×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Mignon beviel helemaal in haar eentje

Vriendin 42: Mignon beviel helemaal in haar eentje
19.10.2016 - Redactie Vriendin

Mignon (39) zou in het ziekenhuis bevallen van haar tweede, maar dat liep anders. Ze beviel thuis, helemaal alleen. “Plotseling braken mijn vliezen. Voor het eerst voelde ik paniek. Néé, niet nu! schoot er door me heen.”


Mignon: “Het was de dag voor Kerst, twaalf dagen voor mijn uitgerekende datum. Ik bracht Jarno, onze oudste van toen twee, naar vrienden, zodat ik even snel boodschappen kon doen. Ik keek uit naar de Kerstdagen. Even rustig aan en veel slapen, heerlijk. Mijn man Fokko en ik hadden een drukke tijd achter de rug. De stal bij de boerderij waarin we wonen, was verbouwd tot woonkamer, badkamer en slaapkamers. Met 37 weken zwangerschap zat ik nog op mijn knieën in de woonkamer de plinten te verven! Maar nu was alles af en konden we de nieuwe ruimten in gebruik nemen. Mijn plan voor die avond, Kerstavond, had ik helemaal klaar. Ik zou samen met Fokko naar de kerstaflevering van All you need is love kijken. En daarna, met lekkere hapjes binnen handbereik, ons nieuwe ligbad inwijden, onder ons sterrenhemelplafond. Niets wees erop dat ik al zou gaan bevallen. Ik had die nacht een beetje buikpijn gehad, maar dat kwam vast doordat ik het zo druk had gehad. Fokko had me ’s ochtends gevraagd of hij thuis moest blijven. Dat leek me niet nodig, ook al werkte hij op ongeveer anderhalf uur rijden van ons huis: ‘Nee joh, niks aan de hand, je kunt gewoon naar je werk.’ Het was toch weer rustig in mijn buik. Bovendien moest ik die middag op controle in het ziekenhuis, dan zou ik die buikpijn ook meteen melden.”

Wat gerommel
“Nadat ik de boodschappen had gehaald, reed ik meteen door naar het ziekenhuis. Gedurende de hele zwangerschap was de groei van de baby goed in de gaten gehouden. Jarno bleek bij zijn geboorte namelijk een grote, zware baby. De bevalling van hem verliep snel en voorspoedig. Tot ik moest persen. Ik kreeg hem er gewoon niet uit. Hij was niet alleen groot en zwaar, maar lag ook ondersteboven. Na tweeënhalf uur tevergeefs persen kreeg ik een keizersnee. Gelukkig leek deze baby klein van stuk. Ik kon kiezen voor een geplande keizersnee, maar wist nog niet of ik dat wel wilde. Het is toch een behoorlijke ingreep en na Jarno’s geboorte had ik veel tijd nodig gehad om te herstellen. Wel stond vast dat ik deze keer weer in het ziekenhuis zou bevallen. Dat moet namelijk als je eerder een keizersnee hebt gehad. Tijdens de controle vertelde ik de dienstdoende verloskundige luchtig dat ik die nacht wat gerommel in mijn buik had gevoeld. Ze voelde aan mijn buik en zei dat de baby nog wel even op zich liet wachten. Daarna haalde ik Jarno op en rond twee uur waren we thuis. Nadat ik de boodschappen had opgeruimd, bracht ik hem naar bed voor zijn middagslaapje. Fokko belde om te vragen hoe het ging. Ik zei dat ik moe was, weer een beetje buikpijn had en dat ik nu even ging slapen, want ’s avonds zou het
vast laat worden.”

De zenuwen
“Maar slapen lukte me niet. De buikpijn nam toe. Ik vermoedde dat het harde buiken waren. Misschien had ik die ochtend wel een beetje te veel gedaan. Ik dacht geen seconde aan weeën. Ze voelden ook niet als weeën. Omdat de buikpijn niet overging, belde ik om tien voor drie Fokko: ‘Ik heb toch liever dat je nu naar huis komt.’ Het leek me goed om even samen naar het ziekenhuis te gaan. Gewoon, ter geruststelling. Ik wilde graag relaxed de Kerstdagen in gaan. Fokko beloofde meteen te komen. Na ons telefoongesprek stond ik op uit bed om een tas te pakken voor in het ziekenhuis. Ik verzamelde wat spullen en liep terug naar de slaapkamer. En daar, naast ons bed, braken mijn vliezen. Voor het eerst voelde ik paniek."

Lees verder in Vriendin 42.

Reageren? Dat kan hieronder of praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!