×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Antoinette Hersenberg: 'Ik wil altijd de onderste steen boven krijgen'

Antoinette Hersenberg: 'Ik wil altijd de onderste steen boven krijgen'
20.09.2016 -

Na zestien jaar Opgelicht?! stort Antoinette Hersenberg (51) zich vanaf deze week op Zorg.nu: een nieuw tv-programma over nieuwe onderzoeksmethoden én medische missers. Echt iets voor haar: "Ik bijt me vast in dingen, heb een lange adem en laat niet snel los. De aard van het beestje zeg, maar."


‘Ik ben ervan overtuigd dat we samen de zorg beter kunnen maken’

Antoinette kennen we natuurlijk als het gezicht van Radar en Opgelicht?! Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat ze na zestien jaar met Opgelicht?! stopt. Collega Jaap Jongbloed neemt het stokje van haar over. Gelukkig, zo zegt ze zelf, bij hem is ’t programma in goede handen. Maar wie denkt dat Antoinette intussen thuis duimendraait, heeft het mis. Vanaf 4 oktober presenteert ze een nieuw medisch tv-programma: Zorg.nu.

Wat kunnen we verwachten?
“Het is een journalistiek-medisch programma. Ik ben journalist, dus als er iets mis is, licht ik de tegel op om te kijken wat eronder zit. Ik bijt me vast in dingen, heb een lange adem en laat niet snel los. De aard van het beestje, zeg maar. In Zorg.nu is ruimte voor medische missers, maar ook mensen die zelf in de zorg werken, vertellen hun verhaal. Over de systemen, structuren, protocollen en barrières waar ze tegenaan lopen bijvoorbeeld. Daarnaast informeren we over actuele medische ontwikkelingen, belichten we hoopvolle innovaties en onderzoeks- methoden, en laten we zien wat dat voor mensen in de praktijk betekent.”

Tipje van de sluier...?
“We gaan het hebben over immuun- therapie ter bestrijding van kanker. Die therapie leek jarenlang nauwelijks van de grond te komen. Maar nu zijn er hoopvolle resultaten te melden.We praten met patiënten die al waren opgegeven en door de therapie weer levensperspectief hebben. We leggen uit wat de behandeling inhoudt, hoe het werkt in je lichaam. Ik ben niet bang om informatie te geven. Heb lak aan allerlei tv-wetmatigheden over wat wel en niet werkt als het om programma’s maken gaat. Neem van mij aan: mensen hebben behoefte aan informatie. Natuurlijk moet je het wel laagdrempelig houden en aantrekkelijk brengen.”

Wat wil je bereiken?
“Uiteindelijk willen we een platform bieden aan patiënten en vooral ook aan zorgmedewerkers. Naast het tv-programma is er een website in de lucht, www.zorg.nu, met nieuws, informatie, tips en een forum waar patiënten en zorgmedewerkers met elkaar in gesprek kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de zorg beter kunnen maken.”

Lees het gehele interview met Antoinette in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |