×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een jaar na Roeliens overlijden spreekt Vriendin met haar zus Frederique

Een jaar na Roeliens overlijden spreekt Vriendin met haar zus Frederique
26.10.2016 -

Op 31 oktober 2015 overleed Vriendin-columniste Roelien (37) aan longkanker. Ze was alleenstaande moeder en liet twee dochters achter: Julia (10) en Lisa (7). Nu, een jaar na haar overlijden, spreekt Vriendin met Roeliens jongste zus Frederique (30). “Het voelt alsof ze nog altijd bij me is.”


Het eerste wat opvalt in het huis van Frederique, is de enorme hoeveelheid foto’s van Roelien: ze hangen aan de muur, staan in de boekenkast en zelfs in de keuken. De ene keer staat Roelien er samen met haar zussen op, dan weer met haar dochtertjes Julia en Lisa. Op alle foto’s staat ze stralend, vrolijk en lachend, soms gekke bekken trekkend. Behalve op die ene foto, die op de rouwkaart staat. Daarop kijkt ze peinzend in de verte. Het is een van de laatste foto’s die van Roelien werd genomen. 

Als we Frederique spreken, bijna een jaar na het overlijden van haar zus, is ze net terug van vakantie. Twee weken had Frederique vrij genomen van haar werk, zonder dat ze echte vakantieplannen had. Totdat ze opeens bedacht dat ze ook naar de caravan van haar ouders in Italië kon rijden. Maar dat pakte slecht uit: Frederique was binnen vier dagen weer thuis. “Ik had last van heimwee, waar ik nog nooit eerder last van had gehad. Mijn moeder, die ook op de camping was, zag al snel dat ik niet happy was. Ik miste Roelien en de kinderen. Altijd was ik hier met haar geweest. Dat gevoel van missen, die heimwee naar haar: dat overviel me echt. En dus ben ik na vier dagen weer terug naar huis gereden.”

Pas achteraf kon Frederique verklaren hoe dit zo kwam. “Het rauwe verdriet van de eerste tijd was weggeëbd, ik had een nieuwe baan, alles werd langzaam weer een beetje normaal. Maar nu, hier in Italië, zonder afleiding, deed alles me weer aan haar denken: de caravan, dat restaurantje waar we samen aten en de salon waar we altijd een ijsje haalden.”

Dicht bij de waarheid
Frederique kijkt terug op de afgelopen heftige jaren met haar zus. In het voorjaar van 2014 zette een bezoek aan de eerstehulppost alles op z’n kop. “Roelien had al een tijdje last van een oogontsteking. Tijd om naar de huisarts te gaan had ze niet, ze had het te druk met haar werk. Tot ze ’s nachts niet kon slapen van de hoofdpijn. Die was zo erg, dat ze naar de eerste hulp is gegaan. In het ziekenhuis dachten ze aan clusterhoofdpijn, maar dat bleek het niet te zijn. Misschien had ze te veel stress van haar werk? Een paar dagen daarna zaten we op haar balkon en grapte Roelien: ‘Straks heb ik oogbalkanker. Zou dat bestaan?’ Ik ging mee in haar grap door te zeggen dat dat vast niet zo erg was: dan kreeg je gewoon een glazen oog en dat was dat. Ik had geen idee hoe dicht ze bij de waarheid zat."

Twee dagen later stuurde Roelien een berichtje naar de whatsappgroep die de zussen hebben. Ze moest terug naar het ziekenhuis, want er was toch iets niet goed. Frederique: “Gelukkig was haar vriend Lennart bij haar, maar ik maakte me meteen zorgen. Er was alleen niet veel meer wat ik kon doen dan afwachten. ’s Middags belde mijn zus Annabel me met dat verschrikkelijke nieuws: die oogontsteking bleek een uitzaaiing te zijn. Dat dit slecht was, beseften we meteen." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 43

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 wo 26 okt '16 20:41

  Een jaar geleden alweer.... Ik las haar column altijd als eerste in vriendin. Fijn eens te lezen hoe haar zus het heeft ervaren. Veel sterkte.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  anjaheesbeen do 27 okt '16 08:39

  Lieve familie van topper Roelien, Normaal lees ik altijd de vriendinnen op volgorde, maar voor deze gelegenheid heb ik de nieuwe vriendin eerder opgemaakt. Wat een mooi en bijzonder verhaal. Tijdens het lezen kreeg ik echt een brok in mijn keel. Ik mis de verhalen van Roelien echt in vriendin, Ze heeft het mooi verwoord. Heel veel sterkte voor de familie van deze topper. Liefs Anja
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  smithvranken do 27 okt '16 11:40

  Ik las haar column ook altijd en het is erg dat ze overleden is, maar ook dat ze zo lief wordt herdacht. Ook ik denk altijd aan haar terug als een lieve column-vriendin
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rija vr 28 okt '16 16:43

  Ik las haar columns graag . Mis die nog steeds was een goede openhartige column.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.lusseveld vr 28 okt '16 20:08

  Ik mis haar ook ze kon het zo mooi op schrijven Nog voor haar familie veel sterkte
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!