×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bedankt, juf! Bij jou kon ik mezelf zijn

Bedankt, juf! Bij jou kon ik mezelf zijn
13.10.2016 -

Deze week vertellen lezerssen over die ene juf op de basisschool die heel belangrijk voor hen was. 'Door juf Els werd ik gezien, zij zag wat ik nodig had.'


Veronique (45) wil juf Els bedanken, die veel voor haar betekende op de kleuterschool. Els gaf haar het gevoel dat ze bijzonder was.

“Als zesjarig meisje wist ik al: later wil ik juf worden. Net als Els, mijn leerkracht in de kleutergroep. Bij haar kon ik mezelf zijn en mijn emoties tonen. Dat was fijn, want ik was een gevoelig meisje. Ik groeide op in een ondernemersgezin met oudere zussen, waar het er vrij zakelijk aan toeging. Ik was altijd het kleine zusje dat weinig in te brengen had. Door juf Els werd ik gezien, zij zag wat ik nodig had. Ze liet me bijvoorbeeld duimen – wat ik van mijn moeder niet mocht –, omdat ze begreep dat ik daardoor ontspande. Ook gaf ze me de verantwoordelijkheid om mijn klasgenoten te troosten als zij niet lekker in hun vel zaten.

►Lees ook: Dit is het liefste wat iemand ooit voor mij deed 

Als hooggevoelig meisje voelde ik dat aan, zonder dat er woorden aan te pas kwamen. Juf Els gaf mij met haar liefdevolle blik en haar complimenten vertrouwen. Ik weet nog goed dat ze me bij het afscheid van de kleutergroep twee zoenen gaf, waardoor haar rode lippenstift op mijn wangen stond. Dat moment vatte alles samen: ik voelde heel sterk dat ik bijzonder was. Zij was mijn inspiratie om uiteindelijk de pabo te gaan doen.

Op de foto: 1975, kleuterschool. ‘Juf Els was niet alleen erg zorgzaam, ze was ook heel vrolijk. Op deze foto zingen we met de klas een liedje voor een leerkracht die die dag trouwde. Juf Els klapt spontaan in haar handen, ik sta tegenover haar, achter het tafeltje.’

Lees nog 3 verhalen in Vriendin 41.

Had jij vroeger ook zo'n lieve juf? Deel je verhaal hieronder. 

Foto: Privébeeld van Veronique

Plaats een reactie

Had jij vroeger ook een lieve juf/meester?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |