×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nathalie, de assistente van Hans Klok, overwon baarmoederkanker

Nathalie, de assistente van Hans Klok, overwon baarmoederkanker
05.10.2016 -

Nathalie Hoop (40) is sinds 1999 de vaste assistente van illusionist Hans Klok. Begin dit jaar bleek ze baarmoeder-kanker te hebben. In plaats van in een glitterpakje op het podium te staan, liep ze op slofjes door het ziekenhuis. “Ik leidde het leven van een topsporter en nu had ik kanker?"


'Ik koester het leven meer dan ooit'


Nathalie: “Eind vorig jaar toerde ik met Hans Klok door Duitsland, toen ik ineens last van bloedingen kreeg. Ik dacht dat ik misschien weer last had van onrustige cellen. Zeven jaar geleden waren er een paar in mijn baarmoeder weggebrand. Toen ik thuiskwam, lag er toevallig een oproep van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Ik was veertig geworden en werd automatisch opgeroepen. Fijn, zo kon ik meteen achterhalen of mijn bloedingen daarmee te maken hadden.

Maar uit het uitstrijkje kwam niets naar voren: PAP 1, dus normaal. Dat vond ik vreemd, want ik bleef bloedingen houden. Die moesten toch ergens vandaan komen? Volgens mijn huisarts hoefde ik me geen zorgen te maken. Wellicht was het een gesprongen adertje. Omdat ik het toch niet vertrouwde, stond ik erop dat ik werd doorgestuurd naar een gynaecoloog. Achteraf is dat mijn redding geweest, want daardoor was ik er op tijd bij.”

Doodsbang
“In februari van dit jaar vertelde ik de gynaecoloog over mijn klachten. Zij vond het meteen zorgwekkend en deed opnieuw een uitstrijkje. De volgende dag kreeg ik al de uitslag: ik had PAP 3. Dat betekende dat er afwijkingen waren. Er moest nog wat extra weefsel worden weggenomen. Ik ging er redelijk relaxed heen. Maar toen de gynaecoloog bezig was, schrok ze: er zat een enorme tumor in mijn baarmoeder. Ik keek mee op een monitor en zag een grote witte vlek.
 

'De gynaecoloog schrok: er zat een enorme tumor in mijn baarmoeder'


Toen zakte de grond onder mijn voeten vandaan. Het weefsel zou naar het lab worden gestuurd om te zien of het kwaadaardig was. Ik moest de volgende dag terugkomen. ‘Neem alsjeblieft iemand mee’, zeiden ze. Ik liep helemaal van slag het ziekenhuis uit, belde mijn vriend Pepijn en barstte in huilen uit. Die avond waren we allebei in paniek. Maar het kan net zo goed klein en goedaardig zijn, zeiden we tegen elkaar. Samen met Pepijn ging ik de volgende dag terug naar het ziekenhuis. We moesten een uur wachten en waren bloednerveus. Toen we eindelijk naar binnen mochten, kregen we meteen de vreselijke diagnose te horen: de tumor was kwaadaardig. Ik had baarmoederkanker. Wat er dan door je heen gaat, is niet te beschrijven. Pepijn en ik knepen in elkaars hand en wisten geen woord uit te brengen." 

Lees het volledige interview met Nathalie Hoop in Vriendin 40.
Benieuwd naar de show van Hans Klok & Nathalie? Klik hier voor meer info.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |