×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’

Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’
15.11.2016 -

Ze begon als tv-presentatrice, maar inmiddels heeft Vivian Reijs (39) zich ontpopt tot een van de bekendste gezondheidsdeskundigen van ons land. Gezond leven is haar passie, maar hoe streng is ze thuis voor haar kinderen?


Als Vivian de deur opendoet, schenkt haar zoon James van negen maanden ons vanaf haar arm zijn breedste lach. Ze brengt hem naar boven voor een slaapje, voordat we plaatsnemen aan de grote keukentafel. Vivians healthplatform VivOnline, dat ze drieënhalf jaar geleden begon en dat vol tips en recepten staat, won onlangs een Food Bloggers Award. Iets om trots op te zijn, want in deze tijd zijn er meer foodbloggers dan ooit en klinkt er veel kritiek op strenge voedingstheorieën. Denk aan de bloggers van The Green Happiness en Rens Kroes met haar omstreden kleidieet. 

Vind jij die kritiek terecht?
“Ik ben het niet met alle theorieën die worden verkondigd eens. Sommige zijn erg streng – ik kan me voorstellen dat dat mensen afschrikt. Dat is zonde. Maar op zich vind ik het alleen maar te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. Ik geloof niet in concurrentie: het is juist mooi als je samen een missie hebt mensen gezond te maken. Wat ik wél ingewikkeld vind, is dat sommigen adviezen geven zonder dat ze daar een opleiding voor hebben gevolgd. Maar het gaat om de gezondheid van je lezers, dus vind ik dat je alles goed moet kunnen onderbouwen. Mede daarom heb ik allerlei opleidingen en studies gevolgd. Orthomoleculaire voedingsleer bijvoorbeeld, en de opleidingen tot gewichtsconsulent en hormoontherapeut. Daardoor durf ik me uit te spreken. Ik wil gewoon niet dat ik iets roep wat achteraf juist slecht voor je blijkt te zijn.”

Voel je je weleens aangevallen?
“Ik maak me niet zo druk over wat mensen van me vinden, als ik zelf maar weet dat wat ik zeg de waarheid is. Voor goed onderbouwde kritiek sta ik altijd open. En ik hoop dat lezers het kaf van het koren kunnen scheiden. Ik vind: voordat je klakkeloos adviezen opvolgt, moet je iemands achtergrond even checken en bedenken of een leefstijl bij je past.” Je geeft Fit & Gezond-workshops bij Fletcher Hotels. Wat leer je mensen? “Ik geef de workshops samen met biochemicus Erik-Alexander Richter, die echt een wandelende encyclopedie is op gezondheidsgebied. Zelf vertel ik, behalve over gezond eten, ook over mijn ‘gouden regels’: tien stappen naar een gezonder, slanker en blijer leven, die voor iedereen haalbaar zijn. Zoals? Nou, ik begin met suiker, waarom je dat beter minder zou kunnen eten."

Ga ook naar Vivians workshop! 

Benieuwd naar de Fit & Gezond-workshop van Vivian Reijs bij Fletcher Hotels? Vriendin mag 2x 2 tickets weggeven t.w.v. € 69,- per ticket. Klik hier en maak kans.

Geen ticket gewonnen?
Dan krijg je korting en mag je voor 
€ 49,- in plaats van € 69,- naar de workshop. Ga hiervoor naar www.fletcher.nl/vriendin. Daar lees je ook over de mogelijkheid om je tickets uit te breiden met een gezond diner of zelfs een overnachting. Alle deelnemers krijgen een goodiebag mee naar huis t.w.v. € 24,95.

Vivians workshop is op 11 december in het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch in Den Bosch.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

2Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |