×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bang voor de tandarts? Raadpleeg een angsttandarts

Bang voor de tandarts? Raadpleeg een angsttandarts
22.09.2016 -

Maar liefst 40 procent van de volwassenen is bang voor een tandartsbezoek. Angst voor de tandarts is daarmee een van de grootste angststoornissen onder Nederlanders. Angsttandartsen zijn daar de oplossing voor. Wij vertellen graag meer over dit onderwerp.


Hulp
Zit de angst te diep? Laat je dan door je huisarts of tandarts verwijzen naar een ‘angsttandarts’ of een Centrum Bijzondere Tandheelkunde. Hier werken speciaal opgeleide tandartsen en psychologen met elkaar samen en wordt er alles aan gedaan om de angst voor jou dragelijker te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de behandeling onder narcose te laten uitvoeren. Wanneer er veel aan je gebit moet gebeuren, is dat vaak een uitkomst. Informeer bij je zorgverzekeraar of de behandelingen worden vergoed. Meer info en adressen vind je op de website van het Centraal Orgaan Bijzondere Tandheelkundige
www.cobijt.nl of www.vbtgg.nl.

Jong geleerd, oud gedaan...

Zo voorkom je dat je kind bang voor de tandarts wordt:

  • Laat je kind al vroeg wennen aan de tandarts door hem vanaf zijn tweede mee te nemen als je zelf op controle gaat.
  • Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn. Als je dat lastig vindt, dan kan je kind beter met je partner of een andere volwassene naar de tandarts gaan.
  • Bereid je kind voor, leg uit wat hem te wachten staat.
  • Blijf erbij tijdens een controle of behandeling. Een enkele keer kan een tandarts juist beter contact met een kind krijgen wanneer de ouders niet in de ruimte aanwezig zijn. 

Maak van het tandartsbezoek iets leuks. Ga na het bezoek samen iets leuks doen of geef een klein cadeautje. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |