×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: 'Wij werden allebei bedrogen door dezelfde man'

Vriendin 41: 'Wij werden allebei bedrogen door dezelfde man'
12.10.2016 -

Jolanda (26) denkt nog vaak terug aan haar eerste ontmoeting met Lisa (38). Ze was in shock toen Lisa vertelde dat ze werden bedrogen door dezelfde man. “Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”


Lisa: “Onze vriendschap kent een heftig en bijzonder begin. We zijn bedrogen door dezelfde man: Jan-Willem (37). Hij bleek een dubbelleven te leiden en had met ons allebei tegelijk een relatie. Met mij twee jaar, met Jolanda drie. Toen we elkaar tweeënhalf jaar geleden ontmoetten, konden we de ontbrekende puzzelstukjes invullen. Zo kwamen we erachter dat hij bij mij zat als Jolanda nachtdienst had. En de tattoo op zijn onderarm was niet de naam van een overleden dierbare vriendin, zoals hij mij had verteld. Het was Jolanda’s naam en hun verkeringsdatum. Toen we achter het bedrog kwamen, belden we urenlang met elkaar, soms tot diep in de nacht. We praatten over Jan-Willem, over zijn leugens en zijn karakter. Hij kan enorm overtuigend zijn en bespeelt mensen. Hij liegt zonder met zijn ogen te knipperen en zonder haperen. Ik was mijn intuïtie volledig kwijt. Ondanks dat er veel signalen waren dat er dingen niet klopten, geloofde ik hem. Ik was stapelverliefd. Bij een man als Jan-Willem ga je niet zomaar weg. En dat begrijpt alleen Jolanda.”

‘Hij maakte bewust ruzie met mij: als hij dan kwaad wegliep, kon hij naar Jolanda' 

Jolanda: “Jan-Willem heeft ons allebei gestalkt toen we een einde aan de relatie maakten. Ik werk al een jaar niet meer, omdat ik een posttraumatische stressstoornis aan de situatie heb overgehouden. Hij heeft laatst een tweejarig contactverbod van de rechter gekregen. Als hij de fout in gaat, moet hij een week zitten. Dat is natuurlijk niks, maar ik moet het ermee doen. Lisa is mijn steun en toeverlaat geworden. We hebben het allebei zwaar gehad. En nog steeds. Ik mag haar dag en nacht bellen, en zij mij. Inmiddels is Jan-Willem niet meer ons enige gespreksonderwerp. We bellen vrijwel dagelijks en doen ook leuke dingen samen, al wonen we best een eindje van elkaar vandaan. Pas hebben we nog een pyjamaparty gehouden. Ik denk vaak aan hoe onze vriendschap begonnen is. Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 41. 

Heeft een slechte relatie jou ook onverwacht iets goeds gebracht? Of wil je gewoon een reactie achterlaten? Dat kan hieronder of op ons forum. 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |