×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: 'Wij werden allebei bedrogen door dezelfde man'

Vriendin 41: 'Wij werden allebei bedrogen door dezelfde man'
12.10.2016 -

Jolanda (26) denkt nog vaak terug aan haar eerste ontmoeting met Lisa (38). Ze was in shock toen Lisa vertelde dat ze werden bedrogen door dezelfde man. “Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”


Lisa: “Onze vriendschap kent een heftig en bijzonder begin. We zijn bedrogen door dezelfde man: Jan-Willem (37). Hij bleek een dubbelleven te leiden en had met ons allebei tegelijk een relatie. Met mij twee jaar, met Jolanda drie. Toen we elkaar tweeënhalf jaar geleden ontmoetten, konden we de ontbrekende puzzelstukjes invullen. Zo kwamen we erachter dat hij bij mij zat als Jolanda nachtdienst had. En de tattoo op zijn onderarm was niet de naam van een overleden dierbare vriendin, zoals hij mij had verteld. Het was Jolanda’s naam en hun verkeringsdatum. Toen we achter het bedrog kwamen, belden we urenlang met elkaar, soms tot diep in de nacht. We praatten over Jan-Willem, over zijn leugens en zijn karakter. Hij kan enorm overtuigend zijn en bespeelt mensen. Hij liegt zonder met zijn ogen te knipperen en zonder haperen. Ik was mijn intuïtie volledig kwijt. Ondanks dat er veel signalen waren dat er dingen niet klopten, geloofde ik hem. Ik was stapelverliefd. Bij een man als Jan-Willem ga je niet zomaar weg. En dat begrijpt alleen Jolanda.”

‘Hij maakte bewust ruzie met mij: als hij dan kwaad wegliep, kon hij naar Jolanda' 

Jolanda: “Jan-Willem heeft ons allebei gestalkt toen we een einde aan de relatie maakten. Ik werk al een jaar niet meer, omdat ik een posttraumatische stressstoornis aan de situatie heb overgehouden. Hij heeft laatst een tweejarig contactverbod van de rechter gekregen. Als hij de fout in gaat, moet hij een week zitten. Dat is natuurlijk niks, maar ik moet het ermee doen. Lisa is mijn steun en toeverlaat geworden. We hebben het allebei zwaar gehad. En nog steeds. Ik mag haar dag en nacht bellen, en zij mij. Inmiddels is Jan-Willem niet meer ons enige gespreksonderwerp. We bellen vrijwel dagelijks en doen ook leuke dingen samen, al wonen we best een eindje van elkaar vandaan. Pas hebben we nog een pyjamaparty gehouden. Ik denk vaak aan hoe onze vriendschap begonnen is. Heel apart dat uit zoiets heftigs een vriendschap voor het leven is gegroeid.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 41. 

Heeft een slechte relatie jou ook onverwacht iets goeds gebracht? Of wil je gewoon een reactie achterlaten? Dat kan hieronder of op ons forum. 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |