×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Karin lost voor haar beroep andermans problemen op

Vriendin 38: Karin lost voor haar beroep andermans problemen op
21.09.2016 -

Wat doe jij als je baan je niet meer bevalt? Dan verzin je gewoon je eigen beroep! Voormalig politiefunctionaris Karin (54) begon een bedrijf als probleemoplosser. "Als ik ergens werk van maak, dan ook meteen goed."


'Ik kan niet wegkijken als ik zie dat iemand in nood is'

 

Karin heeft tatoeages op haar beide polsen. De Chinese tekens in blauwe inkt vertellen wie zij ten diepste is. ‘Oprecht’ betekent het karakter op haar linkerpols. ‘Betrokken’ staat op de rechter. “Dit is wie ik ben en hoe ik mijn werk doe: vanuit oprechte betrokkenheid”, zegt Karin.

Ze werkte 35 jaar bij de politie. Eerst als straatagent, later ook als officier van dienst en hulpofficier van justitie. Mensen redden, er voor ze zijn, daar was het haar om te doen. Toch besloot ze in 2014 haar baan op te zeggen. Karin: “Door de toenemende druk van reorganisaties vond ik het werk niet meer zo leuk. Als leidinggevende was ik erg begaan met mijn team. Een beetje té, want ik liep erin vast. Ik signaleerde privéproblemen bij collega’s en was enorm gedreven die op te lossen. Omdat ik wist dat ik dat kon. Zo was er een medewerker met een jeugdtrauma die daardoor heel negatief over zichzelf dacht. Zij had haar vader en broertje bij een brand verloren en geloofde dat de hulpverleners hen niet het redden waard vonden, omdat zij van buitenlandse afkomst waren. Ik ging op zoek naar de agent die destijds bij de brand aanwezig was geweest. Ook voor hem bleek het een traumatische ervaring waaraan hij nog vaak terugdacht. In een gesprek konden beide partijen het nodige rechtzetten en verwerken. Voor hen heel waardevol, maar dit soort acties hoorden niet in mijn functie en maakten dat ik tijd en energie tekortkwam. In mijn drang om een mens in nood te helpen, ging ik weleens mijn boekje te buiten. Dat gaf frictie. Het zette mij aan het denken... Als hier echt mijn hart lag, hoe kon ik daar dan gehoor aan geven?”

 

'Ik zie in zijn ogen of iemand oprecht is en vertrouw op mijn intuïtie’

 

Radertjes draaien
“Ook in mijn eigen omgeving kon ik het niet laten om me op problemen van anderen te storten. Hier in de buurt woonde een ouder echtpaar dat uit hun huis zou worden gezet. Zij hadden hun boerderij verkocht en woonden naar volle tevredenheid in een verbouwde schuur op het erf. Dat bleek illegaal en ze raakten verzeild in een hoog oplopend conflict met de gemeente. De man was hartpatiënt, de vrouw kreeg veel stress; ik zag dat ze er erg onder te lijden hadden. Wanneer ik zoiets hoor, gaan bij mij de radertjes draaien. Dus ik ging googelen. Wat waren de mogelijkheden voor deze mensen? Hoe ging dat in andere gemeenten? Ik ontdekte een wijziging in de wet, die legaal wonen in geval van mantelzorg wél mogelijk maakte. Dit echtpaar ontving al mantelzorg van ons, hun buren, en voldeed dus aan de voorwaarde. Op basis daarvan kregen mijn partner en ik het voor elkaar dat ze er mochten blijven wonen. Ze kregen een officiële brief van de gemeente waarin dit zwart op wit stond. Ik had de smaak te pakken en zo ontstond het idee voor mijn bedrijf als professioneel probleemoplosser.

Lees het hele verhaal van Karin in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!