×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 44: Dana heeft een Second Love-vriend

Vriendin 44: Dana heeft een Second Love-vriend
01.11.2016 -

Dana (39) en Edward (44) hebben drie dochters. Hoewel hun relatie goed is, heeft Edward geen behoefte meer aan seks. Dana wel. Daarom heeft ze nu een minnaar. "Door met hem te vrijen, ben ik een leuker mens."


Dana: “Het is nooit mijn bedoeling geweest actief te worden op datingsite Second Love en een minnaar te zoeken. Maar ik wist gewoon niet meer wat ik anders moest doen. Mijn man heeft al jaren geen behoefte meer aan seks. We vreeën gewoon niet meer. Maar ik kan mijn behoefte niet uitschakelen, dus bleef ik het bij Edward proberen. Daardoor werd de seks zo beladen dat het echt tussen ons in ging staan. Ik raakte gefrustreerd en onzeker en Edward had het gevoel dat hij faalde en tekortschoot als partner. Maar hij kan er ook niets aan doen. Hij had én heeft gewoon nauwelijks behoefte aan seks. Niet met mij en niet met een ander. Dat is misschien altijd al zo geweest, alleen viel het me aan het begin van onze relatie niet zo op.”

Nog hartstikke verliefd
“Edward en ik leerden elkaar kennen in onze studententijd, op een feestje van wederzijdse vrienden. We raakten aan de praat en het klikte meteen. Daarom wisselden we mailadressen uit en hadden we daarna intensief contact. Dat was zo leuk dat we al snel afspraken. De eerste echte date vonden we allebei spannend, maar het voelde meteen goed en toen hij een paar weken later voor het eerst bleef slapen, vlogen de vonken ervanaf. Misschien hadden vlak daarna mijn alarmbellen al moeten afgaan. We studeerden niet in dezelfde stad, dus in de weekenden reisden we vaak naar elkaar toe. Dan gebeurde het weleens dat we dat hele weekend geen seks hadden. En dat terwijl we nét samen waren en nog hartstikke verliefd. Naarmate het weekend vorderde, werd ik steeds onrustiger, omdat er nog niks was gebeurd. Als ik op zondag dan weer in de trein zat naar mijn studentenkamer, dacht ik dat ik gek werd. Ik verlangde zo naar hem en naar seks! Maar als we het dan die keer erna weer deden, was ik mijn frustratie in no time weer vergeten. Dan liep ik een week lang te zingen en te stralen en vroegen mijn huisgenoten steeds wat er toch met me was. Liefde maakt schijnbaar echt blind.”

‘Mijn man heeft nauwelijks behoefte aan seks. Niet met mij en ook niet met een ander’


Aan mezelf twijfelen 
“Omdat het verder supergoed tussen ons ging, besloten we direct na onze studies te gaan samenwonen en Edward vroeg me al snel ten huwelijk. Natuurlijk zei ik ja! Omdat we allebei jong kinderen wilden, besloten we meteen voor kinderen te gaan. In zes jaar kregen we drie dochters. In die periode stond ons seksleven op een laag pitje. De zwangerschappen, het hebben van een jong gezin en mijn drukke baan slokten me op, waardoor mijn behoeften naar de achtergrond verdwenen. Toen de meisjes ouder werden en één voor één naar school gingen, kregen we weer wat meer tijd voor onszelf. Ik hoopte dat ons seksleven weer zou opleven, maar dat gebeurde niet. Jarenlang eigenlijk niet. Natuurlijk ging ik aan mezelf twijfelen. Was ik niet meer aantrekkelijk? Wilde ik soms rare dingen in bed? We zijn in relatietherapie gegaan, maar ook daardoor kwam Edwards behoefte niet terug. Uiteindelijk besloten we: we doen het niet meer. Sinds we dat hebben uitgesproken, gaat het beter tussen ons. De druk is eraf. Edward durft me weer te knuffelen, omdat hij weet dat ik niet meteen meer van hem verlang. En daardoor heeft hij niet langer het gevoel te falen.”

Schuldgevoel 
“Kort na ons besluit heb ik Edward verteld dat ik mijn heil dan wel ergens anders wilde zoeken. Edward stemde in. Hij wist dat ik het nodig had en wist ook dat ik nooit van hem zou willen scheiden. Hoewel ik zijn goedkeuring had, voelde het toch vreemd. Alleen al het openen van de website van Second Love bezorgde me in het begin een schuldgevoel. Ik ben vrij conservatief opgevoed, in een Zeeuws dorp. Seks is iets wat binnen het huwelijk hoort, is me altijd ingeprent. Het kon dus niet, wat ik deed. Het mocht niet, hoorde niet. Toch schreef ik me uiteindelijk in, omdat ik wist dat ik niet de rest van mijn leven seksloos wilde doorbrengen.''

Lees verder in Vriendin 44.

Hebben jij en je man ook een huwelijkscrisis overwonnen? Praat mee op het forum.
Lees ook: '
De ex van Nathalie is plotseling hertrouwd'

Bron: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 3 nov '16 11:02

    Ik zou het toch niet kunnen hoor. Als je samen in bed ligt, ben je toch ook lekker intiem met elkaar? Edward kan haar toch op diverse manieren masseren en verwennen? Je kunt samen leuke dingetjes bedenken om met elkaar te doen, misschien kunnen jullie allebei wat bedenken. Nee, je moet het niet buiten de deur zoeken met een vreemde.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!