×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

André van Duin: 'Ik heb zo veel geluk in mijn leven'

André van Duin: 'Ik heb zo veel geluk in mijn leven'
01.11.2016 -

Hij viert succes na succes op werkgebied en daar staat hij zelfs na vijftig jaar werken zelf nog weleens verbaasd om. André van Duin (69): “Of ik ooit met pensioen ga? Ik denk het niet. Ik wil een reden hebben om ’s morgens op te staan.”


André ontvangt ons in het prachtige Amsterdamse grachtenpand waar hij woont én werkt. Via het kantoor komen we bij een grote vergader­ tafel. Een halve verdieping lager kijken we zó zijn studio in, waarvan de muren zijn bedekt met een enorme muziekcollectie. Een trapje omhoog brengt ons naar de volledig ingerichte bar, waar André ons iets inschenkt en dan gaat zitten om te vertellen over zijn nieuwste album: Van Duin zingt Sonneveld. Weer een project dat hem spontaan in de schoot werd geworpen, vertelt hij. “Het was een idee van de platen­ maatschappij. Ze wilden een plaat met liedjes van Wim Sonneveld en vonden mijn stem daarbij passen. Het leek me meteen enig.”

Was Sonneveld een voorbeeld voor je? 
“Zeker. Als klein kind al wilde ik artiest worden. Ik luisterde toen veel naar de radio en hoorde leuke dingen: Snip en Snap, Rijk de Gooijer en Johnny Kraaijkamp, het programma Showboat waarin Sonneveld zat... Ik kon echt genieten van hem en zijn typetjes. Je had in die tijd Tom Manders die Dorus deed, die heb ik vaak nagedaan, met een snorretje voor en een hoedje op. Maar ook Toon Hermans en Wim Sonneveld, inderdaad. De laatste had naast zijn komische werk ook veel mooie liedjes. Voor dit album heb ik juist die uitgezocht. Zoals Het dorp, dat je nog steeds vaak op de radio hoort, en Aan de Amsterdamse grachten.”

Daarnaast heb je ook nog ‘even’ Heel Holland bakt gepresenteerd...
“Ook daar werd ik tot mijn verbazing voor gevraagd. Opeens belde Jan Slagter, directeur van Omroep Max, met de vraag of ik dat wilde doen, omdat Martine Bijl herstellende is van een hersenbloeding. Ik was nogal overdonderd en zei:‘Ik bel je morgen terug.’ Martine is een goede vriendin, dus ik heb haar eerst gebeld om te vragen wat zij ervan vond.‘Het zou me zó opluchten als jij het gaat doen’, zei ze.‘Ik heb al meerdere namen gelezen waarvan ik dacht: nou, nee. Maar als jij het overneemt, zou ik dat alleen maar leuk vinden.’ Nou, als dát geen reden was om het te doen...”
 

‘Martine zei: als jij Heel Holland bakt tijdelijk overneemt, zou me dat zó opluchten’

 

Was het spannend, opeens zo’n groot programma presenteren?
“Zeker. Ik moest Martine vervangen. Het programma is al jaren succesvol, maar veel mensen kennen mij vooral van de rare hoedjes. Ik was bang dat ze zouden zeggen: ‘Nee hoor, niet met die Van Duin erbij.’ Gelukkig is dat niet gebeurd, ik heb niet één wanklank gehoord. We hebben zelfs kijkcijferrecords verbroken! Iedereen vond het leuk.”

En hoe was dat, de hele dag taart proeven?
“Ik ben niet zo’n zoetekauw. Ik ben meer van een bitterbal of een saucijzenbroodje. Natuurlijk heb ik af en toe geproefd, anders sta je er ook maar zo bij. Het leuke was dat na de jurering de hele crew op die taarten afging. Dan werd er geproefd en vergeleken, ook door de bakkers onderling. Net een groep hyena’s die aanvallen, haha! Ik heb genoten van mijn tijd daar. Mocht het nog eens nodig zijn, dan mogen ze me best weer vragen.Al hoop ik natuurlijk dat Martine het volgende seizoen gewoon weer kan doen.”

Lees verder in Vriendin 44

Op 4 november komt het album Van Duin zingt Sonneveld uit. Vriendin mag 5 cd's verloten. Kans maken? Klik dan hier.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Lautje2702 do 3 nov '16 14:41

    Leuk artikel in vriendin over Andre van Duin.hele leuke vent!
    Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |