×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Met deze 5 handige tips kom je van je keelpijn af

Met deze handige tips kom je van je keelpijn af
27.10.2016 -

Meestal is keelpijn na een dag of 10 wel over, maar het kan knap vervelend zijn. In Vriendin 43 staan twee recepten om van je keelpijn af te komen. Als aanvulling delen wij graag nog wat tips om nog sneller de keelpijn gedag te zeggen.


- Voel je de keelpijn opkomen? Gorgel dan gelijk met pure bessensap. Doorslikken mag, maar hoeft niet. De stof in de bessensap doodt de bacteriën waardoor de keelpijn sneller wegtrekt. 

- Drink veel koud water en kauw op ijsblokjes. De kou van het water en de ijsblokjes verlicht namelijk de pijn.

- Je zult het misschien niet verwachten, maar kaneel heeft antibacteriële eigenschappen. Daarnaast werkt kaneel ontstekkingsremmend, waardoor de keelpijn snel(ler) afneemt. Kook wat water en voeg daar een stukje van een kaneelstokje en snufje peper aan toe. Zeef vervolgens het water boven een glas en drink dit goedje op. Wedden dat jij binnen een paar dagen van je keelpijn af bent.

- Gorgelen werkt erg goed tegen keelpijn. Je keel komt in contact met stoffen die je niet of nauwelijks inslikt. Naast dat je kunt gorgelen met bessensep kun je ook gorgelen met zout water (zout werkt ontsmettend), takjes verse tijm of een paar eetlepels appelazijn opgelost in heet water.

- Ook een stoombadje moet niet vergeten worden. Kook wat water, giet dit in een grote kom en voeg hier wat etherische oliën (bjivoorbeeld tea tree) aan toe. Ga hier vervolgens boven hangen en bedek je hoofd met een handdoek. Het stoom met de olie zorgt ervoor dat je luchtwegen weer open gaan en je keelpijn vermindert.

Bron: Oma weet raad, Tallsay, Voedzo
Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |