×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: 'Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'

Vriendin 39: 'Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'
27.09.2016 -

Al bijna twee jaar loopt Jolanda (40) met een groot geheim rond. Ze heeft een affaire met een oud-klasgenoot, maar een streep door haar huwelijk met Roger (50) zetten, durft ze niet. "Ik leid een dubbelleven. Alleen mijn beste vriendin weet dat ik vreemdga."


'Diezelfde ochtend ben ik meegegaan naar zijn huis en daar hadden we seks'

 

“Soms vraag ik me af of mijn man het niet allang weet. Of in elk geval sterke vermoedens heeft. Ons huwelijk is al tijden niet meer wat het is geweest. Dat hoeft natuurlijk niet automatisch te betekenen dat de ander een affaire heeft, maar ik zou zelf veel alerter zijn. Misschien wil hij het gewoon niet zien. Roger is tien jaar ouder dan ik. Een onwijs leuke vent, betrouwbaar en ontzettend lief. We zijn nu bijna vijftien jaar getrouwd. Destijds vond ik het spannend, zo’n oudere man. Hij werkte al jaren, had een goed inkomen en een eigen huis. Ik kwam net van school en moest mijn leven nog opbouwen. Lange tijd ging het goed. In de eerste vijf jaar van ons huwelijk hebben we echt van elkaar genoten. We werkten allebei fulltime en in de weekenden trokken we er veel op uit. Stedentripjes, lange strandwandelingen, vaak uit eten, veel stappen; we namen het ervan.”

Erg emotioneel
“Toen in onze vriendenkring de eerste baby’s werden geboren, ging het bij ons ook kriebelen. Alhoewel... vooral Roger had een dringende kinderwens. ‘Ik wil geen stokoude vader worden’, zei hij steeds. Daar kon ik wel in komen. De eerste maand nadat ik met de pil was gestopt, bleek ik zwanger. Helaas was mijn zwangerschap een ramp. Negen maanden lang voelde ik me superellendig. Maar toen ik onze zoon voor het eerst in handen hield, maakte de liefde voor hem alles goed. Roger wilde al snel daarna een tweede. Het leek hem een leuk idee als de kinderen dan later met elkaar konden spelen. Ik zag vreselijk op tegen weer een zwangerschap, maar ik wilde ook niet dat onze zoon enig kind zou blijven. Ook deze zwangerschap was ik niets waard en door de zware bevalling was de nasleep ook vrij heftig. Lange tijd was ik erg emotioneel. Pas toen de oudste naar de kleuterschool ging, werd ik weer een beetje mezelf. Toen ik alles net weer op de rit had, kwam ik door een reorganisatie op straat te staan. Natuurlijk was dat even schrikken, maar het was ook een aanleiding om mijn lang gekoesterde droom uit te laten komen: ik werd freelancer. Nu kon ik vanuit huis werken en had ik veel vrijheid. In het begin was ik bang dat ik niet genoeg werk zou hebben, maar die angst bleek gelukkig ongegrond. Ik kon mijn dagen er prima mee vullen. Ik zat ook steeds beter in mijn vel. Als de kinderen ’s avonds op
bed lagen, ging ik bijvoorbeeld een stuk hardlopen. Kortom, ik voelde me goed. We vormden het perfecte plaatje. Maar toen werd ik op Facebook aangesproken door een oud-klasgenoot. Michael en ik zaten op dezelfde middelbare school en ik vond hem destijds heel leuk. Hij was lekker rebels. Michael en ik hadden weleens gezoend, maar meer ook niet. Toen hij met een meisje uit mijn klas verkering kreeg, was het tussen ons klaar. En nu zocht hij mij dus op.”

Wil je reageren of Jolanda's verhaal of jouw verhaal vertellen? Praat mee op het forum.
Benieuwd naar het volledige verhaal van Jolanda? Je leest hem in Vriendin 39.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |