×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De keuken van... Wilfred en Lili Genee

De keuken van... Wilfred en Lili Genee
25.10.2016 -

In woonmaand oktober neemt Vriendin een kijkje in de keuken van BN’ers. Deze laatste aflevering vertellen Wilfred Genee (49) en zijn vrouw Lili (44) over het belang van gezonde voeding voor kinderen. “Maar een frietje af en toe kan best.”


Als Lili de deur opendoet, is Wilfred er nog niet. Hij staat hopeloos vast in de file. Geen punt: Lili zet een kopje thee en begint enthousiast te vertellen. Over Wilfred en zichzelf, maar ook over koken en eten. 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
“Via ons werk. Jaren geleden organiseerde ik een sportevenement voor Unicef, en ik zocht ik een BN’er die het evenement wilde presenteren. Ik kende René van der Gijp al via mijn werk en hij bracht me in contact met Wilfred. Eigenlijk heeft de liefde voor kinderen ons dus samengebracht.”

Was het liefde op het eerste gezicht?
“Ja, de vonk sloeg meteen over. Toen ik Wilfred voor het eerst belde, had ik hem meteen een uur aan de telefoon, terwijl hij eigenlijk al binnen vijf minuten ja had gezegd tegen die presentatieklus. Maar Wilfred is iemand die doorvraagt. Dat hij zo de tijd voor me nam, vond ik heel bijzonder. Ik vond hem op dat moment meteen al leuk. Maar de vlam sloeg pas echt in de pan toen ik hem uit zijn auto zag stappen bij dat evenement. Dat was het moment waarop ik was verkocht! Ook al hoopte ik van tevoren nog dat ik niet verliefd zou worden, want Wilfred zat nog half in een relatie. Voordat we iets met elkaar konden beginnen, moest hij eerst zijn leven op orde brengen. Precies dat gebeurde toen hij en z’n ex uit elkaar gingen. Inmiddels heb ik een leuke band met zijn ex. Zo zit haar zoon op tennisles samen met onze zoon Luca.”

Wilfred kennen we allemaal van tv, maar jou niet. Kun je wat meer over jezelf vertellen?
“Ik ben op m’n zevende met mijn ouders vanuit Iran naar Nederland gekomen, in eerste instantie tijdelijk. Mijn moeder voelde aan alles dat het minder veilig werd in Iran. Het borrelde, zei ze. Haar voorgevoel klopte; drie maanden later brak de revolutie uit. Vanaf dat moment bleven we hier in Nederland. Mijn moeder is daarna geëmigreerd naar Canada, waar het nóg rustiger is dan hier. Ik heb Communicatiewetenschappen en Engels gestudeerd en werkte jaren als adviseur voor een aantal grote organisaties. Ik was een echte carrièrevrouw."

Ben je nog steeds zo’n carrièrevrouw?
“Ik was het totdat ik Wilfred leerde kennen en ik zwanger raakte. Toen eerst Isabeau en daarna Luca werd geboren, wilde ik een tijdje stoppen met werken. Het voelde voor mij beter om de eerste jaren bij de kinderen te zijn. Dat was geen gemakkelijke beslissing, want ik vond mijn werk hartstikke leuk. Maar ik zou na een aantal jaar gewoon weer gaan werken, had ik me voorgenomen. Dat pakte alleen iets anders uit. Nadat onze dochter Isabeau werd geboren, ging ik me namelijk verdiepen in gezonde voeding voor kinderen. Ik las zo veel dingen die ik nog niet wist en die ik met anderen wilde delen, dat ik er twee boeken over heb geschreven, samen met Wilfred. Maar dat project is wat uit de hand gelopen. Inmiddels zetten we ons in om ervoor te zorgen dat kinderen in Nederland bewuster gaan eten en meer bewegen." 

Benieuwd naar de recepten van Wilfred en Lili? Hier vind je alvast hun recept voor lasagne van flespompoen en knolselderij.

Het hele interview lees je in Vriendin 43. 

Win! Morgen geven we 10x het boek 'Wedden dat het lekker is' van Wilfred en Lili Genee weg. Houd Vriendin.nl dus goed in de gaten.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |