×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: 'Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'

Vriendin 39: 'Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'
27.09.2016 -

Al bijna twee jaar loopt Jolanda (40) met een groot geheim rond. Ze heeft een affaire met een oud-klasgenoot, maar een streep door haar huwelijk met Roger (50) zetten, durft ze niet. "Ik leid een dubbelleven. Alleen mijn beste vriendin weet dat ik vreemdga."


'Diezelfde ochtend ben ik meegegaan naar zijn huis en daar hadden we seks'

 

“Soms vraag ik me af of mijn man het niet allang weet. Of in elk geval sterke vermoedens heeft. Ons huwelijk is al tijden niet meer wat het is geweest. Dat hoeft natuurlijk niet automatisch te betekenen dat de ander een affaire heeft, maar ik zou zelf veel alerter zijn. Misschien wil hij het gewoon niet zien. Roger is tien jaar ouder dan ik. Een onwijs leuke vent, betrouwbaar en ontzettend lief. We zijn nu bijna vijftien jaar getrouwd. Destijds vond ik het spannend, zo’n oudere man. Hij werkte al jaren, had een goed inkomen en een eigen huis. Ik kwam net van school en moest mijn leven nog opbouwen. Lange tijd ging het goed. In de eerste vijf jaar van ons huwelijk hebben we echt van elkaar genoten. We werkten allebei fulltime en in de weekenden trokken we er veel op uit. Stedentripjes, lange strandwandelingen, vaak uit eten, veel stappen; we namen het ervan.”

Erg emotioneel
“Toen in onze vriendenkring de eerste baby’s werden geboren, ging het bij ons ook kriebelen. Alhoewel... vooral Roger had een dringende kinderwens. ‘Ik wil geen stokoude vader worden’, zei hij steeds. Daar kon ik wel in komen. De eerste maand nadat ik met de pil was gestopt, bleek ik zwanger. Helaas was mijn zwangerschap een ramp. Negen maanden lang voelde ik me superellendig. Maar toen ik onze zoon voor het eerst in handen hield, maakte de liefde voor hem alles goed. Roger wilde al snel daarna een tweede. Het leek hem een leuk idee als de kinderen dan later met elkaar konden spelen. Ik zag vreselijk op tegen weer een zwangerschap, maar ik wilde ook niet dat onze zoon enig kind zou blijven. Ook deze zwangerschap was ik niets waard en door de zware bevalling was de nasleep ook vrij heftig. Lange tijd was ik erg emotioneel. Pas toen de oudste naar de kleuterschool ging, werd ik weer een beetje mezelf. Toen ik alles net weer op de rit had, kwam ik door een reorganisatie op straat te staan. Natuurlijk was dat even schrikken, maar het was ook een aanleiding om mijn lang gekoesterde droom uit te laten komen: ik werd freelancer. Nu kon ik vanuit huis werken en had ik veel vrijheid. In het begin was ik bang dat ik niet genoeg werk zou hebben, maar die angst bleek gelukkig ongegrond. Ik kon mijn dagen er prima mee vullen. Ik zat ook steeds beter in mijn vel. Als de kinderen ’s avonds op
bed lagen, ging ik bijvoorbeeld een stuk hardlopen. Kortom, ik voelde me goed. We vormden het perfecte plaatje. Maar toen werd ik op Facebook aangesproken door een oud-klasgenoot. Michael en ik zaten op dezelfde middelbare school en ik vond hem destijds heel leuk. Hij was lekker rebels. Michael en ik hadden weleens gezoend, maar meer ook niet. Toen hij met een meisje uit mijn klas verkering kreeg, was het tussen ons klaar. En nu zocht hij mij dus op.”

Wil je reageren of Jolanda's verhaal of jouw verhaal vertellen? Praat mee op het forum.
Benieuwd naar het volledige verhaal van Jolanda? Je leest hem in Vriendin 39.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!