×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: 'Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'

Vriendin 39: 'Ik heb een affaire en alleen mijn beste vriendin weet ervan'
27.09.2016 -

Al bijna twee jaar loopt Jolanda (40) met een groot geheim rond. Ze heeft een affaire met een oud-klasgenoot, maar een streep door haar huwelijk met Roger (50) zetten, durft ze niet. "Ik leid een dubbelleven. Alleen mijn beste vriendin weet dat ik vreemdga."


'Diezelfde ochtend ben ik meegegaan naar zijn huis en daar hadden we seks'

 

“Soms vraag ik me af of mijn man het niet allang weet. Of in elk geval sterke vermoedens heeft. Ons huwelijk is al tijden niet meer wat het is geweest. Dat hoeft natuurlijk niet automatisch te betekenen dat de ander een affaire heeft, maar ik zou zelf veel alerter zijn. Misschien wil hij het gewoon niet zien. Roger is tien jaar ouder dan ik. Een onwijs leuke vent, betrouwbaar en ontzettend lief. We zijn nu bijna vijftien jaar getrouwd. Destijds vond ik het spannend, zo’n oudere man. Hij werkte al jaren, had een goed inkomen en een eigen huis. Ik kwam net van school en moest mijn leven nog opbouwen. Lange tijd ging het goed. In de eerste vijf jaar van ons huwelijk hebben we echt van elkaar genoten. We werkten allebei fulltime en in de weekenden trokken we er veel op uit. Stedentripjes, lange strandwandelingen, vaak uit eten, veel stappen; we namen het ervan.”

Erg emotioneel
“Toen in onze vriendenkring de eerste baby’s werden geboren, ging het bij ons ook kriebelen. Alhoewel... vooral Roger had een dringende kinderwens. ‘Ik wil geen stokoude vader worden’, zei hij steeds. Daar kon ik wel in komen. De eerste maand nadat ik met de pil was gestopt, bleek ik zwanger. Helaas was mijn zwangerschap een ramp. Negen maanden lang voelde ik me superellendig. Maar toen ik onze zoon voor het eerst in handen hield, maakte de liefde voor hem alles goed. Roger wilde al snel daarna een tweede. Het leek hem een leuk idee als de kinderen dan later met elkaar konden spelen. Ik zag vreselijk op tegen weer een zwangerschap, maar ik wilde ook niet dat onze zoon enig kind zou blijven. Ook deze zwangerschap was ik niets waard en door de zware bevalling was de nasleep ook vrij heftig. Lange tijd was ik erg emotioneel. Pas toen de oudste naar de kleuterschool ging, werd ik weer een beetje mezelf. Toen ik alles net weer op de rit had, kwam ik door een reorganisatie op straat te staan. Natuurlijk was dat even schrikken, maar het was ook een aanleiding om mijn lang gekoesterde droom uit te laten komen: ik werd freelancer. Nu kon ik vanuit huis werken en had ik veel vrijheid. In het begin was ik bang dat ik niet genoeg werk zou hebben, maar die angst bleek gelukkig ongegrond. Ik kon mijn dagen er prima mee vullen. Ik zat ook steeds beter in mijn vel. Als de kinderen ’s avonds op
bed lagen, ging ik bijvoorbeeld een stuk hardlopen. Kortom, ik voelde me goed. We vormden het perfecte plaatje. Maar toen werd ik op Facebook aangesproken door een oud-klasgenoot. Michael en ik zaten op dezelfde middelbare school en ik vond hem destijds heel leuk. Hij was lekker rebels. Michael en ik hadden weleens gezoend, maar meer ook niet. Toen hij met een meisje uit mijn klas verkering kreeg, was het tussen ons klaar. En nu zocht hij mij dus op.”

Wil je reageren of Jolanda's verhaal of jouw verhaal vertellen? Praat mee op het forum.
Benieuwd naar het volledige verhaal van Jolanda? Je leest hem in Vriendin 39.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |