×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Diane: 'Dat de dader maar drie jaar kreeg, is waanzin'

Diane: 'Dat de dader maar drie jaar kreeg, is waanzin'
05.10.2016 -

Diane's gezin werd slachtoffer van de doodrijder op de A2.


30 december 2015: het gezin van Diane (36) stapt in de auto richting dierenpark. Wat een gezellige dag moet worden, eindigt in een ongekend drama. “Ik hing ondersteboven in mijn gordel, keek naar het grauwe gezicht van Ricardo en wist dat het goed mis was.”

'Ik klikte mijn gordel los en landde op het plafond van de auto'

Diane: “Op 30 december afgelopen jaar stond ik ’s ochtends al om acht uur voor de deur bij mijn exman Ricardo (42). Mijn zoon Noah (11) deed open. Hij vroeg waarom ik zo vroeg voor de deur stond. Die dag zou hij naar Safaripark Beekse Bergen gaan samen met zijn vader, tweelingbroer Raven (11), zusje Yael (9) en de nieuwe vriendin van zijn vader: Jennifer (26). Ricardo en ik hadden de kinderen nog niet verteld dat mijn man Niels (36) en ik ook mee zouden gaan, dat was een verrassing. Het was leuk om de verbazing en blijdschap op Noahs gezicht te zien toen ik het hem vertelde. Uiteindelijk stapten we met z’n allen in onze auto – Niels en ik hadden een grote auto met zeven zitplaatsen – en gingen we op weg. Niels reed, ik zat naast hem. Ricardo, Jennifer en Yael zaten achter ons, en achterin zaten Raven en Noah. Onderweg stopten we nog even bij een tank station om iets lekkers te halen. Als we dat niet hadden gedaan, was nu misschien alles anders geweest.”

Beste vriend
“Ricardo en ik zijn tien jaar getrouwd geweest. We hadden veel lol samen, ruzie hadden we nooit. Maar we waren meer vrienden dan elkaars partner. We vroegen ons af of we wel op deze manier verder wilden: we waren nog zo jong. Eerst hadden we het idee om als vrienden samen te wonen in ons huis, maar dat leek bij nader inzien toch geen goed plan. In 2011 zijn we daarom gescheiden. Ricardo is altijd mijn beste vriend gebleven. Sommige mensen bewonderden ons daarom, anderen vonden het raar. Maar wij deden wat goed voelde voor ons en de kinderen. Niels accepteerde mijn goede relatie met Ricardo. En Jennifer, Ricardo’s vriendin, deed dat ook. 

In shock

“Een paar weken voor het ongeluk wonnen Ricardo’s ouders via de Vriendenloterij kaartjes voor Safaripark Beekse Bergen. Ricardo kreeg de kaartjes, zodat hij met de kinderen een dagje weg kon. Op de avond voordat ze zouden gaan, hadden Ricardo en ik elkaar aan de lijn. Ik vroeg wat nu eigenlijk de bedoeling was: zou hij met Jennifer en de kinderen gaan? Waarop hij bedacht dat het extra leuk was als Niels en ik zouden meegaan. En dus belde ik die donderdagochtend samen met Niels aan bij het huis van Ricardo en Jennifer. Van het ongeluk zelf weet ik niets meer. Het laatste wat ik me herinner, is dat Jennifer, die achter me zat, me iets liet zien op haar telefoon. Volgens mij was het een pagina over wonen, ik weet het niet meer precies. Daarna werd ik wakker terwijl ik ondersteboven in mijn gordel hing. Waar was ik? Alles wat ik zag, was zwart. Tot ik begreep dat dat het asfalt was, en dat onze auto op z’n kop op het wegdek lag. Toen ik om me heen keek, was Ricardo de eerste die ik zag. Ook hij hing in zijn gordel. Op dat moment besefte ik dat er iets goed fout was. Ik klikte mijn gordel los en landde op het plafond van de auto. Pas toen drongen de geluiden tot me door." 

Lees verder in Vriendin 40

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem ma 10 okt '16 21:08

    Ik weet nog heel goed dat ik op het nieuws hoorde dat er een gezin met hoge snelheid is aangereden. Dat de vader het niet overleefd heeft en 2 kinderen blijvend gehandicapt. "Mijn hemel" was mijn reactie. Nu je dan het hele verhaal heb gelezen wordt je eigenlijk alleen maar boos. Dat zo'n debiel het hele leven van je kinderen zo veranderd heeft. 2 onschuldige kinders die de rest van hun leven getekend zijn door zo'n iemand, alleen maar voor drugs! Ik hoop dat het om inderdaad in hoger beroep gaat en de straf hoger uit komt. Hij mag niet nog meer levens kapot maken. ik wens Diana, haar kinderen en vriend en de vriendin van Richard heel veel sterkte toe.
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |