×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’

Vivian Reijs: ‘Ik vind het te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. We hebben dezelfde missie’
15.11.2016 -

Ze begon als tv-presentatrice, maar inmiddels heeft Vivian Reijs (39) zich ontpopt tot een van de bekendste gezondheidsdeskundigen van ons land. Gezond leven is haar passie, maar hoe streng is ze thuis voor haar kinderen?


Als Vivian de deur opendoet, schenkt haar zoon James van negen maanden ons vanaf haar arm zijn breedste lach. Ze brengt hem naar boven voor een slaapje, voordat we plaatsnemen aan de grote keukentafel. Vivians healthplatform VivOnline, dat ze drieënhalf jaar geleden begon en dat vol tips en recepten staat, won onlangs een Food Bloggers Award. Iets om trots op te zijn, want in deze tijd zijn er meer foodbloggers dan ooit en klinkt er veel kritiek op strenge voedingstheorieën. Denk aan de bloggers van The Green Happiness en Rens Kroes met haar omstreden kleidieet. 

Vind jij die kritiek terecht?
“Ik ben het niet met alle theorieën die worden verkondigd eens. Sommige zijn erg streng – ik kan me voorstellen dat dat mensen afschrikt. Dat is zonde. Maar op zich vind ik het alleen maar te gek dat er zo veel foodbloggers zijn. Ik geloof niet in concurrentie: het is juist mooi als je samen een missie hebt mensen gezond te maken. Wat ik wél ingewikkeld vind, is dat sommigen adviezen geven zonder dat ze daar een opleiding voor hebben gevolgd. Maar het gaat om de gezondheid van je lezers, dus vind ik dat je alles goed moet kunnen onderbouwen. Mede daarom heb ik allerlei opleidingen en studies gevolgd. Orthomoleculaire voedingsleer bijvoorbeeld, en de opleidingen tot gewichtsconsulent en hormoontherapeut. Daardoor durf ik me uit te spreken. Ik wil gewoon niet dat ik iets roep wat achteraf juist slecht voor je blijkt te zijn.”

Voel je je weleens aangevallen?
“Ik maak me niet zo druk over wat mensen van me vinden, als ik zelf maar weet dat wat ik zeg de waarheid is. Voor goed onderbouwde kritiek sta ik altijd open. En ik hoop dat lezers het kaf van het koren kunnen scheiden. Ik vind: voordat je klakkeloos adviezen opvolgt, moet je iemands achtergrond even checken en bedenken of een leefstijl bij je past.” Je geeft Fit & Gezond-workshops bij Fletcher Hotels. Wat leer je mensen? “Ik geef de workshops samen met biochemicus Erik-Alexander Richter, die echt een wandelende encyclopedie is op gezondheidsgebied. Zelf vertel ik, behalve over gezond eten, ook over mijn ‘gouden regels’: tien stappen naar een gezonder, slanker en blijer leven, die voor iedereen haalbaar zijn. Zoals? Nou, ik begin met suiker, waarom je dat beter minder zou kunnen eten."

Ga ook naar Vivians workshop! 

Benieuwd naar de Fit & Gezond-workshop van Vivian Reijs bij Fletcher Hotels? Vriendin mag 2x 2 tickets weggeven t.w.v. € 69,- per ticket. Klik hier en maak kans.

Geen ticket gewonnen?
Dan krijg je korting en mag je voor 
€ 49,- in plaats van € 69,- naar de workshop. Ga hiervoor naar www.fletcher.nl/vriendin. Daar lees je ook over de mogelijkheid om je tickets uit te breiden met een gezond diner of zelfs een overnachting. Alle deelnemers krijgen een goodiebag mee naar huis t.w.v. € 24,95.

Vivians workshop is op 11 december in het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant ’s-Hertogenbosch in Den Bosch.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |