×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor schwarzwalderkirschtaart

Recept voor schwarzwalderkirschtaart
09.11.2016 -

De schwarzwalderkirschtaart is een veel én graag geziene traktatie op feesten en partijen. Niet voor niets: met chocolade, kersen en slagroom zit je altijd goed. Wij delen graag het recept voor deze heerlijke taart.


Lees ook: Recept voor appel-kaneel muffins
 

Nieuwsgierig naar de geschiedenis achter de schwarzwalderkirschtaart? Lees het in Vriendin 45.

 

 


Ingrediënten:
Goed voor ongeveer 14 punten taart

- 6 eieren
- 180 g suiker
- 100 g bloem
- 65 g maïzena
- 50 g cacaopoeder
- 500 g kersen
- 1 kaneelstokje
- 750 ml slagroom
- 3 el suiker
- flesje kirsch
- 30 g pure chocolade
- bus slagroom

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid 6 eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg beetje bij beetje 180 g suiker toe tot het is opgelost. Doe dan een voor een de dooiers bij het mengsel. Meng 100 g bloem, 50 g maïzena en 50 g cacaopoeder. Haal het bloemmengsel door de zeef en voeg bij het eimengsel. Roer met een garde voorzichtig door. Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier en giet het mengsel erin. Zet 20 à 30 minuten in de oven. Dep 500 g kersen (uit de diepvries) droog. Leg 14 kersen opzij. Meng de overige kersen met 100 g suiker. Laat dit 30 minuten staan in een zeef. Zet er een schaal onder zodat het kersensap wordt opgevangen. Meng na die 30 minuten het kersensap met 150 ml water. Breng het sap aan de kook met een kaneelstokje. Voeg er dan de kersen en 1 el maïzena aan toe en breng opnieuw aan de kook. Haal het stokje eruit en laat de kersen afkoelen. Ondertussen kun je verder met de cake. Snijd ’m horizontaal in drieën. Leg het onderste gedeelte op een taartplateau. Klop 750 ml slagroom met 3 el suiker stijf. Besmeer de taartbodem dun met slagroom. Doe de overige slagroom in een spuitzak en maak drie ringen op de taartbodem. Leg tussen de ringen het ingedikte, afgekoelde kersensap. Leg de volgende laag cake erop. Besprenkel met wat kirsch. Maak weer drie ringen van slagroom en leg tussen de ringen de kersen. Leg dan de laatste laag cake op de taart. Besprenkel weer met wat kirsch. Maak drie ringen slagroom en smeer uit over de boven- en zijkant van de taart met een spatel. Rasp 30 g pure chocola (nog makkelijker: gebruik pure chocoladevlokken uit een pak). Verdeel goed over de boven- en zijkant. Maak 14 toefjes slagroom bovenop de taart en leg daar de apart gehouden kersen op.

Tip! Houd je niet van alcohol? Dan kun je de kirsch natuurlijk weglaten. 

Bron: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!