×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: 'Wij werden allebei bedrogen door dezelfde man'

Vriendin 41: 'Wij werden allebei bedrogen door dezelfde man'
12.10.2016 -

Jolanda (26) denkt nog vaak terug aan haar eerste ontmoeting met Lisa (38). Ze was in shock toen Lisa vertelde dat ze werden bedrogen door dezelfde man. “Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”


Lisa: “Onze vriendschap kent een heftig en bijzonder begin. We zijn bedrogen door dezelfde man: Jan-Willem (37). Hij bleek een dubbelleven te leiden en had met ons allebei tegelijk een relatie. Met mij twee jaar, met Jolanda drie. Toen we elkaar tweeënhalf jaar geleden ontmoetten, konden we de ontbrekende puzzelstukjes invullen. Zo kwamen we erachter dat hij bij mij zat als Jolanda nachtdienst had. En de tattoo op zijn onderarm was niet de naam van een overleden dierbare vriendin, zoals hij mij had verteld. Het was Jolanda’s naam en hun verkeringsdatum. Toen we achter het bedrog kwamen, belden we urenlang met elkaar, soms tot diep in de nacht. We praatten over Jan-Willem, over zijn leugens en zijn karakter. Hij kan enorm overtuigend zijn en bespeelt mensen. Hij liegt zonder met zijn ogen te knipperen en zonder haperen. Ik was mijn intuïtie volledig kwijt. Ondanks dat er veel signalen waren dat er dingen niet klopten, geloofde ik hem. Ik was stapelverliefd. Bij een man als Jan-Willem ga je niet zomaar weg. En dat begrijpt alleen Jolanda.”

‘Hij maakte bewust ruzie met mij: als hij dan kwaad wegliep, kon hij naar Jolanda' 

Jolanda: “Jan-Willem heeft ons allebei gestalkt toen we een einde aan de relatie maakten. Ik werk al een jaar niet meer, omdat ik een posttraumatische stressstoornis aan de situatie heb overgehouden. Hij heeft laatst een tweejarig contactverbod van de rechter gekregen. Als hij de fout in gaat, moet hij een week zitten. Dat is natuurlijk niks, maar ik moet het ermee doen. Lisa is mijn steun en toeverlaat geworden. We hebben het allebei zwaar gehad. En nog steeds. Ik mag haar dag en nacht bellen, en zij mij. Inmiddels is Jan-Willem niet meer ons enige gespreksonderwerp. We bellen vrijwel dagelijks en doen ook leuke dingen samen, al wonen we best een eindje van elkaar vandaan. Pas hebben we nog een pyjamaparty gehouden. Ik denk vaak aan hoe onze vriendschap begonnen is. Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 41. 

Heeft een slechte relatie jou ook onverwacht iets goeds gebracht? Of wil je gewoon een reactie achterlaten? Dat kan hieronder of op ons forum. 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!