Placeholder

Vriendin 41: ‘Wij werden allebei bedrogen door dezelfde man’

Jolanda (26) denkt nog vaak terug aan haar eerste ontmoeting met Lisa (38). Ze was in shock toen Lisa vertelde dat ze werden bedrogen door dezelfde man. “Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”

Jolanda (26) denkt nog vaak terug aan haar eerste ontmoeting met Lisa (38). Ze was in shock toen Lisa vertelde dat ze werden bedrogen door dezelfde man. “Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”

Lisa: “Onze vriendschap kent een heftig en bijzonder begin. We zijn bedrogen door dezelfde man: Jan-Willem (37). Hij bleek een dubbelleven te leiden en had met ons allebei tegelijk een relatie. Met mij twee jaar, met Jolanda drie. Toen we elkaar tweeënhalf jaar geleden ontmoetten, konden we de ontbrekende puzzelstukjes invullen. Zo kwamen we erachter dat hij bij mij zat als Jolanda nachtdienst had. En de tattoo op zijn onderarm was niet de naam van een overleden dierbare vriendin, zoals hij mij had verteld. Het was Jolanda’s naam en hun verkeringsdatum. Toen we achter het bedrog kwamen, belden we urenlang met elkaar, soms tot diep in de nacht. We praatten over Jan-Willem, over zijn leugens en zijn karakter. Hij kan enorm overtuigend zijn en bespeelt mensen. Hij liegt zonder met zijn ogen te knipperen en zonder haperen. Ik was mijn intuïtie volledig kwijt. Ondanks dat er veel signalen waren dat er dingen niet klopten, geloofde ik hem. Ik was stapelverliefd. Bij een man als Jan-Willem ga je niet zomaar weg. En dat begrijpt alleen Jolanda.”

‘Hij maakte bewust ruzie met mij: als hij dan kwaad wegliep, kon hij naar Jolanda' 

Jolanda: “Jan-Willem heeft ons allebei gestalkt toen we een einde aan de relatie maakten. Ik werk al een jaar niet meer, omdat ik een posttraumatische stressstoornis aan de situatie heb overgehouden. Hij heeft laatst een tweejarig contactverbod van de rechter gekregen. Als hij de fout in gaat, moet hij een week zitten. Dat is natuurlijk niks, maar ik moet het ermee doen. Lisa is mijn steun en toeverlaat geworden. We hebben het allebei zwaar gehad. En nog steeds. Ik mag haar dag en nacht bellen, en zij mij. Inmiddels is Jan-Willem niet meer ons enige gespreksonderwerp. We bellen vrijwel dagelijks en doen ook leuke dingen samen, al wonen we best een eindje van elkaar vandaan. Pas hebben we nog een pyjamaparty gehouden. Ik denk vaak aan hoe onze vriendschap begonnen is. Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 41. 

Heeft een slechte relatie jou ook onverwacht iets goeds gebracht? Of wil je gewoon een reactie achterlaten? Dat kan hieronder of op ons forum.