×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Colinda werd na tien jaar toch zwanger

Vriendin 42: Colinda werd na tien jaar toch zwanger
19.10.2016 -

Colinda (39) wilde heel graag moeder worden, maar het lukte maar niet om zwanger te raken.Toch gaf ze niet op en na tien jaar lukte het alsnog. “Ontelbare keren keek ik naar de echo om mezelf ervan te overtuigen dat het echt waar was. Ik was zes weken en twee dagen zwanger!”


‘Je mag even de moed verliezen, maar nooit de hoop
 

Colinda: “Op mijn 22ste was ik er eigenlijk al klaar voor. Ik was getrouwd met John, we hadden een huis en allebei een baan. Moeder worden was een logische volgende stap. Maar het gebeurde niet. Om me heen werd de ene na de andere vriendin zwanger, behalve ik. Dat deed pijn. Toch ging ik gewoon telkens op kraamvisite. Jaloers was ik niet, want ik wist: dat is niet míjn kind, dat zij in hun armen houden. Het mijne zou hopelijk nog komen. Maar waarom lukte dat niet?

Schildklier
Na een jaar ging ik naar de huisarts en vervolgens naar de gynaecoloog. Mijn schildklier bleek niet goed te werken en ik had geen eisprong. John werd ook onderzocht: bij hem was alles in orde. Ik kreeg medicijnen om een eisprong op te wekken. Maar ik werd niet zwanger. Een kijkoperatie toonde geen afwijkingen: mijn probleem was puur hormonaal. In de jaren die volgden, probeerden we het los te laten. John en ik werkten allebei fulltime. Een druk bestaan, afgewisseld met mooie vakanties. Allemaal hartstikke leuk, maar er knaagde een gemis.
 

‘Ik vroeg me af of ik een slechte moeder zou zijn, dat ik daarom geen kind kreeg’
 

Klap in mijn gezicht
“Ik ging terug naar de gynaecoloog van het streekziekenhuis, die opnieuw medicijnen voorschreef om de eisprong op te wekken. Toen dat weer niets deed, verwees hij mij door naar de afdeling fertiliteit van het Universitair Ziekenhuis in Gent. Daar wonen we maar twintig kilometer vandaan en daar was meer kennis aanwezig. Na een echo stelde een gynaecoloog PCOS bij me vast Ik bleek geen goede eicellen aan te maken, alleen lege blaasjes. Het bericht was een klap in mijn gezicht. Dat dit pas na acht jaar werd ontdekt! Gelukkig was er met de juiste behandeling wel iets aan te doen. Allereerst moest ik afvallen. Dat zou de kans op een zwangerschap vergroten. Ik leerde een gezonder eetpatroon aan te houden, met een ontbijt en meer tussendoortjes. Met een stappenteller om maakte ik langere wandelingen met de hond en ik trapte me elke dag in het zweet op de hometrainer. Alles had ik over voor een kind. In twee maanden viel ik vijf kilo af, genoeg om aan een hormoonkuur die de rijping van eicellen bevordert te beginnen.

Lees verder in Vriendin 42.

Duurde het bij jou ook een lange tijd voordat je zwanger werd, al dan niet na een vruchtbaarheidsbehandeling? Mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |