×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Karin lost voor haar beroep andermans problemen op

Vriendin 38: Karin lost voor haar beroep andermans problemen op
21.09.2016 -

Wat doe jij als je baan je niet meer bevalt? Dan verzin je gewoon je eigen beroep! Voormalig politiefunctionaris Karin (54) begon een bedrijf als probleemoplosser. "Als ik ergens werk van maak, dan ook meteen goed."


'Ik kan niet wegkijken als ik zie dat iemand in nood is'

 

Karin heeft tatoeages op haar beide polsen. De Chinese tekens in blauwe inkt vertellen wie zij ten diepste is. ‘Oprecht’ betekent het karakter op haar linkerpols. ‘Betrokken’ staat op de rechter. “Dit is wie ik ben en hoe ik mijn werk doe: vanuit oprechte betrokkenheid”, zegt Karin.

Ze werkte 35 jaar bij de politie. Eerst als straatagent, later ook als officier van dienst en hulpofficier van justitie. Mensen redden, er voor ze zijn, daar was het haar om te doen. Toch besloot ze in 2014 haar baan op te zeggen. Karin: “Door de toenemende druk van reorganisaties vond ik het werk niet meer zo leuk. Als leidinggevende was ik erg begaan met mijn team. Een beetje té, want ik liep erin vast. Ik signaleerde privéproblemen bij collega’s en was enorm gedreven die op te lossen. Omdat ik wist dat ik dat kon. Zo was er een medewerker met een jeugdtrauma die daardoor heel negatief over zichzelf dacht. Zij had haar vader en broertje bij een brand verloren en geloofde dat de hulpverleners hen niet het redden waard vonden, omdat zij van buitenlandse afkomst waren. Ik ging op zoek naar de agent die destijds bij de brand aanwezig was geweest. Ook voor hem bleek het een traumatische ervaring waaraan hij nog vaak terugdacht. In een gesprek konden beide partijen het nodige rechtzetten en verwerken. Voor hen heel waardevol, maar dit soort acties hoorden niet in mijn functie en maakten dat ik tijd en energie tekortkwam. In mijn drang om een mens in nood te helpen, ging ik weleens mijn boekje te buiten. Dat gaf frictie. Het zette mij aan het denken... Als hier echt mijn hart lag, hoe kon ik daar dan gehoor aan geven?”

 

'Ik zie in zijn ogen of iemand oprecht is en vertrouw op mijn intuïtie’

 

Radertjes draaien
“Ook in mijn eigen omgeving kon ik het niet laten om me op problemen van anderen te storten. Hier in de buurt woonde een ouder echtpaar dat uit hun huis zou worden gezet. Zij hadden hun boerderij verkocht en woonden naar volle tevredenheid in een verbouwde schuur op het erf. Dat bleek illegaal en ze raakten verzeild in een hoog oplopend conflict met de gemeente. De man was hartpatiënt, de vrouw kreeg veel stress; ik zag dat ze er erg onder te lijden hadden. Wanneer ik zoiets hoor, gaan bij mij de radertjes draaien. Dus ik ging googelen. Wat waren de mogelijkheden voor deze mensen? Hoe ging dat in andere gemeenten? Ik ontdekte een wijziging in de wet, die legaal wonen in geval van mantelzorg wél mogelijk maakte. Dit echtpaar ontving al mantelzorg van ons, hun buren, en voldeed dus aan de voorwaarde. Op basis daarvan kregen mijn partner en ik het voor elkaar dat ze er mochten blijven wonen. Ze kregen een officiële brief van de gemeente waarin dit zwart op wit stond. Ik had de smaak te pakken en zo ontstond het idee voor mijn bedrijf als professioneel probleemoplosser.

Lees het hele verhaal van Karin in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |