×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tips om je weerstand te verhogen

Tips om je weerstand te verhogen
23.10.2016 -

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur daalt, begint de weerstand bij veel mensen te kwakkelen. Verkouden, hoesten, keelpijn en hoofdpijn. Gelukkig zijn er genoeg tips om de weerstand te verbeteren. Wij zetten ze voor je op een rijtje.


1. Vitamientjes
Dat vitamines belangrijk zijn voor een goede gezondheid, wist je al. Maar wist je ook dat bepaalde vitamines extra invloed hebben op de weerstand? Vitamine A, B6, C, D en E zijn bij een goede weerstand van belang. Vitamine D is uit dit rijtje de belangrijkste weerstands-vitamine. Deze is vooral te vinden in vette vis, vlees, en eieren. Ook haal je vitamine D uit zonlicht, dus ga naar buiten!

2. Frisse lucht
Zet de ramen van de slaapkamer eens iets vaker open en laat de frisse lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat ziekteverwekkers zich minder snel kunnen nestelen.

3. Beweeg
Voldoende bewegen zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en je je fitter voelt en blijft. Voldoende bewegen hoeft niet per se te betekenen dat je elke dag intensief naar de sportschool moet gaan. Dertig minuten bewegen per dag is al voldoende. Loop bijvoorbeeld na het avondeten een blokje om.

4. Eet gezond en gevarieerd
Kijk eens kritisch naar je voeding. Eet je de aanbevolen hoeveelheid fruit (2 stuks) en groente (200 gram)? Veel Nederlanders halen deze hoeveelheid niet. Neem eens een stuk fruit mee naar werk of in plaats van een koek een stukje komkommer en wat worteltjes. Zo kom je met wat kleine veranderingen stap voor stap aan de juiste hoeveelheid. 

5. Drink!
Naast gezonde voeding is het ook belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Probeer dagelijks zo'n 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. Fan van frisdrank? Probeer dit niet of minder te drinken. Frisdrank bevat namelijk erg veel suiker. Je kunt beter kiezen voor een kopje thee of water met bijvoorbeeld een citroentje erin.

Bron: Voedingscentrum
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!