×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Diane: 'Dat de dader maar drie jaar kreeg, is waanzin'

Diane: 'Dat de dader maar drie jaar kreeg, is waanzin'
05.10.2016 -

Diane's gezin werd slachtoffer van de doodrijder op de A2.


30 december 2015: het gezin van Diane (36) stapt in de auto richting dierenpark. Wat een gezellige dag moet worden, eindigt in een ongekend drama. “Ik hing ondersteboven in mijn gordel, keek naar het grauwe gezicht van Ricardo en wist dat het goed mis was.”

'Ik klikte mijn gordel los en landde op het plafond van de auto'

Diane: “Op 30 december afgelopen jaar stond ik ’s ochtends al om acht uur voor de deur bij mijn exman Ricardo (42). Mijn zoon Noah (11) deed open. Hij vroeg waarom ik zo vroeg voor de deur stond. Die dag zou hij naar Safaripark Beekse Bergen gaan samen met zijn vader, tweelingbroer Raven (11), zusje Yael (9) en de nieuwe vriendin van zijn vader: Jennifer (26). Ricardo en ik hadden de kinderen nog niet verteld dat mijn man Niels (36) en ik ook mee zouden gaan, dat was een verrassing. Het was leuk om de verbazing en blijdschap op Noahs gezicht te zien toen ik het hem vertelde. Uiteindelijk stapten we met z’n allen in onze auto – Niels en ik hadden een grote auto met zeven zitplaatsen – en gingen we op weg. Niels reed, ik zat naast hem. Ricardo, Jennifer en Yael zaten achter ons, en achterin zaten Raven en Noah. Onderweg stopten we nog even bij een tank station om iets lekkers te halen. Als we dat niet hadden gedaan, was nu misschien alles anders geweest.”

Beste vriend
“Ricardo en ik zijn tien jaar getrouwd geweest. We hadden veel lol samen, ruzie hadden we nooit. Maar we waren meer vrienden dan elkaars partner. We vroegen ons af of we wel op deze manier verder wilden: we waren nog zo jong. Eerst hadden we het idee om als vrienden samen te wonen in ons huis, maar dat leek bij nader inzien toch geen goed plan. In 2011 zijn we daarom gescheiden. Ricardo is altijd mijn beste vriend gebleven. Sommige mensen bewonderden ons daarom, anderen vonden het raar. Maar wij deden wat goed voelde voor ons en de kinderen. Niels accepteerde mijn goede relatie met Ricardo. En Jennifer, Ricardo’s vriendin, deed dat ook. 

In shock

“Een paar weken voor het ongeluk wonnen Ricardo’s ouders via de Vriendenloterij kaartjes voor Safaripark Beekse Bergen. Ricardo kreeg de kaartjes, zodat hij met de kinderen een dagje weg kon. Op de avond voordat ze zouden gaan, hadden Ricardo en ik elkaar aan de lijn. Ik vroeg wat nu eigenlijk de bedoeling was: zou hij met Jennifer en de kinderen gaan? Waarop hij bedacht dat het extra leuk was als Niels en ik zouden meegaan. En dus belde ik die donderdagochtend samen met Niels aan bij het huis van Ricardo en Jennifer. Van het ongeluk zelf weet ik niets meer. Het laatste wat ik me herinner, is dat Jennifer, die achter me zat, me iets liet zien op haar telefoon. Volgens mij was het een pagina over wonen, ik weet het niet meer precies. Daarna werd ik wakker terwijl ik ondersteboven in mijn gordel hing. Waar was ik? Alles wat ik zag, was zwart. Tot ik begreep dat dat het asfalt was, en dat onze auto op z’n kop op het wegdek lag. Toen ik om me heen keek, was Ricardo de eerste die ik zag. Ook hij hing in zijn gordel. Op dat moment besefte ik dat er iets goed fout was. Ik klikte mijn gordel los en landde op het plafond van de auto. Pas toen drongen de geluiden tot me door." 

Lees verder in Vriendin 40

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem ma 10 okt '16 21:08

    Ik weet nog heel goed dat ik op het nieuws hoorde dat er een gezin met hoge snelheid is aangereden. Dat de vader het niet overleefd heeft en 2 kinderen blijvend gehandicapt. "Mijn hemel" was mijn reactie. Nu je dan het hele verhaal heb gelezen wordt je eigenlijk alleen maar boos. Dat zo'n debiel het hele leven van je kinderen zo veranderd heeft. 2 onschuldige kinders die de rest van hun leven getekend zijn door zo'n iemand, alleen maar voor drugs! Ik hoop dat het om inderdaad in hoger beroep gaat en de straf hoger uit komt. Hij mag niet nog meer levens kapot maken. ik wens Diana, haar kinderen en vriend en de vriendin van Richard heel veel sterkte toe.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |