×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Mesologie hielp Mieke van haar vage klachten af

Vriendin 46: Mesologie hielp Mieke van haar vage klachten af
16.11.2016 -

Na een operatie liep Mieke (37) jarenlang rond met vage klachten. Ook haar dochtertje Suse (5) had last van onverklaarbare buikpijn. Dankzij een tip kwamen ze terecht bij een mesoloog. En dat hielp. “We zijn nu een paar maanden verder en ik ben een ander mens.”


'Ik weet niet precies hoe, maar het werkt!'


Mieke: “Tweeënhalf jaar geleden heb ik een maagverkleining ondergaan. Ik viel in een halfjaar 35 kilo af. Zo fijn! Ik voelde me zo veel beter zonder al die extra kilo’s. Ik was letterlijk en figuurlijk lichter. En toch voelde ik me niet helemaal top. Het is normaal dat je lijf de eerste maanden na zo’n heftige operatie een beetje van slag is en dat je vage klachten hebt. Er verandert veel in je lichaam en je krijgt minder voeding binnen. Daar moet je lijf aan wennen. Maar bij mij duurde dat veel langer dan een paar maanden: na twee jaar was ik nog af en toe heel futloos. Ik had vaak hoofdpijn, mijn nagels braken constant af en mijn haar viel uit. Ook sliep ik nooit echt diep. Ik bleef maar denken dat het door de operatie kwam, tot ik dit voorjaar opeens een raar, branderig gevoel in mijn rechterknie kreeg. Niet veel later had ik het ook in mijn linkerknie. Binnen een paar dagen leek het wel of mijn knieën in de fik stonden. Daarna kreeg ik diezelfde pijn in mijn schouders, enkels en vingers. In al mijn gewrichten had ik een brandend gevoel. Het was niet te doen. Ik kon amper meer iets vastpakken, zo krom trokken mijn handen. Mijn man Richard stelde voor dat ik zou stoppen met het eten van kaas. Voor mijn operatie kon ik daar niet tegen, ik kreeg allerlei kwaaltjes als ik zuivel had gegeten. Na de operatie had ik daar geen last meer van. En aangezien ik dol ben op kaas, at ik dat veel. Ik dacht niet dat het wat uit zou maken, maar omdat Richard het zo graag wilde, probeerde ik het toch. Na een paar dagen had ik amper nog ergens last van. Ik concludeerde dat ik niet goed tegen lactose kon en liet de kaas maar staan.”

Kermend van de pijn 
“Intussen liep ik met mijn jongste dochter Suse, toen vier jaar, bij de kinderarts omdat zij enorme buikpijnen had. Vaak hoorde ik haar ’s nachts al een uur morrelen in haar slaap voordat ze huilend van de pijn wakker werd. Als ik dan naar haar toe ging, lag ze kermend met haar buikje tegen de rand van het bed. Het viel de juf op school ook op dat het niet goed met Suse ging. Soms stopte ze op school met spelen, omdat ze zo’n buikpijn had. Suse kon net als ik slecht tegen zuivel. Dat gaf ik haar al niet meer, maar toch bleef ze buikpijn houden."

Mesoloog
De huisarts wist niet wat hij ermee aanmoest en stuurde ons door naar het ziekenhuis. De kinderarts deed allerlei onderzoeken, maar kon niets vinden. Suse werd daar ook op lactose-intolerantie getest. Maar toen ze tijdens die test melkzuur kreeg toegediend, gebeurde er niets. Een paar uur later kroop ze thuis letterlijk over de grond van de pijn. Dat kon niet, volgens de artsen. Ze wilden ons doorsturen naar een psycholoog. De pijn zat vast tussen Suses oren en wij moesten leren ons kind daarin te begeleiden. Ik was met stomheid geslagen en voelde me totaal niet serieus genomen. Ik wilde helemaal niet naar een psycholoog. Er was duidelijk lichamelijk iets aan de hand met mijn kind. Ik vond het verschrikkelijk haar zo te zien lijden, mijn moederhart huilde.Na die afspraak moest ik de oudste, Marit, van school halen. Op het schoolplein was ik nog steeds mopperig en uit mijn doen. Ik vertelde een andere moeder wat er was gebeurd en zij stelde me voor eens naar een mesoloog te gaan. Ik had geen idee wat een mesoloog was en wat hij of zij deed, maar dacht: een keertje bellen kan geen kwaad. En zo kwam ik bij mesoloog Saskia terecht.”


Lees verder in Vriendin 46

Had je net als Mieke vage gezondheidsklachten en zijn die eindelijk opgelost? Praat mee op het forum of mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    starpuck vr 18 nov '16 09:23

    Mooi Artikel over mesologie, zelf ben ik met soortgelijke klachten bij een natuurgeneeskundig therapeut terecht gekomen...na 25 jaar binnen tien dagen klachten vrij...ongelofelijk maar het werkt... Tussen de reguliere geneeskunde en de meer alternatieve is nog een wereld te winnen.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |