×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Colinda werd na tien jaar toch zwanger

Vriendin 42: Colinda werd na tien jaar toch zwanger
19.10.2016 -

Colinda (39) wilde heel graag moeder worden, maar het lukte maar niet om zwanger te raken.Toch gaf ze niet op en na tien jaar lukte het alsnog. “Ontelbare keren keek ik naar de echo om mezelf ervan te overtuigen dat het echt waar was. Ik was zes weken en twee dagen zwanger!”


‘Je mag even de moed verliezen, maar nooit de hoop
 

Colinda: “Op mijn 22ste was ik er eigenlijk al klaar voor. Ik was getrouwd met John, we hadden een huis en allebei een baan. Moeder worden was een logische volgende stap. Maar het gebeurde niet. Om me heen werd de ene na de andere vriendin zwanger, behalve ik. Dat deed pijn. Toch ging ik gewoon telkens op kraamvisite. Jaloers was ik niet, want ik wist: dat is niet míjn kind, dat zij in hun armen houden. Het mijne zou hopelijk nog komen. Maar waarom lukte dat niet?

Schildklier
Na een jaar ging ik naar de huisarts en vervolgens naar de gynaecoloog. Mijn schildklier bleek niet goed te werken en ik had geen eisprong. John werd ook onderzocht: bij hem was alles in orde. Ik kreeg medicijnen om een eisprong op te wekken. Maar ik werd niet zwanger. Een kijkoperatie toonde geen afwijkingen: mijn probleem was puur hormonaal. In de jaren die volgden, probeerden we het los te laten. John en ik werkten allebei fulltime. Een druk bestaan, afgewisseld met mooie vakanties. Allemaal hartstikke leuk, maar er knaagde een gemis.
 

‘Ik vroeg me af of ik een slechte moeder zou zijn, dat ik daarom geen kind kreeg’
 

Klap in mijn gezicht
“Ik ging terug naar de gynaecoloog van het streekziekenhuis, die opnieuw medicijnen voorschreef om de eisprong op te wekken. Toen dat weer niets deed, verwees hij mij door naar de afdeling fertiliteit van het Universitair Ziekenhuis in Gent. Daar wonen we maar twintig kilometer vandaan en daar was meer kennis aanwezig. Na een echo stelde een gynaecoloog PCOS bij me vast Ik bleek geen goede eicellen aan te maken, alleen lege blaasjes. Het bericht was een klap in mijn gezicht. Dat dit pas na acht jaar werd ontdekt! Gelukkig was er met de juiste behandeling wel iets aan te doen. Allereerst moest ik afvallen. Dat zou de kans op een zwangerschap vergroten. Ik leerde een gezonder eetpatroon aan te houden, met een ontbijt en meer tussendoortjes. Met een stappenteller om maakte ik langere wandelingen met de hond en ik trapte me elke dag in het zweet op de hometrainer. Alles had ik over voor een kind. In twee maanden viel ik vijf kilo af, genoeg om aan een hormoonkuur die de rijping van eicellen bevordert te beginnen.

Lees verder in Vriendin 42.

Duurde het bij jou ook een lange tijd voordat je zwanger werd, al dan niet na een vruchtbaarheidsbehandeling? Mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum. 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!