×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bedankt, juf! Bij jou kon ik mezelf zijn

Bedankt, juf! Bij jou kon ik mezelf zijn
13.10.2016 -

Deze week vertellen lezerssen over die ene juf op de basisschool die heel belangrijk voor hen was. 'Door juf Els werd ik gezien, zij zag wat ik nodig had.'


Veronique (45) wil juf Els bedanken, die veel voor haar betekende op de kleuterschool. Els gaf haar het gevoel dat ze bijzonder was.

“Als zesjarig meisje wist ik al: later wil ik juf worden. Net als Els, mijn leerkracht in de kleutergroep. Bij haar kon ik mezelf zijn en mijn emoties tonen. Dat was fijn, want ik was een gevoelig meisje. Ik groeide op in een ondernemersgezin met oudere zussen, waar het er vrij zakelijk aan toeging. Ik was altijd het kleine zusje dat weinig in te brengen had. Door juf Els werd ik gezien, zij zag wat ik nodig had. Ze liet me bijvoorbeeld duimen – wat ik van mijn moeder niet mocht –, omdat ze begreep dat ik daardoor ontspande. Ook gaf ze me de verantwoordelijkheid om mijn klasgenoten te troosten als zij niet lekker in hun vel zaten.

►Lees ook: Dit is het liefste wat iemand ooit voor mij deed 

Als hooggevoelig meisje voelde ik dat aan, zonder dat er woorden aan te pas kwamen. Juf Els gaf mij met haar liefdevolle blik en haar complimenten vertrouwen. Ik weet nog goed dat ze me bij het afscheid van de kleutergroep twee zoenen gaf, waardoor haar rode lippenstift op mijn wangen stond. Dat moment vatte alles samen: ik voelde heel sterk dat ik bijzonder was. Zij was mijn inspiratie om uiteindelijk de pabo te gaan doen.

Op de foto: 1975, kleuterschool. ‘Juf Els was niet alleen erg zorgzaam, ze was ook heel vrolijk. Op deze foto zingen we met de klas een liedje voor een leerkracht die die dag trouwde. Juf Els klapt spontaan in haar handen, ik sta tegenover haar, achter het tafeltje.’

Lees nog 3 verhalen in Vriendin 41.

Had jij vroeger ook zo'n lieve juf? Deel je verhaal hieronder. 

Foto: Privébeeld van Veronique

Plaats een reactie

Had jij vroeger ook een lieve juf/meester?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |