×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Mariannes hond redde haar leven na een traumatische jeugd

Vriendin 39: Mariannes hond redde haar leven na een traumatische jeugd
28.09.2016 -

Als kind werd Marianne (44) misbruikt door haar vader, waardoor ze zich onveilig en eenzaam voelde. Totdat hond Happy (11) in haar leven kwam. "Bij Happy voelde ik de onvoorwaardelijke liefde die ik als kind heb gemist."


Marianne: “Ik was 33 toen ik mijn hond Happy voor het eerst ontmoette. Ze zat in een hoekje in de woonkamer bij een fokster die een nestje golden retrievers had. Toen ik haar aankeek en zei: ‘Lieverd, kom eens gedag zeggen’, kwam ze naar me toe. Kwispelend met haar staart sprong ze in mijn armen en begon me te likken. Ze kende me niet, maar was erg blij om me te zien. Dat gevoel was helemaal wederzijds. Toen ik haar knuffelde, wist ik meteen: dit is de hond die ik wil! Ik werd over- spoeld door een gevoel van geluk. Het was een heel bijzonder moment. Voor de allereerste keer in mijn leven voelde ik wat liefde was.”

Eenzaam
“Als kind werd ik seksueel misbruikt door mijn vader. Hij was een erg dominante man. Ondanks het misbruik bleef ik als jong meisje dromen van het ideale gezin. Ik wilde niets liever dan dat mijn vader van mij hield. Ik dacht dat ik niet goed gehoorzaamde, omdat ik commentaar kreeg op bijna alles wat ik deed. Daarom was ik ervan overtuigd dat ik nóg meer mijn best moest doen om hem tevreden te stellen. Alleen dan zou hij van me houden.''

Afhankelijk
Mijn moeder had het hart op de goede plek, maar was een naïeve vrouw die erg afhankelijk was van mijn vader. Ik weet niet of zij wist wat er gaande was in mijn slaapkamer. Achteraf denk ik dat ze als moeder instinctief wel iets moet hebben gemerkt. Ik durfde het haar niet te vertellen, bang dat ze me toch niet zou geloven. Ze stond nooit aan mijn kant. Als mijn vader me uitschold waar zij bij stond, nam ze het nooit voor me op. Als ik daarna met haar alleen was, zei ze: ‘Je vader heeft het beste met je voor. Hij wil je in deze harde wereld weerbaar maken.’ Door de hele situatie was ik een stil, teruggetrokken meisje. Sociaal was ik niet sterk en ik had weinig vriendinnen. Ik voelde me eenzaam, maar durfde tegen niemand te vertellen wat er thuis speelde. Niemand zal me geloven, dacht ik.”

Leren genieten
In die zware periode kwam Happy in mijn leven. Ik wilde graag een hond en kwam in contact met een fokster. Toen ik bij haar langsging om een puppy uit te kiezen, wist ik al hoe die moest gaan heten: Happy. Mede dankzij de therapie leerde ik meerte focussen op de mooie dingen in het leven. Dat was soms heel moeilijk, maar ik deed mijn best zo veel mogelijk te genieten, al was het maar van kleine dingen.Ik was op slag verliefd toen de pup op me af kwam lopen. Ze deed de naam Happy ook eer aan: wat een vrolijke, enthousiaste hond.”

Lees het volledige verhaal van Marianne in Vriendin 39.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |