×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De keuken van... presentator Sander Janson

De keuken van... presentator Sander Janson
12.10.2016 -

Vijftien jaar lang presenteerde Sander Janson (46) Campinglife. Maar wist je dat hij, behalve van kamperen, ook erg van gezonde voeding houdt en dol is op koken? Zo heeft hij in zijn keuken een grote Italiaanse oven en een professioneel espresso- apparaat. “Als je goed eet, voel je je lekkerder en heb je meer energie.”


De meeste mensen associëren jou niet met koken en gezonde voeding…
“Dat snap ik, ik loop er ook niet echt mee te koop. In tegenstelling tot de rest van de wereld: je hoeft maar op Instagram te kijken en de smoothies, bananenbroden en mensen die hun sixpack laten zien, vliegen je om de oren. Gezond eten is een hype op dit moment. Maar dat is alleen maar goed. Hoe meer mensen ermee bezig zijn, hoe gezonder we worden.”

Hoe komt het dat jij er ook mee bezig bent?
“Dat komt absoluut door mijn moeder. Wij kregen vroeger thuis al muesli, dat vonden mijn vriendjes heel raar. En ze noemden het lijnzaadbrood dat mijn moeder bij het reformhuis kocht ‘betonbrood’, zo zwaar was het. Veel van mijn kennis over gezonde voeding heb ik van haar meegekregen. Ook van mijn vader trouwens, die slager was, waardoor ik precies weet wat kwalitatief goed vlees is.

In april zette RTL Campinglife stop. Hoe was dat voor jou?
“Ik presenteerde het al vijftien jaar, dus het was onderdeel van mijn leven geworden. In de zomermaanden was ik altijd op pad voor mijn programma. Toen RTL het opeens stopzette, voelde ik me geamputeerd. Een stuk van mezelf was weg. Ik had net een paar jaar daarvoor een huis gekocht en ik ben alleen, dus hoe zou ik de hypotheek gaan betalen? En wat voor werk zou ik nu gaan doen? Dat soort gedachten spookten door mijn hoofd."  

Het hele interview met Sander lees je in Vriendin 41

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |