×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’

Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’
15.11.2016 -

Ze begon als tv-presentatrice, maar inmiddels heeft Vivian Reijs (39) zich ontpopt tot een van de bekendste gezondheidsdeskundigen van ons land. Gezond leven is haar passie, maar hoe streng is ze thuis voor haar kinderen?


Als Vivian de deur opendoet, schenkt haar zoon James van negen maanden ons vanaf haar arm zijn breedste lach. Ze brengt hem naar boven voor een slaapje, voordat we plaatsnemen aan de grote keukentafel. Vivians healthplatform VivOnline, dat ze drieënhalf jaar geleden begon en dat vol tips en recepten staat, won onlangs een Food Bloggers Award. Iets om trots op te zijn, want in deze tijd zijn er meer foodbloggers dan ooit en klinkt er veel kritiek op strenge voedingstheorieën. Denk aan de bloggers van The Green Happiness en Rens Kroes met haar omstreden kleidieet. 

Vind jij die kritiek terecht?
“Ik ben het niet met alle theorieën die worden verkondigd eens. Sommige zijn erg streng – ik kan me voorstellen dat dat mensen afschrikt. Dat is zonde. Maar op zich vind ik het alleen maar te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. Ik geloof niet in concurrentie: het is juist mooi als je samen een missie hebt mensen gezond te maken. Wat ik wél ingewikkeld vind, is dat sommigen adviezen geven zonder dat ze daar een opleiding voor hebben gevolgd. Maar het gaat om de gezondheid van je lezers, dus vind ik dat je alles goed moet kunnen onderbouwen. Mede daarom heb ik allerlei opleidingen en studies gevolgd. Orthomoleculaire voedingsleer bijvoorbeeld, en de opleidingen tot gewichtsconsulent en hormoontherapeut. Daardoor durf ik me uit te spreken. Ik wil gewoon niet dat ik iets roep wat achteraf juist slecht voor je blijkt te zijn.”

Voel je je weleens aangevallen?
“Ik maak me niet zo druk over wat mensen van me vinden, als ik zelf maar weet dat wat ik zeg de waarheid is. Voor goed onderbouwde kritiek sta ik altijd open. En ik hoop dat lezers het kaf van het koren kunnen scheiden. Ik vind: voordat je klakkeloos adviezen opvolgt, moet je iemands achtergrond even checken en bedenken of een leefstijl bij je past.” Je geeft Fit & Gezond-workshops bij Fletcher Hotels. Wat leer je mensen? “Ik geef de workshops samen met biochemicus Erik-Alexander Richter, die echt een wandelende encyclopedie is op gezondheidsgebied. Zelf vertel ik, behalve over gezond eten, ook over mijn ‘gouden regels’: tien stappen naar een gezonder, slanker en blijer leven, die voor iedereen haalbaar zijn. Zoals? Nou, ik begin met suiker, waarom je dat beter minder zou kunnen eten."

Ga ook naar Vivians workshop! 

Benieuwd naar de Fit & Gezond-workshop van Vivian Reijs bij Fletcher Hotels? Vriendin mag 2x 2 tickets weggeven t.w.v. € 69,- per ticket. Klik hier en maak kans.

Geen ticket gewonnen?
Dan krijg je korting en mag je voor 
€ 49,- in plaats van € 69,- naar de workshop. Ga hiervoor naar www.fletcher.nl/vriendin. Daar lees je ook over de mogelijkheid om je tickets uit te breiden met een gezond diner of zelfs een overnachting. Alle deelnemers krijgen een goodiebag mee naar huis t.w.v. € 24,95.

Vivians workshop is op 11 december in het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch in Den Bosch.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!