×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Antoinette Hersenberg: 'Ik wil altijd de onderste steen boven krijgen'

Antoinette Hersenberg: 'Ik wil altijd de onderste steen boven krijgen'
20.09.2016 -

Na zestien jaar Opgelicht?! stort Antoinette Hersenberg (51) zich vanaf deze week op Zorg.nu: een nieuw tv-programma over nieuwe onderzoeksmethoden én medische missers. Echt iets voor haar: "Ik bijt me vast in dingen, heb een lange adem en laat niet snel los. De aard van het beestje zeg, maar."


‘Ik ben ervan overtuigd dat we samen de zorg beter kunnen maken’

Antoinette kennen we natuurlijk als het gezicht van Radar en Opgelicht?! Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat ze na zestien jaar met Opgelicht?! stopt. Collega Jaap Jongbloed neemt het stokje van haar over. Gelukkig, zo zegt ze zelf, bij hem is ’t programma in goede handen. Maar wie denkt dat Antoinette intussen thuis duimendraait, heeft het mis. Vanaf 4 oktober presenteert ze een nieuw medisch tv-programma: Zorg.nu.

Wat kunnen we verwachten?
“Het is een journalistiek-medisch programma. Ik ben journalist, dus als er iets mis is, licht ik de tegel op om te kijken wat eronder zit. Ik bijt me vast in dingen, heb een lange adem en laat niet snel los. De aard van het beestje, zeg maar. In Zorg.nu is ruimte voor medische missers, maar ook mensen die zelf in de zorg werken, vertellen hun verhaal. Over de systemen, structuren, protocollen en barrières waar ze tegenaan lopen bijvoorbeeld. Daarnaast informeren we over actuele medische ontwikkelingen, belichten we hoopvolle innovaties en onderzoeks- methoden, en laten we zien wat dat voor mensen in de praktijk betekent.”

Tipje van de sluier...?
“We gaan het hebben over immuun- therapie ter bestrijding van kanker. Die therapie leek jarenlang nauwelijks van de grond te komen. Maar nu zijn er hoopvolle resultaten te melden.We praten met patiënten die al waren opgegeven en door de therapie weer levensperspectief hebben. We leggen uit wat de behandeling inhoudt, hoe het werkt in je lichaam. Ik ben niet bang om informatie te geven. Heb lak aan allerlei tv-wetmatigheden over wat wel en niet werkt als het om programma’s maken gaat. Neem van mij aan: mensen hebben behoefte aan informatie. Natuurlijk moet je het wel laagdrempelig houden en aantrekkelijk brengen.”

Wat wil je bereiken?
“Uiteindelijk willen we een platform bieden aan patiënten en vooral ook aan zorgmedewerkers. Naast het tv-programma is er een website in de lucht, www.zorg.nu, met nieuws, informatie, tips en een forum waar patiënten en zorgmedewerkers met elkaar in gesprek kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen de zorg beter kunnen maken.”

Lees het gehele interview met Antoinette in Vriendin 38.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!