×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De keuken van... presentator Sander Janson

De keuken van... presentator Sander Janson
12.10.2016 -

Vijftien jaar lang presenteerde Sander Janson (46) Campinglife. Maar wist je dat hij, behalve van kamperen, ook erg van gezonde voeding houdt en dol is op koken? Zo heeft hij in zijn keuken een grote Italiaanse oven en een professioneel espresso- apparaat. “Als je goed eet, voel je je lekkerder en heb je meer energie.”


De meeste mensen associëren jou niet met koken en gezonde voeding…
“Dat snap ik, ik loop er ook niet echt mee te koop. In tegenstelling tot de rest van de wereld: je hoeft maar op Instagram te kijken en de smoothies, bananenbroden en mensen die hun sixpack laten zien, vliegen je om de oren. Gezond eten is een hype op dit moment. Maar dat is alleen maar goed. Hoe meer mensen ermee bezig zijn, hoe gezonder we worden.”

Hoe komt het dat jij er ook mee bezig bent?
“Dat komt absoluut door mijn moeder. Wij kregen vroeger thuis al muesli, dat vonden mijn vriendjes heel raar. En ze noemden het lijnzaadbrood dat mijn moeder bij het reformhuis kocht ‘betonbrood’, zo zwaar was het. Veel van mijn kennis over gezonde voeding heb ik van haar meegekregen. Ook van mijn vader trouwens, die slager was, waardoor ik precies weet wat kwalitatief goed vlees is.

In april zette RTL Campinglife stop. Hoe was dat voor jou?
“Ik presenteerde het al vijftien jaar, dus het was onderdeel van mijn leven geworden. In de zomermaanden was ik altijd op pad voor mijn programma. Toen RTL het opeens stopzette, voelde ik me geamputeerd. Een stuk van mezelf was weg. Ik had net een paar jaar daarvoor een huis gekocht en ik ben alleen, dus hoe zou ik de hypotheek gaan betalen? En wat voor werk zou ik nu gaan doen? Dat soort gedachten spookten door mijn hoofd."  

Het hele interview met Sander lees je in Vriendin 41

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |