×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Frits Wester: 'Na 22 jaar vind ik de politiek nog steeds leuk'

Frits Wester: 'Na 22 jaar vind ik de politiek nog steeds leuk'
13.09.2016 -

Vanwege Prinsjesdag is Frits Wester (54) komende week te zien op tv. Als politiek verslaggever kent hij het Binnenhof als zijn broekzak. En Frits blijft nog wel even. "Pas als RTL zegt: 'We zijn die kale wel zat', dan stop ik."


Vriendin spreekt Frits in Friesland, op zijn schip de Mar. De dertien meter lange Noordkaper, met drie hutten, vijf slaapplekken en een keuken, is afgelopen maand geschilderd en in topconditie.

Kom je uit een echt botengezin?
“Pas op hè, dit heet een schip. Je hebt roeiboten en veerboten, maar alle andere vaartuigen noem je schepen. Mijn ouders hadden niets met varen, maar mijn neef had een platbodem en voer met gasten rond. Ik ging vanaf mijn veertiende met hem mee als maatje aan boord. Ik vaar dus eigenlijk al veertig jaar. Nu ik mezelf dat zo hoor zeggen, klink ik opeens heel oud!”

Wanneer had je je eerste eigen schip?
“Op mijn 22ste. Met mijn ex-vrouw Marjolein kocht ik een polyester kajuitzeiljachtje. We doopten het scheepje Politiek. Daarna hebben we nog een ander schip gehad, totdat we een aantal jaar geleden de Mar hebben laten bouwen. Dit is echt mijn grote liefde. Ze is nog gedoopt door mijn moeder, die inmiddels helaas is overleden. Voor mijn scheiding kwamen we hier veel met het gezin, nu komen er veel vrienden. Ik ben eigenlijk nergens liever dan hier in Harlingen. Als ik er wegga, heb ik het gevoel dat ik vakantie heb gehad.”

 

'Als ik BN'er had willen worden, had ik wel meegedaan aan Idols'

 

Dit jaar kwam er een einde aan je huwelijk met Marjolein, met wie je 22 jaar getrouwd was. Sindsdien ben je geregeld in de media met nieuws over je privéleven. Hoe vreemd is dat? “We waren 32 jaar bij elkaar en hebben twee zoons: Jelle van 22 en Auke van 20. Een scheiding is een rouwproces waar je doorheen gaat, maar intussen heeft iedereen er een oordeel over. Ja, Marjolein en ik zijn dit jaar officieel gescheiden en eigenlijk gaat het niemand een mallemoer aan. Ik weet zelf heel goed hoe het zit en dat ik nu veel daarover word gebeld en gemaild... Ik sluit me ervoor af. Ik lees het niet, ben er niet nieuwsgierig naar. Dit is een kant van het vak die ik niet zelf heb opgezocht. Als ik BN’er had willen worden, had ik wel mee- gedaan aan Idols. Ik ben parlementair verslaggever. Die prachtige verhalen van iedereen, ik doe er niet aan mee. Er zijn zo veel mensen bij een scheiding betrokken, voor hen is het ook allemaal niet leuk. Dus laat mij m’n gang maar gaan, ik bemoei me verder niet met de roddelbladen.”

Lees het gehele interview met Frits Wester in Vriendin 37.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |