×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De keuken van... Wilfred en Lili Genee

De keuken van... Wilfred en Lili Genee
25.10.2016 -

In woonmaand oktober neemt Vriendin een kijkje in de keuken van BN’ers. Deze laatste aflevering vertellen Wilfred Genee (49) en zijn vrouw Lili (44) over het belang van gezonde voeding voor kinderen. “Maar een frietje af en toe kan best.”


Als Lili de deur opendoet, is Wilfred er nog niet. Hij staat hopeloos vast in de file. Geen punt: Lili zet een kopje thee en begint enthousiast te vertellen. Over Wilfred en zichzelf, maar ook over koken en eten. 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
“Via ons werk. Jaren geleden organiseerde ik een sportevenement voor Unicef, en ik zocht ik een BN’er die het evenement wilde presenteren. Ik kende René van der Gijp al via mijn werk en hij bracht me in contact met Wilfred. Eigenlijk heeft de liefde voor kinderen ons dus samengebracht.”

Was het liefde op het eerste gezicht?
“Ja, de vonk sloeg meteen over. Toen ik Wilfred voor het eerst belde, had ik hem meteen een uur aan de telefoon, terwijl hij eigenlijk al binnen vijf minuten ja had gezegd tegen die presentatieklus. Maar Wilfred is iemand die doorvraagt. Dat hij zo de tijd voor me nam, vond ik heel bijzonder. Ik vond hem op dat moment meteen al leuk. Maar de vlam sloeg pas echt in de pan toen ik hem uit zijn auto zag stappen bij dat evenement. Dat was het moment waarop ik was verkocht! Ook al hoopte ik van tevoren nog dat ik niet verliefd zou worden, want Wilfred zat nog half in een relatie. Voordat we iets met elkaar konden beginnen, moest hij eerst zijn leven op orde brengen. Precies dat gebeurde toen hij en z’n ex uit elkaar gingen. Inmiddels heb ik een leuke band met zijn ex. Zo zit haar zoon op tennisles samen met onze zoon Luca.”

Wilfred kennen we allemaal van tv, maar jou niet. Kun je wat meer over jezelf vertellen?
“Ik ben op m’n zevende met mijn ouders vanuit Iran naar Nederland gekomen, in eerste instantie tijdelijk. Mijn moeder voelde aan alles dat het minder veilig werd in Iran. Het borrelde, zei ze. Haar voorgevoel klopte; drie maanden later brak de revolutie uit. Vanaf dat moment bleven we hier in Nederland. Mijn moeder is daarna geëmigreerd naar Canada, waar het nóg rustiger is dan hier. Ik heb Communicatiewetenschappen en Engels gestudeerd en werkte jaren als adviseur voor een aantal grote organisaties. Ik was een echte carrièrevrouw."

Ben je nog steeds zo’n carrièrevrouw?
“Ik was het totdat ik Wilfred leerde kennen en ik zwanger raakte. Toen eerst Isabeau en daarna Luca werd geboren, wilde ik een tijdje stoppen met werken. Het voelde voor mij beter om de eerste jaren bij de kinderen te zijn. Dat was geen gemakkelijke beslissing, want ik vond mijn werk hartstikke leuk. Maar ik zou na een aantal jaar gewoon weer gaan werken, had ik me voorgenomen. Dat pakte alleen iets anders uit. Nadat onze dochter Isabeau werd geboren, ging ik me namelijk verdiepen in gezonde voeding voor kinderen. Ik las zo veel dingen die ik nog niet wist en die ik met anderen wilde delen, dat ik er twee boeken over heb geschreven, samen met Wilfred. Maar dat project is wat uit de hand gelopen. Inmiddels zetten we ons in om ervoor te zorgen dat kinderen in Nederland bewuster gaan eten en meer bewegen." 

Benieuwd naar de recepten van Wilfred en Lili? Hier vind je alvast hun recept voor lasagne van flespompoen en knolselderij.

Het hele interview lees je in Vriendin 43. 

Win! Morgen geven we 10x het boek 'Wedden dat het lekker is' van Wilfred en Lili Genee weg. Houd Vriendin.nl dus goed in de gaten.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |