×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Al 15 jaar succes voor Janneke en Femque van Blond Amsterdam

Al 15 jaar succes voor Janneke en Femque van Blond Amsterdam
08.11.2016 -

Ook Janneke (41) en Femque (41) van Blond Amsterdam hebben een feestje te vieren: hun bekende serviesmerk bestaat vijftien jaar. Janneke: “Binnenkort openen we ons eigen café. Dat past zo goed bij ons: een plek waar je gezellig kunt kletsen en een taartje kunt eten.”


'Het was vriendschap op het eerste gezicht'
 

Als we aankomen bij de winkel van Blond Amsterdam van Janneke en Femque zien we geen vrolijke Blond-serviezen, maar bouwvakkers: de winkel krijgt een make-over. Janneke en Femque zijn uitgeweken naar een koffietentje op de hoek, een iets rustiger plek voor het interview.

Wat leuk dat jullie de winkel laten verbouwen.
Janneke: “Ja! Dat vinden wij zelf ook heel cool. We bestaan nu vijftien jaar en hadden zin om onszelf te belonen. Zo’n nieuwe, frisse winkel geeft ook weer nieuwe energie.”

Wanneer gaat ’ie open? 
Femque: “Deze maand. Tot die tijd zitten we tijdelijk in een pand om de hoek. En als de winkel weer open is, komt in dat andere pand ons nieuwe Blond-café.”
Janneke: “Dat is nog iets waarnaar we heel erg uitkijken. Dat hadden we eigenlijk veel eerder moeten doen. Het past zo goed bij ons om een eigen café te hebben waar je gezellig kunt kletsen en een taartje kunt eten met een kopje koffie erbij. Natuurlijk van en uit ons eigen Blond-servies.”

Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?
Janneke: “Via een vriendin. Ze vierde haar verjaardag in het studentenhuis waar Femque woonde. Het gekke was: ik had al heel vaak gehoord dat er een meisje was dat erg op mij leek. Ach, mensen zeggen wel vaker iets, dacht ik. Tot ik Femque tegenkwam in dat studentenhuis. Het klinkt nu misschien kinderachtig, maar ik vond haar kamer prachtig: van de kleur op haar muren tot de tijdschriften die er lagen en de ingelijste plaatjes aan haar muren. Toen we even later aan de praat raakten, bleken we ook nog hetzelfde gevoel voor humor te hebben. Het was echt vriendschap op het eerste gezicht.”
Femque: “We hadden allebei op de kunstacademie in Utrecht gezeten. Gek genoeg kwamen we elkaar daar nooit tegen. Misschien omdat ik een jaar hoger zat dan Janneke.” Janneke: “We deelden dezelfde passie: schilderen. En onze stijl kwam ook nog eens heel erg overeen.”
 

'We deelden dezelfde passie: schilderen. En onze stijl kwam overeen.'
 

Hoe ontdekten jullie dat? 
Femque: “Toen we een keer op het idee kwamen samen een servies te beschilderen, een paar maanden daarna. Dat servies hebben we bewaard, voor als we ooit nog eens een museum beginnen, haha.”
Janneke: “Onze stijl was nog wat rauwer en slordiger toen. Maar je ziet al wel de Blond Amsterdam-stijl terug in dat eerste servies.”

Hadden jullie een gezamenlijk atelier om in te werken?
Femque: “Nee, het eerste halfjaar werkten we gewoon vanuit huis. Maar mijn huisgenoten werkten doordeweeks op kantoor. Dus daar zat ik dan op maandagochtend, in mijn eentje te schilderen. Terwijl ik behoefte had aan gezelligheid,reuring om me heen en iemand die me feedback kon geven.”
Janneke: “Ik wilde ook niet in mijn eentje schilderen. Dus toen we een ruimte konden huren in het centrum van Amsterdam, grepen we die kans met beide handen aan.”

Lees verder in Vriendin 45.

In ons jubilieum nummer geven we een tafel vol Blond Amsterdam servies t.w.v. € 336 weg! Benieuwd naar wat er op deze tafel staat en hoe je precies kunt winnen? Klik dan hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 8 nov '16 21:36

    ontzettend leuk servies, ik heb er al heel wat van in huis dus het zou leuk zijn als iemand anders in de prijzen valt
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |