Placeholder

Recept voor schwarzwalderkirschtaart

De schwarzwalderkirschtaart is een veel én graag geziene traktatie op feesten en partijen. Niet voor niets: met chocolade, kersen en slagroom zit je altijd goed. Wij delen graag het recept voor deze heerlijke taart.

De schwarzwalderkirschtaart is een veel én graag geziene traktatie op feesten en partijen. Niet voor niets: met chocolade, kersen en slagroom zit je altijd goed. Wij delen graag het recept voor deze heerlijke taart.

Lees ook: Recept voor appel-kaneel muffins
 

Nieuwsgierig naar de geschiedenis achter de schwarzwalderkirschtaart? Lees het in Vriendin 45.

 

 

Ingrediënten:
Goed voor ongeveer 14 punten taart

– 6 eieren
– 180 g suiker
– 100 g bloem
– 65 g maïzena
– 50 g cacaopoeder
– 500 g kersen
– 1 kaneelstokje
– 750 ml slagroom
– 3 el suiker
– flesje kirsch
– 30 g pure chocolade
– bus slagroom

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid 6 eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg beetje bij beetje 180 g suiker toe tot het is opgelost. Doe dan een voor een de dooiers bij het mengsel. Meng 100 g bloem, 50 g maïzena en 50 g cacaopoeder. Haal het bloemmengsel door de zeef en voeg bij het eimengsel. Roer met een garde voorzichtig door. Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier en giet het mengsel erin. Zet 20 à 30 minuten in de oven. Dep 500 g kersen (uit de diepvries) droog. Leg 14 kersen opzij. Meng de overige kersen met 100 g suiker. Laat dit 30 minuten staan in een zeef. Zet er een schaal onder zodat het kersensap wordt opgevangen. Meng na die 30 minuten het kersensap met 150 ml water. Breng het sap aan de kook met een kaneelstokje. Voeg er dan de kersen en 1 el maïzena aan toe en breng opnieuw aan de kook. Haal het stokje eruit en laat de kersen afkoelen. Ondertussen kun je verder met de cake. Snijd ’m horizontaal in drieën. Leg het onderste gedeelte op een taartplateau. Klop 750 ml slagroom met 3 el suiker stijf. Besmeer de taartbodem dun met slagroom. Doe de overige slagroom in een spuitzak en maak drie ringen op de taartbodem. Leg tussen de ringen het ingedikte, afgekoelde kersensap. Leg de volgende laag cake erop. Besprenkel met wat kirsch. Maak weer drie ringen van slagroom en leg tussen de ringen de kersen. Leg dan de laatste laag cake op de taart. Besprenkel weer met wat kirsch. Maak drie ringen slagroom en smeer uit over de boven- en zijkant van de taart met een spatel. Rasp 30 g pure chocola (nog makkelijker: gebruik pure chocoladevlokken uit een pak). Verdeel goed over de boven- en zijkant. Maak 14 toefjes slagroom bovenop de taart en leg daar de apart gehouden kersen op.

Tip! Houd je niet van alcohol? Dan kun je de kirsch natuurlijk weglaten.