×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Diana ziet met lede ogen aan hoe haar zoon verandert in een mak schaap

Vriendin 41: Diana ziet met lede ogen aan hoe haar zoon verandert in een mak schaap
11.10.2016 -

Diana (58) heeft een hekel aan Jessica (30), haar toekomstige schoondochter. Volgens Diana zit haar zoon Tom (30) vreselijk bij zijn vriendin onder de plak. "Ik ken hem gewoon niet meer terug.''


Diana: “Tom en Jessica zijn nu zo’n vijf jaar bij elkaar. Ze leerden elkaar kennen op het werk. Ik had meteen al niet zo’n goed gevoel bij haar. Hij nam haar voor het eerst mee op mijn verjaardag. Ik was druk met de hapjes en drankjes, ik ving een paar keer op hoe ze hem afsnauwde. Ze kenden elkaar net! Misschien was ik er als moeder wel extra gevoelig voor, mijn man had helemaal niets gemerkt. Toen er wat visite naar huis ging en het iets rustiger was, ging ik bij ze zitten en informeerde naar hun kersverse relatie.

Ze nam het gesprek volledig over, Tom kwam nauwelijks meer aan het woord. Hij zat wat schaapachtig te lachen. Verliefd, dacht ik toen nog. Maar dat rare gevoel in mijn onderbuik verdween niet. Met een stralende glimlach mopperde ze op zijn slordigheid. Ze vond hem maar lui, zei ze. Zat deze vrouw mij nou werkelijk te vertellen hoe mijn bloedeigen zoon in elkaar stak? Tom is inderdaad slordig en wat lui, maar hij heeft vooral heel veel leuke kanten. ‘Jullie zijn nog geen maand bij elkaar en nu al aan het mopperen, dat belooft wat', riep ik, gemaakt vrolijk. Snel sloeg ze een arm om Tom heen, gaf hem een zoen op zijn wang en zei: 'O, maar we zijn zo gek op elkaar! Hé, Tom?' Tom knikte. Ik geloofde hem wel, maar haar niet.''

Haaibaai 
“Voordat hij Jessica leerde kennen, kwam Tom elke week wel een paar keer aanwaaien. Vanaf het moment dat hij een relatie met haar had, was dat over. We zagen hem hooguit eens in de twee weken en dan was zij er altijd bij. Ik miste zijn bezoekjes aan ons. Hij is ons enige kind en ik genoot altijd van onze momenten samen. Mijn man was er in het begin vrij nuchter onder. ‘Laat hem toch, hij is verliefd’, zei hij dan. ‘Dat trekt wel weer bij.’ Maar ik had het gevoel dat ik hem kwijtraakte aan een andere vrouw. Als ik eerlijk ben: ik was jaloers... Ik gunde haar mijn zoon niet. Hij was veel te leuk voor deze haaibaai en ik nam het haar kwalijk dat ons contact met Tom zo was verminderd. Als ze bij ons waren, sprak ze steeds vaker voor hem. Dan vertelde zij bijvoorbeeld iets over zíjn werk. Alsof hij zelf niet kon praten. Dat vroeg ik ook weleens, quasigrappig, maar intussen meende ik het wel degelijk: ‘Mag je het zelf niet vertellen, Tom?’ En dan nam hij vaak wel het woord. Maar dan had ik eigenlijk meteen spijt.”

'Ik wilde Tom zo graag weer eens zien zonder haar'
Open kaart 
“Pas na maanden, ze woonden inmiddels samen, hadden we onze eerste moeder- zoondate. Eindelijk had ik Tom weer eens voor mij alleen. We zaten samen op een terras te lunchen, toen hij ineens vroeg wat ik van Jessica vond. Ik besloot open kaart te spelen. ‘Ik vind dat ze je veranderd heeft’, zei ik. ‘Nu verander je altijd door een relatie, maar ik vind dit niet in je voordeel werken. Het lijkt wel of zij alles beslist voor je. Je kledingstijl is veranderd en ik zie in jullie inrichting niets van jouw smaak terug.’ Ik ratelde maar door tegen Tom. ‘Je komt nooit meer spontaan aanwaaien en als jullie bij ons zijn, neemt zij voortdurend het woord. Waar is jouw stem gebleven?’ Ik schrok van mijn woordenstroom en zocht naar iets positiefs om te zeggen." 

Lees verder in Vriendin 41.

Kun jij net als Diana niet door één deur met je schoondochter of -zoon en wil je daarover vertellen? Praat mee op het forum.

Lees ook: 'Xandra's vriend bleek steenrijk'.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 14 okt '16 15:10

    Wat verdrietig voor Diana! Zo'n relatie met je schoondochter kan zo anders zijn....
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |