×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Diana ziet met lede ogen aan hoe haar zoon verandert in een mak schaap

Vriendin 41: Diana ziet met lede ogen aan hoe haar zoon verandert in een mak schaap
11.10.2016 -

Diana (58) heeft een hekel aan Jessica (30), haar toekomstige schoondochter. Volgens Diana zit haar zoon Tom (30) vreselijk bij zijn vriendin onder de plak. "Ik ken hem gewoon niet meer terug.''


Diana: “Tom en Jessica zijn nu zo’n vijf jaar bij elkaar. Ze leerden elkaar kennen op het werk. Ik had meteen al niet zo’n goed gevoel bij haar. Hij nam haar voor het eerst mee op mijn verjaardag. Ik was druk met de hapjes en drankjes, ik ving een paar keer op hoe ze hem afsnauwde. Ze kenden elkaar net! Misschien was ik er als moeder wel extra gevoelig voor, mijn man had helemaal niets gemerkt. Toen er wat visite naar huis ging en het iets rustiger was, ging ik bij ze zitten en informeerde naar hun kersverse relatie.

Ze nam het gesprek volledig over, Tom kwam nauwelijks meer aan het woord. Hij zat wat schaapachtig te lachen. Verliefd, dacht ik toen nog. Maar dat rare gevoel in mijn onderbuik verdween niet. Met een stralende glimlach mopperde ze op zijn slordigheid. Ze vond hem maar lui, zei ze. Zat deze vrouw mij nou werkelijk te vertellen hoe mijn bloedeigen zoon in elkaar stak? Tom is inderdaad slordig en wat lui, maar hij heeft vooral heel veel leuke kanten. ‘Jullie zijn nog geen maand bij elkaar en nu al aan het mopperen, dat belooft wat', riep ik, gemaakt vrolijk. Snel sloeg ze een arm om Tom heen, gaf hem een zoen op zijn wang en zei: 'O, maar we zijn zo gek op elkaar! Hé, Tom?' Tom knikte. Ik geloofde hem wel, maar haar niet.''

Haaibaai 
“Voordat hij Jessica leerde kennen, kwam Tom elke week wel een paar keer aanwaaien. Vanaf het moment dat hij een relatie met haar had, was dat over. We zagen hem hooguit eens in de twee weken en dan was zij er altijd bij. Ik miste zijn bezoekjes aan ons. Hij is ons enige kind en ik genoot altijd van onze momenten samen. Mijn man was er in het begin vrij nuchter onder. ‘Laat hem toch, hij is verliefd’, zei hij dan. ‘Dat trekt wel weer bij.’ Maar ik had het gevoel dat ik hem kwijtraakte aan een andere vrouw. Als ik eerlijk ben: ik was jaloers... Ik gunde haar mijn zoon niet. Hij was veel te leuk voor deze haaibaai en ik nam het haar kwalijk dat ons contact met Tom zo was verminderd. Als ze bij ons waren, sprak ze steeds vaker voor hem. Dan vertelde zij bijvoorbeeld iets over zíjn werk. Alsof hij zelf niet kon praten. Dat vroeg ik ook weleens, quasigrappig, maar intussen meende ik het wel degelijk: ‘Mag je het zelf niet vertellen, Tom?’ En dan nam hij vaak wel het woord. Maar dan had ik eigenlijk meteen spijt.”

'Ik wilde Tom zo graag weer eens zien zonder haar'
Open kaart 
“Pas na maanden, ze woonden inmiddels samen, hadden we onze eerste moeder- zoondate. Eindelijk had ik Tom weer eens voor mij alleen. We zaten samen op een terras te lunchen, toen hij ineens vroeg wat ik van Jessica vond. Ik besloot open kaart te spelen. ‘Ik vind dat ze je veranderd heeft’, zei ik. ‘Nu verander je altijd door een relatie, maar ik vind dit niet in je voordeel werken. Het lijkt wel of zij alles beslist voor je. Je kledingstijl is veranderd en ik zie in jullie inrichting niets van jouw smaak terug.’ Ik ratelde maar door tegen Tom. ‘Je komt nooit meer spontaan aanwaaien en als jullie bij ons zijn, neemt zij voortdurend het woord. Waar is jouw stem gebleven?’ Ik schrok van mijn woordenstroom en zocht naar iets positiefs om te zeggen." 

Lees verder in Vriendin 41.

Kun jij net als Diana niet door één deur met je schoondochter of -zoon en wil je daarover vertellen? Praat mee op het forum.

Lees ook: 'Xandra's vriend bleek steenrijk'.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 14 okt '16 15:10

    Wat verdrietig voor Diana! Zo'n relatie met je schoondochter kan zo anders zijn....
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |