×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Met deze 5 handige tips kom je van je keelpijn af

Met deze handige tips kom je van je keelpijn af
27.10.2016 -

Meestal is keelpijn na een dag of 10 wel over, maar het kan knap vervelend zijn. In Vriendin 43 staan twee recepten om van je keelpijn af te komen. Als aanvulling delen wij graag nog wat tips om nog sneller de keelpijn gedag te zeggen.


- Voel je de keelpijn opkomen? Gorgel dan gelijk met pure bessensap. Doorslikken mag, maar hoeft niet. De stof in de bessensap doodt de bacteriën waardoor de keelpijn sneller wegtrekt. 

- Drink veel koud water en kauw op ijsblokjes. De kou van het water en de ijsblokjes verlicht namelijk de pijn.

- Je zult het misschien niet verwachten, maar kaneel heeft antibacteriële eigenschappen. Daarnaast werkt kaneel ontstekkingsremmend, waardoor de keelpijn snel(ler) afneemt. Kook wat water en voeg daar een stukje van een kaneelstokje en snufje peper aan toe. Zeef vervolgens het water boven een glas en drink dit goedje op. Wedden dat jij binnen een paar dagen van je keelpijn af bent.

- Gorgelen werkt erg goed tegen keelpijn. Je keel komt in contact met stoffen die je niet of nauwelijks inslikt. Naast dat je kunt gorgelen met bessensep kun je ook gorgelen met zout water (zout werkt ontsmettend), takjes verse tijm of een paar eetlepels appelazijn opgelost in heet water.

- Ook een stoombadje moet niet vergeten worden. Kook wat water, giet dit in een grote kom en voeg hier wat etherische oliën (bjivoorbeeld tea tree) aan toe. Ga hier vervolgens boven hangen en bedek je hoofd met een handdoek. Het stoom met de olie zorgt ervoor dat je luchtwegen weer open gaan en je keelpijn vermindert.

Bron: Oma weet raad, Tallsay, Voedzo
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |