×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Diana ziet met lede ogen aan hoe haar zoon verandert in een mak schaap

Vriendin 41: Diana ziet met lede ogen aan hoe haar zoon verandert in een mak schaap
11.10.2016 -

Diana (58) heeft een hekel aan Jessica (30), haar toekomstige schoondochter. Volgens Diana zit haar zoon Tom (30) vreselijk bij zijn vriendin onder de plak. "Ik ken hem gewoon niet meer terug.''


Diana: “Tom en Jessica zijn nu zo’n vijf jaar bij elkaar. Ze leerden elkaar kennen op het werk. Ik had meteen al niet zo’n goed gevoel bij haar. Hij nam haar voor het eerst mee op mijn verjaardag. Ik was druk met de hapjes en drankjes, ik ving een paar keer op hoe ze hem afsnauwde. Ze kenden elkaar net! Misschien was ik er als moeder wel extra gevoelig voor, mijn man had helemaal niets gemerkt. Toen er wat visite naar huis ging en het iets rustiger was, ging ik bij ze zitten en informeerde naar hun kersverse relatie.

Ze nam het gesprek volledig over, Tom kwam nauwelijks meer aan het woord. Hij zat wat schaapachtig te lachen. Verliefd, dacht ik toen nog. Maar dat rare gevoel in mijn onderbuik verdween niet. Met een stralende glimlach mopperde ze op zijn slordigheid. Ze vond hem maar lui, zei ze. Zat deze vrouw mij nou werkelijk te vertellen hoe mijn bloedeigen zoon in elkaar stak? Tom is inderdaad slordig en wat lui, maar hij heeft vooral heel veel leuke kanten. ‘Jullie zijn nog geen maand bij elkaar en nu al aan het mopperen, dat belooft wat', riep ik, gemaakt vrolijk. Snel sloeg ze een arm om Tom heen, gaf hem een zoen op zijn wang en zei: 'O, maar we zijn zo gek op elkaar! Hé, Tom?' Tom knikte. Ik geloofde hem wel, maar haar niet.''

Haaibaai 
“Voordat hij Jessica leerde kennen, kwam Tom elke week wel een paar keer aanwaaien. Vanaf het moment dat hij een relatie met haar had, was dat over. We zagen hem hooguit eens in de twee weken en dan was zij er altijd bij. Ik miste zijn bezoekjes aan ons. Hij is ons enige kind en ik genoot altijd van onze momenten samen. Mijn man was er in het begin vrij nuchter onder. ‘Laat hem toch, hij is verliefd’, zei hij dan. ‘Dat trekt wel weer bij.’ Maar ik had het gevoel dat ik hem kwijtraakte aan een andere vrouw. Als ik eerlijk ben: ik was jaloers... Ik gunde haar mijn zoon niet. Hij was veel te leuk voor deze haaibaai en ik nam het haar kwalijk dat ons contact met Tom zo was verminderd. Als ze bij ons waren, sprak ze steeds vaker voor hem. Dan vertelde zij bijvoorbeeld iets over zíjn werk. Alsof hij zelf niet kon praten. Dat vroeg ik ook weleens, quasigrappig, maar intussen meende ik het wel degelijk: ‘Mag je het zelf niet vertellen, Tom?’ En dan nam hij vaak wel het woord. Maar dan had ik eigenlijk meteen spijt.”

'Ik wilde Tom zo graag weer eens zien zonder haar'
Open kaart 
“Pas na maanden, ze woonden inmiddels samen, hadden we onze eerste moeder- zoondate. Eindelijk had ik Tom weer eens voor mij alleen. We zaten samen op een terras te lunchen, toen hij ineens vroeg wat ik van Jessica vond. Ik besloot open kaart te spelen. ‘Ik vind dat ze je veranderd heeft’, zei ik. ‘Nu verander je altijd door een relatie, maar ik vind dit niet in je voordeel werken. Het lijkt wel of zij alles beslist voor je. Je kledingstijl is veranderd en ik zie in jullie inrichting niets van jouw smaak terug.’ Ik ratelde maar door tegen Tom. ‘Je komt nooit meer spontaan aanwaaien en als jullie bij ons zijn, neemt zij voortdurend het woord. Waar is jouw stem gebleven?’ Ik schrok van mijn woordenstroom en zocht naar iets positiefs om te zeggen." 

Lees verder in Vriendin 41.

Kun jij net als Diana niet door één deur met je schoondochter of -zoon en wil je daarover vertellen? Praat mee op het forum.

Lees ook: 'Xandra's vriend bleek steenrijk'.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 14 okt '16 15:10

    Wat verdrietig voor Diana! Zo'n relatie met je schoondochter kan zo anders zijn....
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!