×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bedankt, juf! Bij jou kon ik mezelf zijn

Bedankt, juf! Bij jou kon ik mezelf zijn
13.10.2016 -

Deze week vertellen lezerssen over die ene juf op de basisschool die heel belangrijk voor hen was. 'Door juf Els werd ik gezien, zij zag wat ik nodig had.'


Veronique (45) wil juf Els bedanken, die veel voor haar betekende op de kleuterschool. Els gaf haar het gevoel dat ze bijzonder was.

“Als zesjarig meisje wist ik al: later wil ik juf worden. Net als Els, mijn leerkracht in de kleutergroep. Bij haar kon ik mezelf zijn en mijn emoties tonen. Dat was fijn, want ik was een gevoelig meisje. Ik groeide op in een ondernemersgezin met oudere zussen, waar het er vrij zakelijk aan toeging. Ik was altijd het kleine zusje dat weinig in te brengen had. Door juf Els werd ik gezien, zij zag wat ik nodig had. Ze liet me bijvoorbeeld duimen – wat ik van mijn moeder niet mocht –, omdat ze begreep dat ik daardoor ontspande. Ook gaf ze me de verantwoordelijkheid om mijn klasgenoten te troosten als zij niet lekker in hun vel zaten.

►Lees ook: Dit is het liefste wat iemand ooit voor mij deed 

Als hooggevoelig meisje voelde ik dat aan, zonder dat er woorden aan te pas kwamen. Juf Els gaf mij met haar liefdevolle blik en haar complimenten vertrouwen. Ik weet nog goed dat ze me bij het afscheid van de kleutergroep twee zoenen gaf, waardoor haar rode lippenstift op mijn wangen stond. Dat moment vatte alles samen: ik voelde heel sterk dat ik bijzonder was. Zij was mijn inspiratie om uiteindelijk de pabo te gaan doen.

Op de foto: 1975, kleuterschool. ‘Juf Els was niet alleen erg zorgzaam, ze was ook heel vrolijk. Op deze foto zingen we met de klas een liedje voor een leerkracht die die dag trouwde. Juf Els klapt spontaan in haar handen, ik sta tegenover haar, achter het tafeltje.’

Lees nog 3 verhalen in Vriendin 41.

Had jij vroeger ook zo'n lieve juf? Deel je verhaal hieronder. 

Foto: Privébeeld van Veronique

Plaats een reactie

Had jij vroeger ook een lieve juf/meester?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!