×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tips om je weerstand te verhogen

Tips om je weerstand te verhogen
23.10.2016 -

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur daalt, begint de weerstand bij veel mensen te kwakkelen. Verkouden, hoesten, keelpijn en hoofdpijn. Gelukkig zijn er genoeg tips om de weerstand te verbeteren. Wij zetten ze voor je op een rijtje.


1. Vitamientjes
Dat vitamines belangrijk zijn voor een goede gezondheid, wist je al. Maar wist je ook dat bepaalde vitamines extra invloed hebben op de weerstand? Vitamine A, B6, C, D en E zijn bij een goede weerstand van belang. Vitamine D is uit dit rijtje de belangrijkste weerstands-vitamine. Deze is vooral te vinden in vette vis, vlees, en eieren. Ook haal je vitamine D uit zonlicht, dus ga naar buiten!

2. Frisse lucht
Zet de ramen van de slaapkamer eens iets vaker open en laat de frisse lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat ziekteverwekkers zich minder snel kunnen nestelen.

3. Beweeg
Voldoende bewegen zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en je je fitter voelt en blijft. Voldoende bewegen hoeft niet per se te betekenen dat je elke dag intensief naar de sportschool moet gaan. Dertig minuten bewegen per dag is al voldoende. Loop bijvoorbeeld na het avondeten een blokje om.

4. Eet gezond en gevarieerd
Kijk eens kritisch naar je voeding. Eet je de aanbevolen hoeveelheid fruit (2 stuks) en groente (200 gram)? Veel Nederlanders halen deze hoeveelheid niet. Neem eens een stuk fruit mee naar werk of in plaats van een koek een stukje komkommer en wat worteltjes. Zo kom je met wat kleine veranderingen stap voor stap aan de juiste hoeveelheid. 

5. Drink!
Naast gezonde voeding is het ook belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Probeer dagelijks zo'n 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. Fan van frisdrank? Probeer dit niet of minder te drinken. Frisdrank bevat namelijk erg veel suiker. Je kunt beter kiezen voor een kopje thee of water met bijvoorbeeld een citroentje erin.

Bron: Voedingscentrum
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |