×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bang voor de tandarts? Raadpleeg een angsttandarts

Bang voor de tandarts? Raadpleeg een angsttandarts
22.09.2016 -

Maar liefst 40 procent van de volwassenen is bang voor een tandartsbezoek. Angst voor de tandarts is daarmee een van de grootste angststoornissen onder Nederlanders. Angsttandartsen zijn daar de oplossing voor. Wij vertellen graag meer over dit onderwerp.


Hulp
Zit de angst te diep? Laat je dan door je huisarts of tandarts verwijzen naar een ‘angsttandarts’ of een Centrum Bijzondere Tandheelkunde. Hier werken speciaal opgeleide tandartsen en psychologen met elkaar samen en wordt er alles aan gedaan om de angst voor jou dragelijker te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de behandeling onder narcose te laten uitvoeren. Wanneer er veel aan je gebit moet gebeuren, is dat vaak een uitkomst. Informeer bij je zorgverzekeraar of de behandelingen worden vergoed. Meer info en adressen vind je op de website van het Centraal Orgaan Bijzondere Tandheelkundige
www.cobijt.nl of www.vbtgg.nl.

Jong geleerd, oud gedaan...

Zo voorkom je dat je kind bang voor de tandarts wordt:

  • Laat je kind al vroeg wennen aan de tandarts door hem vanaf zijn tweede mee te nemen als je zelf op controle gaat.
  • Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn. Als je dat lastig vindt, dan kan je kind beter met je partner of een andere volwassene naar de tandarts gaan.
  • Bereid je kind voor, leg uit wat hem te wachten staat.
  • Blijf erbij tijdens een controle of behandeling. Een enkele keer kan een tandarts juist beter contact met een kind krijgen wanneer de ouders niet in de ruimte aanwezig zijn. 

Maak van het tandartsbezoek iets leuks. Ga na het bezoek samen iets leuks doen of geef een klein cadeautje. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |