×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Antoinette Hersenberg: 'Ik wil altijd de onderste steen boven krijgen'

Antoinette Hersenberg: 'Ik wil altijd de onderste steen boven krijgen'
20.09.2016 -

Na zestien jaar Opgelicht?! stort Antoinette Hersenberg (51) zich vanaf deze week op Zorg.nu: een nieuw tv-programma over nieuwe onderzoeksmethoden én medische missers. Echt iets voor haar: "Ik bijt me vast in dingen, heb een lange adem en laat niet snel los. De aard van het beestje zeg, maar."


‘Ik ben ervan overtuigd dat we samen de zorg beter kunnen maken’

Antoinette kennen we natuurlijk als het gezicht van Radar en Opgelicht?! Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat ze na zestien jaar met Opgelicht?! stopt. Collega Jaap Jongbloed neemt het stokje van haar over. Gelukkig, zo zegt ze zelf, bij hem is ’t programma in goede handen. Maar wie denkt dat Antoinette intussen thuis duimendraait, heeft het mis. Vanaf 4 oktober presenteert ze een nieuw medisch tv-programma: Zorg.nu.

Wat kunnen we verwachten?
“Het is een journalistiek-medisch programma. Ik ben journalist, dus als er iets mis is, licht ik de tegel op om te kijken wat eronder zit. Ik bijt me vast in dingen, heb een lange adem en laat niet snel los. De aard van het beestje, zeg maar. In Zorg.nu is ruimte voor medische missers, maar ook mensen die zelf in de zorg werken, vertellen hun verhaal. Over de systemen, structuren, protocollen en barrières waar ze tegenaan lopen bijvoorbeeld. Daarnaast informeren we over actuele medische ontwikkelingen, belichten we hoopvolle innovaties en onderzoeks- methoden, en laten we zien wat dat voor mensen in de praktijk betekent.”

Tipje van de sluier...?
“We gaan het hebben over immuun- therapie ter bestrijding van kanker. Die therapie leek jarenlang nauwelijks van de grond te komen. Maar nu zijn er hoopvolle resultaten te melden.We praten met patiënten die al waren opgegeven en door de therapie weer levensperspectief hebben. We leggen uit wat de behandeling inhoudt, hoe het werkt in je lichaam. Ik ben niet bang om informatie te geven. Heb lak aan allerlei tv-wetmatigheden over wat wel en niet werkt als het om programma’s maken gaat. Neem van mij aan: mensen hebben behoefte aan informatie. Natuurlijk moet je het wel laagdrempelig houden en aantrekkelijk brengen.”

Wat wil je bereiken?
“Uiteindelijk willen we een platform bieden aan patiënten en vooral ook aan zorgmedewerkers. Naast het tv-programma is er een website in de lucht, www.zorg.nu, met nieuws, informatie, tips en een forum waar patiënten en zorgmedewerkers met elkaar in gesprek kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de zorg beter kunnen maken.”

Lees het gehele interview met Antoinette in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |