×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nathalie, de assistente van Hans Klok, overwon baarmoederkanker

Nathalie, de assistente van Hans Klok, overwon baarmoederkanker
05.10.2016 -

Nathalie Hoop (40) is sinds 1999 de vaste assistente van illusionist Hans Klok. Begin dit jaar bleek ze baarmoeder-kanker te hebben. In plaats van in een glitterpakje op het podium te staan, liep ze op slofjes door het ziekenhuis. “Ik leidde het leven van een topsporter en nu had ik kanker?"


'Ik koester het leven meer dan ooit'


Nathalie: “Eind vorig jaar toerde ik met Hans Klok door Duitsland, toen ik ineens last van bloedingen kreeg. Ik dacht dat ik misschien weer last had van onrustige cellen. Zeven jaar geleden waren er een paar in mijn baarmoeder weggebrand. Toen ik thuiskwam, lag er toevallig een oproep van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Ik was veertig geworden en werd automatisch opgeroepen. Fijn, zo kon ik meteen achterhalen of mijn bloedingen daarmee te maken hadden.

Maar uit het uitstrijkje kwam niets naar voren: PAP 1, dus normaal. Dat vond ik vreemd, want ik bleef bloedingen houden. Die moesten toch ergens vandaan komen? Volgens mijn huisarts hoefde ik me geen zorgen te maken. Wellicht was het een gesprongen adertje. Omdat ik het toch niet vertrouwde, stond ik erop dat ik werd doorgestuurd naar een gynaecoloog. Achteraf is dat mijn redding geweest, want daardoor was ik er op tijd bij.”

Doodsbang
“In februari van dit jaar vertelde ik de gynaecoloog over mijn klachten. Zij vond het meteen zorgwekkend en deed opnieuw een uitstrijkje. De volgende dag kreeg ik al de uitslag: ik had PAP 3. Dat betekende dat er afwijkingen waren. Er moest nog wat extra weefsel worden weggenomen. Ik ging er redelijk relaxed heen. Maar toen de gynaecoloog bezig was, schrok ze: er zat een enorme tumor in mijn baarmoeder. Ik keek mee op een monitor en zag een grote witte vlek.
 

'De gynaecoloog schrok: er zat een enorme tumor in mijn baarmoeder'


Toen zakte de grond onder mijn voeten vandaan. Het weefsel zou naar het lab worden gestuurd om te zien of het kwaadaardig was. Ik moest de volgende dag terugkomen. ‘Neem alsjeblieft iemand mee’, zeiden ze. Ik liep helemaal van slag het ziekenhuis uit, belde mijn vriend Pepijn en barstte in huilen uit. Die avond waren we allebei in paniek. Maar het kan net zo goed klein en goedaardig zijn, zeiden we tegen elkaar. Samen met Pepijn ging ik de volgende dag terug naar het ziekenhuis. We moesten een uur wachten en waren bloednerveus. Toen we eindelijk naar binnen mochten, kregen we meteen de vreselijke diagnose te horen: de tumor was kwaadaardig. Ik had baarmoederkanker. Wat er dan door je heen gaat, is niet te beschrijven. Pepijn en ik knepen in elkaars hand en wisten geen woord uit te brengen." 

Lees het volledige interview met Nathalie Hoop in Vriendin 40.
Benieuwd naar de show van Hans Klok & Nathalie? Klik hier voor meer info.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |