×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De keuken van... Wilfred en Lili Genee

De keuken van... Wilfred en Lili Genee
25.10.2016 -

In woonmaand oktober neemt Vriendin een kijkje in de keuken van BN’ers. Deze laatste aflevering vertellen Wilfred Genee (49) en zijn vrouw Lili (44) over het belang van gezonde voeding voor kinderen. “Maar een frietje af en toe kan best.”


Als Lili de deur opendoet, is Wilfred er nog niet. Hij staat hopeloos vast in de file. Geen punt: Lili zet een kopje thee en begint enthousiast te vertellen. Over Wilfred en zichzelf, maar ook over koken en eten. 

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
“Via ons werk. Jaren geleden organiseerde ik een sportevenement voor Unicef, en ik zocht ik een BN’er die het evenement wilde presenteren. Ik kende René van der Gijp al via mijn werk en hij bracht me in contact met Wilfred. Eigenlijk heeft de liefde voor kinderen ons dus samengebracht.”

Was het liefde op het eerste gezicht?
“Ja, de vonk sloeg meteen over. Toen ik Wilfred voor het eerst belde, had ik hem meteen een uur aan de telefoon, terwijl hij eigenlijk al binnen vijf minuten ja had gezegd tegen die presentatieklus. Maar Wilfred is iemand die doorvraagt. Dat hij zo de tijd voor me nam, vond ik heel bijzonder. Ik vond hem op dat moment meteen al leuk. Maar de vlam sloeg pas echt in de pan toen ik hem uit zijn auto zag stappen bij dat evenement. Dat was het moment waarop ik was verkocht! Ook al hoopte ik van tevoren nog dat ik niet verliefd zou worden, want Wilfred zat nog half in een relatie. Voordat we iets met elkaar konden beginnen, moest hij eerst zijn leven op orde brengen. Precies dat gebeurde toen hij en z’n ex uit elkaar gingen. Inmiddels heb ik een leuke band met zijn ex. Zo zit haar zoon op tennisles samen met onze zoon Luca.”

Wilfred kennen we allemaal van tv, maar jou niet. Kun je wat meer over jezelf vertellen?
“Ik ben op m’n zevende met mijn ouders vanuit Iran naar Nederland gekomen, in eerste instantie tijdelijk. Mijn moeder voelde aan alles dat het minder veilig werd in Iran. Het borrelde, zei ze. Haar voorgevoel klopte; drie maanden later brak de revolutie uit. Vanaf dat moment bleven we hier in Nederland. Mijn moeder is daarna geëmigreerd naar Canada, waar het nóg rustiger is dan hier. Ik heb Communicatiewetenschappen en Engels gestudeerd en werkte jaren als adviseur voor een aantal grote organisaties. Ik was een echte carrièrevrouw."

Ben je nog steeds zo’n carrièrevrouw?
“Ik was het totdat ik Wilfred leerde kennen en ik zwanger raakte. Toen eerst Isabeau en daarna Luca werd geboren, wilde ik een tijdje stoppen met werken. Het voelde voor mij beter om de eerste jaren bij de kinderen te zijn. Dat was geen gemakkelijke beslissing, want ik vond mijn werk hartstikke leuk. Maar ik zou na een aantal jaar gewoon weer gaan werken, had ik me voorgenomen. Dat pakte alleen iets anders uit. Nadat onze dochter Isabeau werd geboren, ging ik me namelijk verdiepen in gezonde voeding voor kinderen. Ik las zo veel dingen die ik nog niet wist en die ik met anderen wilde delen, dat ik er twee boeken over heb geschreven, samen met Wilfred. Maar dat project is wat uit de hand gelopen. Inmiddels zetten we ons in om ervoor te zorgen dat kinderen in Nederland bewuster gaan eten en meer bewegen." 

Benieuwd naar de recepten van Wilfred en Lili? Hier vind je alvast hun recept voor lasagne van flespompoen en knolselderij.

Het hele interview lees je in Vriendin 43. 

Win! Morgen geven we 10x het boek 'Wedden dat het lekker is' van Wilfred en Lili Genee weg. Houd Vriendin.nl dus goed in de gaten.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!