×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bang voor de tandarts? Raadpleeg een angsttandarts

Bang voor de tandarts? Raadpleeg een angsttandarts
22.09.2016 -

Maar liefst 40 procent van de volwassenen is bang voor een tandartsbezoek. Angst voor de tandarts is daarmee een van de grootste angststoornissen onder Nederlanders. Angsttandartsen zijn daar de oplossing voor. Wij vertellen graag meer over dit onderwerp.


Hulp
Zit de angst te diep? Laat je dan door je huisarts of tandarts verwijzen naar een ‘angsttandarts’ of een Centrum Bijzondere Tandheelkunde. Hier werken speciaal opgeleide tandartsen en psychologen met elkaar samen en wordt er alles aan gedaan om de angst voor jou dragelijker te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de behandeling onder narcose te laten uitvoeren. Wanneer er veel aan je gebit moet gebeuren, is dat vaak een uitkomst. Informeer bij je zorgverzekeraar of de behandelingen worden vergoed. Meer info en adressen vind je op de website van het Centraal Orgaan Bijzondere Tandheelkundige
www.cobijt.nl of www.vbtgg.nl.

Jong geleerd, oud gedaan...

Zo voorkom je dat je kind bang voor de tandarts wordt:

  • Laat je kind al vroeg wennen aan de tandarts door hem vanaf zijn tweede mee te nemen als je zelf op controle gaat.
  • Probeer zelf zo ontspannen mogelijk te zijn. Als je dat lastig vindt, dan kan je kind beter met je partner of een andere volwassene naar de tandarts gaan.
  • Bereid je kind voor, leg uit wat hem te wachten staat.
  • Blijf erbij tijdens een controle of behandeling. Een enkele keer kan een tandarts juist beter contact met een kind krijgen wanneer de ouders niet in de ruimte aanwezig zijn. 

Maak van het tandartsbezoek iets leuks. Ga na het bezoek samen iets leuks doen of geef een klein cadeautje. 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!