×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Al 15 jaar succes voor Janneke en Femque van Blond Amsterdam

Al 15 jaar succes voor Janneke en Femque van Blond Amsterdam
08.11.2016 -

Ook Janneke (41) en Femque (41) van Blond Amsterdam hebben een feestje te vieren: hun bekende serviesmerk bestaat vijftien jaar. Janneke: “Binnenkort openen we ons eigen café. Dat past zo goed bij ons: een plek waar je gezellig kunt kletsen en een taartje kunt eten.”


'Het was vriendschap op het eerste gezicht'
 

Als we aankomen bij de winkel van Blond Amsterdam van Janneke en Femque zien we geen vrolijke Blond-serviezen, maar bouwvakkers: de winkel krijgt een make-over. Janneke en Femque zijn uitgeweken naar een koffietentje op de hoek, een iets rustiger plek voor het interview.

Wat leuk dat jullie de winkel laten verbouwen.
Janneke: “Ja! Dat vinden wij zelf ook heel cool. We bestaan nu vijftien jaar en hadden zin om onszelf te belonen. Zo’n nieuwe, frisse winkel geeft ook weer nieuwe energie.”

Wanneer gaat ’ie open? 
Femque: “Deze maand. Tot die tijd zitten we tijdelijk in een pand om de hoek. En als de winkel weer open is, komt in dat andere pand ons nieuwe Blond-café.”
Janneke: “Dat is nog iets waarnaar we heel erg uitkijken. Dat hadden we eigenlijk veel eerder moeten doen. Het past zo goed bij ons om een eigen café te hebben waar je gezellig kunt kletsen en een taartje kunt eten met een kopje koffie erbij. Natuurlijk van en uit ons eigen Blond-servies.”

Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?
Janneke: “Via een vriendin. Ze vierde haar verjaardag in het studentenhuis waar Femque woonde. Het gekke was: ik had al heel vaak gehoord dat er een meisje was dat erg op mij leek. Ach, mensen zeggen wel vaker iets, dacht ik. Tot ik Femque tegenkwam in dat studentenhuis. Het klinkt nu misschien kinderachtig, maar ik vond haar kamer prachtig: van de kleur op haar muren tot de tijdschriften die er lagen en de ingelijste plaatjes aan haar muren. Toen we even later aan de praat raakten, bleken we ook nog hetzelfde gevoel voor humor te hebben. Het was echt vriendschap op het eerste gezicht.”
Femque: “We hadden allebei op de kunstacademie in Utrecht gezeten. Gek genoeg kwamen we elkaar daar nooit tegen. Misschien omdat ik een jaar hoger zat dan Janneke.” Janneke: “We deelden dezelfde passie: schilderen. En onze stijl kwam ook nog eens heel erg overeen.”
 

'We deelden dezelfde passie: schilderen. En onze stijl kwam overeen.'
 

Hoe ontdekten jullie dat? 
Femque: “Toen we een keer op het idee kwamen samen een servies te beschilderen, een paar maanden daarna. Dat servies hebben we bewaard, voor als we ooit nog eens een museum beginnen, haha.”
Janneke: “Onze stijl was nog wat rauwer en slordiger toen. Maar je ziet al wel de Blond Amsterdam-stijl terug in dat eerste servies.”

Hadden jullie een gezamenlijk atelier om in te werken?
Femque: “Nee, het eerste halfjaar werkten we gewoon vanuit huis. Maar mijn huisgenoten werkten doordeweeks op kantoor. Dus daar zat ik dan op maandagochtend, in mijn eentje te schilderen. Terwijl ik behoefte had aan gezelligheid,reuring om me heen en iemand die me feedback kon geven.”
Janneke: “Ik wilde ook niet in mijn eentje schilderen. Dus toen we een ruimte konden huren in het centrum van Amsterdam, grepen we die kans met beide handen aan.”

Lees verder in Vriendin 45.

In ons jubilieum nummer geven we een tafel vol Blond Amsterdam servies t.w.v. € 336 weg! Benieuwd naar wat er op deze tafel staat en hoe je precies kunt winnen? Klik dan hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 8 nov '16 21:36

    ontzettend leuk servies, ik heb er al heel wat van in huis dus het zou leuk zijn als iemand anders in de prijzen valt
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |