×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Karin lost voor haar beroep andermans problemen op

Vriendin 38: Karin lost voor haar beroep andermans problemen op
21.09.2016 -

Wat doe jij als je baan je niet meer bevalt? Dan verzin je gewoon je eigen beroep! Voormalig politiefunctionaris Karin (54) begon een bedrijf als probleemoplosser. "Als ik ergens werk van maak, dan ook meteen goed."


'Ik kan niet wegkijken als ik zie dat iemand in nood is'

 

Karin heeft tatoeages op haar beide polsen. De Chinese tekens in blauwe inkt vertellen wie zij ten diepste is. ‘Oprecht’ betekent het karakter op haar linkerpols. ‘Betrokken’ staat op de rechter. “Dit is wie ik ben en hoe ik mijn werk doe: vanuit oprechte betrokkenheid”, zegt Karin.

Ze werkte 35 jaar bij de politie. Eerst als straatagent, later ook als officier van dienst en hulpofficier van justitie. Mensen redden, er voor ze zijn, daar was het haar om te doen. Toch besloot ze in 2014 haar baan op te zeggen. Karin: “Door de toenemende druk van reorganisaties vond ik het werk niet meer zo leuk. Als leidinggevende was ik erg begaan met mijn team. Een beetje té, want ik liep erin vast. Ik signaleerde privéproblemen bij collega’s en was enorm gedreven die op te lossen. Omdat ik wist dat ik dat kon. Zo was er een medewerker met een jeugdtrauma die daardoor heel negatief over zichzelf dacht. Zij had haar vader en broertje bij een brand verloren en geloofde dat de hulpverleners hen niet het redden waard vonden, omdat zij van buitenlandse afkomst waren. Ik ging op zoek naar de agent die destijds bij de brand aanwezig was geweest. Ook voor hem bleek het een traumatische ervaring waaraan hij nog vaak terugdacht. In een gesprek konden beide partijen het nodige rechtzetten en verwerken. Voor hen heel waardevol, maar dit soort acties hoorden niet in mijn functie en maakten dat ik tijd en energie tekortkwam. In mijn drang om een mens in nood te helpen, ging ik weleens mijn boekje te buiten. Dat gaf frictie. Het zette mij aan het denken... Als hier echt mijn hart lag, hoe kon ik daar dan gehoor aan geven?”

 

'Ik zie in zijn ogen of iemand oprecht is en vertrouw op mijn intuïtie’

 

Radertjes draaien
“Ook in mijn eigen omgeving kon ik het niet laten om me op problemen van anderen te storten. Hier in de buurt woonde een ouder echtpaar dat uit hun huis zou worden gezet. Zij hadden hun boerderij verkocht en woonden naar volle tevredenheid in een verbouwde schuur op het erf. Dat bleek illegaal en ze raakten verzeild in een hoog oplopend conflict met de gemeente. De man was hartpatiënt, de vrouw kreeg veel stress; ik zag dat ze er erg onder te lijden hadden. Wanneer ik zoiets hoor, gaan bij mij de radertjes draaien. Dus ik ging googelen. Wat waren de mogelijkheden voor deze mensen? Hoe ging dat in andere gemeenten? Ik ontdekte een wijziging in de wet, die legaal wonen in geval van mantelzorg wél mogelijk maakte. Dit echtpaar ontving al mantelzorg van ons, hun buren, en voldeed dus aan de voorwaarde. Op basis daarvan kregen mijn partner en ik het voor elkaar dat ze er mochten blijven wonen. Ze kregen een officiële brief van de gemeente waarin dit zwart op wit stond. Ik had de smaak te pakken en zo ontstond het idee voor mijn bedrijf als professioneel probleemoplosser.

Lees het hele verhaal van Karin in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |