×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Al 15 jaar succes voor Janneke en Femque van Blond Amsterdam

Al 15 jaar succes voor Janneke en Femque van Blond Amsterdam
08.11.2016 -

Ook Janneke (41) en Femque (41) van Blond Amsterdam hebben een feestje te vieren: hun bekende serviesmerk bestaat vijftien jaar. Janneke: “Binnenkort openen we ons eigen café. Dat past zo goed bij ons: een plek waar je gezellig kunt kletsen en een taartje kunt eten.”


'Het was vriendschap op het eerste gezicht'
 

Als we aankomen bij de winkel van Blond Amsterdam van Janneke en Femque zien we geen vrolijke Blond-serviezen, maar bouwvakkers: de winkel krijgt een make-over. Janneke en Femque zijn uitgeweken naar een koffietentje op de hoek, een iets rustiger plek voor het interview.

Wat leuk dat jullie de winkel laten verbouwen.
Janneke: “Ja! Dat vinden wij zelf ook heel cool. We bestaan nu vijftien jaar en hadden zin om onszelf te belonen. Zo’n nieuwe, frisse winkel geeft ook weer nieuwe energie.”

Wanneer gaat ’ie open? 
Femque: “Deze maand. Tot die tijd zitten we tijdelijk in een pand om de hoek. En als de winkel weer open is, komt in dat andere pand ons nieuwe Blond-café.”
Janneke: “Dat is nog iets waarnaar we heel erg uitkijken. Dat hadden we eigenlijk veel eerder moeten doen. Het past zo goed bij ons om een eigen café te hebben waar je gezellig kunt kletsen en een taartje kunt eten met een kopje koffie erbij. Natuurlijk van en uit ons eigen Blond-servies.”

Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?
Janneke: “Via een vriendin. Ze vierde haar verjaardag in het studentenhuis waar Femque woonde. Het gekke was: ik had al heel vaak gehoord dat er een meisje was dat erg op mij leek. Ach, mensen zeggen wel vaker iets, dacht ik. Tot ik Femque tegenkwam in dat studentenhuis. Het klinkt nu misschien kinderachtig, maar ik vond haar kamer prachtig: van de kleur op haar muren tot de tijdschriften die er lagen en de ingelijste plaatjes aan haar muren. Toen we even later aan de praat raakten, bleken we ook nog hetzelfde gevoel voor humor te hebben. Het was echt vriendschap op het eerste gezicht.”
Femque: “We hadden allebei op de kunstacademie in Utrecht gezeten. Gek genoeg kwamen we elkaar daar nooit tegen. Misschien omdat ik een jaar hoger zat dan Janneke.” Janneke: “We deelden dezelfde passie: schilderen. En onze stijl kwam ook nog eens heel erg overeen.”
 

'We deelden dezelfde passie: schilderen. En onze stijl kwam overeen.'
 

Hoe ontdekten jullie dat? 
Femque: “Toen we een keer op het idee kwamen samen een servies te beschilderen, een paar maanden daarna. Dat servies hebben we bewaard, voor als we ooit nog eens een museum beginnen, haha.”
Janneke: “Onze stijl was nog wat rauwer en slordiger toen. Maar je ziet al wel de Blond Amsterdam-stijl terug in dat eerste servies.”

Hadden jullie een gezamenlijk atelier om in te werken?
Femque: “Nee, het eerste halfjaar werkten we gewoon vanuit huis. Maar mijn huisgenoten werkten doordeweeks op kantoor. Dus daar zat ik dan op maandagochtend, in mijn eentje te schilderen. Terwijl ik behoefte had aan gezelligheid,reuring om me heen en iemand die me feedback kon geven.”
Janneke: “Ik wilde ook niet in mijn eentje schilderen. Dus toen we een ruimte konden huren in het centrum van Amsterdam, grepen we die kans met beide handen aan.”

Lees verder in Vriendin 45.

In ons jubilieum nummer geven we een tafel vol Blond Amsterdam servies t.w.v. € 336 weg! Benieuwd naar wat er op deze tafel staat en hoe je precies kunt winnen? Klik dan hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 8 nov '16 21:36

    ontzettend leuk servies, ik heb er al heel wat van in huis dus het zou leuk zijn als iemand anders in de prijzen valt
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!