×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 46: Toeval of niet? Maaike ontmoette haar grote liefde op Curaçao

Vriendin 46: Toeval of niet? Maaike ontmoette haar grote liefde op Curaçao
16.11.2016 -

Maaike (31) was eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe liefde toen ze op vakantie aan de praat raakte met Jeroen. Het klikte, maar er was één probleem: Jeroen was totaal niet haar type. “Als ik toen niet naar mijn vriendin had geluisterd, had ik hem nooit een kans gegeven.”


‘Dankzij mijn vriendin ben ik nu samen met mijn grote liefde' 

Maaike: “Ik was alweer een paar jaar single toen ik mezelf trakteerde op een vakantie naar Curaçao. Eigenlijk wilde ik begin mei vertrekken,maar dat lukte niet, dus vloog ik half mei naar Curaçao. Met nog twee andere singles. Zij hadden één week geboekt, ik zou twee weken blijven. Met een van die mannen klikte het heel goed en we trokken veel samen op. De zondag na aankomst boekten we een excursie naar Klein Curaçao, een eilandje voor de kust van Curaçao. Daar ontmoetten we een stel dat ons meevroeg naar een feest die avond bij een strandtent. Tijdens het feest viel mijn aansteker in het toilet. Normaal gesproken heb ik er altijd twee bij me, maar toen toevallig niet. Toen ik een sigaret wilde opsteken, had ik dus een vuurtje nodig. Zonder bijbedoelingen vroeg ik dat aan een van de mannen op het strand. Hij stelde zich voor als Jeroen en we raakten aan de praat. Vraag me niet waarover, maar Jeroen en ik hebben echt aan één stuk door staan kletsen. Jeroen bleek bij Defensie te werken, bij de onderzeedienst. Hij was ingevallen voor een vriend en de onderzeeboot lag vier dagen voor de kust van Curaçao. Dat we elkaar hadden ontmoet, was dus echt een wonder. Hij ging die avond mee naar mijn hotelkamer, maar behalve wat zoenen, is er niets gebeurd. We lagen gewoon de hele nacht te praten. Tot hij rond een uur of vijf zei: ‘Ik moet wel even een uurtje slapen, want ik heb om zes uur weer dienst.”

Zo anders
“De dag erna appten we de hele dag met elkaar en dinsdag zagen we elkaar op het strand. Die avond ging hij weer mee naar mijn hotel­ kamer, waar we opnieuw uren hebben gepraat. Het klikte zo goed.Toen hij buiten stond te roken, belde ik snel mijn beste vriendin Sanne in Nederland. Ik vond Jeroen heel erg leuk, maar ik wist niet zo goed wat ik met hem aanmoest. De mannen op wie ik normaal gesproken viel, waren stoer en altijd groter dan ik. Eigenlijk een beetje het type foute man: macho’s met een grote mond. Jeroen was dat allemaal niet. Hij was juist rustig, lief en geduldig. Een beetje verlegen zelfs. En blond, een beetje kalend en iets kleiner dan ik. Sanne hoorde mijn verhaal aan en zei meteen: ‘Je moet hem een kans geven. Een eerlijke kans. De types op wie je tot nu toe bent gevallen, hebben je ook niet veel goeds gebracht, dus je hebt niets te verliezen.’ Daar had ze een punt. Het was het laatste zetje dat ik nodig had.”


‘Ik val op macho’s met een grote mond en Jeroen is rustig en lief’


Toch samen zijn
“De resterende tijd op Curaçao waren Jeroen en ik vrijwel elke vrije minuut samen. Als hij niet hoefde te werken, was hij bij mij. Eigenlijk zou Jeroen maar vier dagen blijven, maar doordat er iets aan de hand was met de boot, konden ze niet vertrekken en bleven ze bijna twee weken. Precies de tijd dat ik ook op Curaçao was. Dat kon toch geen toeval meer zijn?!Als schoonheidsspecialist wilde ik heel graag een aloë-­veraplantage bezoeken op het eiland. Maar die excursie duurde een hele dag, terwijl ik ook graag bij Jeroen wilde zijn. Om toch samen te kunnen zijn, huurde hij een auto en ging hij met me mee. Hij vond er geen bal aan en zat als een man die mee moest shoppen ergens op een bankje op me te wachten. Toch had hij dat voor me over. Terwijl we elkaar nog maar drie dagen kenden! Toen had ik wel door dat hij uit ander hout was gesneden dan de mannen met wie ik tot dan toe een relatie had gehad.”

Lees verder in Vriendin 46.

Hangt jouw (liefdes)leven ook van toevalligheden aan elkaar? Deel jullie toevalsmomenten op het forum of mail naar post@vriendin.audax.nl.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Lautje2702 do 17 nov '16 07:20

    Mooi verhaal. Ik viel ook altijd op foute mannen. Nu ging ik ook eens meer op innerlijk af en het werkt veel beter in de relatie. Veel geluk smen!
    Reageer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |