik vertelde een andere moeder wat er was gebeurd en zij stelde me voor eens naar een mesoloog te gaan. Ik had geen idee wat een mesoloog was en wat hij of zij deed, maar dacht: een keertje bellen kan geen kwaad. En zo kwam ik bij mesoloog Saskia terecht.”


Lees verder in Vriendin 46

Had je net als Mieke vage gezondheidsklachten en zijn die eindelijk opgelost? Praat mee op het forum of mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    starpuck vr 18 nov '16 09:23

    Mooi Artikel over mesologie, zelf ben ik met soortgelijke klachten bij een natuurgeneeskundig therapeut terecht gekomen...na 25 jaar binnen tien dagen klachten vrij...ongelofelijk maar het werkt... Tussen de reguliere geneeskunde en de meer alternatieve is nog een wereld te winnen.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!