×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tips om je weerstand te verhogen

Tips om je weerstand te verhogen
23.10.2016 -

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de temperatuur daalt, begint de weerstand bij veel mensen te kwakkelen. Verkouden, hoesten, keelpijn en hoofdpijn. Gelukkig zijn er genoeg tips om de weerstand te verbeteren. Wij zetten ze voor je op een rijtje.


1. Vitamientjes
Dat vitamines belangrijk zijn voor een goede gezondheid, wist je al. Maar wist je ook dat bepaalde vitamines extra invloed hebben op de weerstand? Vitamine A, B6, C, D en E zijn bij een goede weerstand van belang. Vitamine D is uit dit rijtje de belangrijkste weerstands-vitamine. Deze is vooral te vinden in vette vis, vlees, en eieren. Ook haal je vitamine D uit zonlicht, dus ga naar buiten!

2. Frisse lucht
Zet de ramen van de slaapkamer eens iets vaker open en laat de frisse lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat ziekteverwekkers zich minder snel kunnen nestelen.

3. Beweeg
Voldoende bewegen zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en je je fitter voelt en blijft. Voldoende bewegen hoeft niet per se te betekenen dat je elke dag intensief naar de sportschool moet gaan. Dertig minuten bewegen per dag is al voldoende. Loop bijvoorbeeld na het avondeten een blokje om.

4. Eet gezond en gevarieerd
Kijk eens kritisch naar je voeding. Eet je de aanbevolen hoeveelheid fruit (2 stuks) en groente (200 gram)? Veel Nederlanders halen deze hoeveelheid niet. Neem eens een stuk fruit mee naar werk of in plaats van een koek een stukje komkommer en wat worteltjes. Zo kom je met wat kleine veranderingen stap voor stap aan de juiste hoeveelheid. 

5. Drink!
Naast gezonde voeding is het ook belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Probeer dagelijks zo'n 1,5 tot 2 liter vocht binnen te krijgen. Fan van frisdrank? Probeer dit niet of minder te drinken. Frisdrank bevat namelijk erg veel suiker. Je kunt beter kiezen voor een kopje thee of water met bijvoorbeeld een citroentje erin.

Bron: Voedingscentrum
Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |