×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

André van Duin: 'Ik heb zo veel geluk in mijn leven'

André van Duin: 'Ik heb zo veel geluk in mijn leven'
01.11.2016 -

Hij viert succes na succes op werkgebied en daar staat hij zelfs na vijftig jaar werken zelf nog weleens verbaasd om. André van Duin (69): “Of ik ooit met pensioen ga? Ik denk het niet. Ik wil een reden hebben om ’s morgens op te staan.”


André ontvangt ons in het prachtige Amsterdamse grachtenpand waar hij woont én werkt. Via het kantoor komen we bij een grote vergader­ tafel. Een halve verdieping lager kijken we zó zijn studio in, waarvan de muren zijn bedekt met een enorme muziekcollectie. Een trapje omhoog brengt ons naar de volledig ingerichte bar, waar André ons iets inschenkt en dan gaat zitten om te vertellen over zijn nieuwste album: Van Duin zingt Sonneveld. Weer een project dat hem spontaan in de schoot werd geworpen, vertelt hij. “Het was een idee van de platen­ maatschappij. Ze wilden een plaat met liedjes van Wim Sonneveld en vonden mijn stem daarbij passen. Het leek me meteen enig.”

Was Sonneveld een voorbeeld voor je? 
“Zeker. Als klein kind al wilde ik artiest worden. Ik luisterde toen veel naar de radio en hoorde leuke dingen: Snip en Snap, Rijk de Gooijer en Johnny Kraaijkamp, het programma Showboat waarin Sonneveld zat... Ik kon echt genieten van hem en zijn typetjes. Je had in die tijd Tom Manders die Dorus deed, die heb ik vaak nagedaan, met een snorretje voor en een hoedje op. Maar ook Toon Hermans en Wim Sonneveld, inderdaad. De laatste had naast zijn komische werk ook veel mooie liedjes. Voor dit album heb ik juist die uitgezocht. Zoals Het dorp, dat je nog steeds vaak op de radio hoort, en Aan de Amsterdamse grachten.”

Daarnaast heb je ook nog ‘even’ Heel Holland bakt gepresenteerd...
“Ook daar werd ik tot mijn verbazing voor gevraagd. Opeens belde Jan Slagter, directeur van Omroep Max, met de vraag of ik dat wilde doen, omdat Martine Bijl herstellende is van een hersenbloeding. Ik was nogal overdonderd en zei:‘Ik bel je morgen terug.’ Martine is een goede vriendin, dus ik heb haar eerst gebeld om te vragen wat zij ervan vond.‘Het zou me zó opluchten als jij het gaat doen’, zei ze.‘Ik heb al meerdere namen gelezen waarvan ik dacht: nou, nee. Maar als jij het overneemt, zou ik dat alleen maar leuk vinden.’ Nou, als dát geen reden was om het te doen...”
 

‘Martine zei: als jij Heel Holland bakt tijdelijk overneemt, zou me dat zó opluchten’

 

Was het spannend, opeens zo’n groot programma presenteren?
“Zeker. Ik moest Martine vervangen. Het programma is al jaren succesvol, maar veel mensen kennen mij vooral van de rare hoedjes. Ik was bang dat ze zouden zeggen: ‘Nee hoor, niet met die Van Duin erbij.’ Gelukkig is dat niet gebeurd, ik heb niet één wanklank gehoord. We hebben zelfs kijkcijferrecords verbroken! Iedereen vond het leuk.”

En hoe was dat, de hele dag taart proeven?
“Ik ben niet zo’n zoetekauw. Ik ben meer van een bitterbal of een saucijzenbroodje. Natuurlijk heb ik af en toe geproefd, anders sta je er ook maar zo bij. Het leuke was dat na de jurering de hele crew op die taarten afging. Dan werd er geproefd en vergeleken, ook door de bakkers onderling. Net een groep hyena’s die aanvallen, haha! Ik heb genoten van mijn tijd daar. Mocht het nog eens nodig zijn, dan mogen ze me best weer vragen.Al hoop ik natuurlijk dat Martine het volgende seizoen gewoon weer kan doen.”

Lees verder in Vriendin 44

Op 4 november komt het album Van Duin zingt Sonneveld uit. Vriendin mag 5 cd's verloten. Kans maken? Klik dan hier.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Lautje2702 do 3 nov '16 14:41

    Leuk artikel in vriendin over Andre van Duin.hele leuke vent!
    Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!