×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Frits Wester: 'Na 22 jaar vind ik de politiek nog steeds leuk'

Frits Wester: 'Na 22 jaar vind ik de politiek nog steeds leuk'
13.09.2016 -

Vanwege Prinsjesdag is Frits Wester (54) komende week te zien op tv. Als politiek verslaggever kent hij het Binnenhof als zijn broekzak. En Frits blijft nog wel even. "Pas als RTL zegt: 'We zijn die kale wel zat', dan stop ik."


Vriendin spreekt Frits in Friesland, op zijn schip de Mar. De dertien meter lange Noordkaper, met drie hutten, vijf slaapplekken en een keuken, is afgelopen maand geschilderd en in topconditie.

Kom je uit een echt botengezin?
“Pas op hè, dit heet een schip. Je hebt roeiboten en veerboten, maar alle andere vaartuigen noem je schepen. Mijn ouders hadden niets met varen, maar mijn neef had een platbodem en voer met gasten rond. Ik ging vanaf mijn veertiende met hem mee als maatje aan boord. Ik vaar dus eigenlijk al veertig jaar. Nu ik mezelf dat zo hoor zeggen, klink ik opeens heel oud!”

Wanneer had je je eerste eigen schip?
“Op mijn 22ste. Met mijn ex-vrouw Marjolein kocht ik een polyester kajuitzeiljachtje. We doopten het scheepje Politiek. Daarna hebben we nog een ander schip gehad, totdat we een aantal jaar geleden de Mar hebben laten bouwen. Dit is echt mijn grote liefde. Ze is nog gedoopt door mijn moeder, die inmiddels helaas is overleden. Voor mijn scheiding kwamen we hier veel met het gezin, nu komen er veel vrienden. Ik ben eigenlijk nergens liever dan hier in Harlingen. Als ik er wegga, heb ik het gevoel dat ik vakantie heb gehad.”

 

'Als ik BN'er had willen worden, had ik wel meegedaan aan Idols'

 

Dit jaar kwam er een einde aan je huwelijk met Marjolein, met wie je 22 jaar getrouwd was. Sindsdien ben je geregeld in de media met nieuws over je privéleven. Hoe vreemd is dat? “We waren 32 jaar bij elkaar en hebben twee zoons: Jelle van 22 en Auke van 20. Een scheiding is een rouwproces waar je doorheen gaat, maar intussen heeft iedereen er een oordeel over. Ja, Marjolein en ik zijn dit jaar officieel gescheiden en eigenlijk gaat het niemand een mallemoer aan. Ik weet zelf heel goed hoe het zit en dat ik nu veel daarover word gebeld en gemaild... Ik sluit me ervoor af. Ik lees het niet, ben er niet nieuwsgierig naar. Dit is een kant van het vak die ik niet zelf heb opgezocht. Als ik BN’er had willen worden, had ik wel mee- gedaan aan Idols. Ik ben parlementair verslaggever. Die prachtige verhalen van iedereen, ik doe er niet aan mee. Er zijn zo veel mensen bij een scheiding betrokken, voor hen is het ook allemaal niet leuk. Dus laat mij m’n gang maar gaan, ik bemoei me verder niet met de roddelbladen.”

Lees het gehele interview met Frits Wester in Vriendin 37.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |