×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Frits Wester: 'Na 22 jaar vind ik de politiek nog steeds leuk'

Frits Wester: 'Na 22 jaar vind ik de politiek nog steeds leuk'
13.09.2016 -

Vanwege Prinsjesdag is Frits Wester (54) komende week te zien op tv. Als politiek verslaggever kent hij het Binnenhof als zijn broekzak. En Frits blijft nog wel even. "Pas als RTL zegt: 'We zijn die kale wel zat', dan stop ik."


Vriendin spreekt Frits in Friesland, op zijn schip de Mar. De dertien meter lange Noordkaper, met drie hutten, vijf slaapplekken en een keuken, is afgelopen maand geschilderd en in topconditie.

Kom je uit een echt botengezin?
“Pas op hè, dit heet een schip. Je hebt roeiboten en veerboten, maar alle andere vaartuigen noem je schepen. Mijn ouders hadden niets met varen, maar mijn neef had een platbodem en voer met gasten rond. Ik ging vanaf mijn veertiende met hem mee als maatje aan boord. Ik vaar dus eigenlijk al veertig jaar. Nu ik mezelf dat zo hoor zeggen, klink ik opeens heel oud!”

Wanneer had je je eerste eigen schip?
“Op mijn 22ste. Met mijn ex-vrouw Marjolein kocht ik een polyester kajuitzeiljachtje. We doopten het scheepje Politiek. Daarna hebben we nog een ander schip gehad, totdat we een aantal jaar geleden de Mar hebben laten bouwen. Dit is echt mijn grote liefde. Ze is nog gedoopt door mijn moeder, die inmiddels helaas is overleden. Voor mijn scheiding kwamen we hier veel met het gezin, nu komen er veel vrienden. Ik ben eigenlijk nergens liever dan hier in Harlingen. Als ik er wegga, heb ik het gevoel dat ik vakantie heb gehad.”

 

'Als ik BN'er had willen worden, had ik wel meegedaan aan Idols'

 

Dit jaar kwam er een einde aan je huwelijk met Marjolein, met wie je 22 jaar getrouwd was. Sindsdien ben je geregeld in de media met nieuws over je privéleven. Hoe vreemd is dat? “We waren 32 jaar bij elkaar en hebben twee zoons: Jelle van 22 en Auke van 20. Een scheiding is een rouwproces waar je doorheen gaat, maar intussen heeft iedereen er een oordeel over. Ja, Marjolein en ik zijn dit jaar officieel gescheiden en eigenlijk gaat het niemand een mallemoer aan. Ik weet zelf heel goed hoe het zit en dat ik nu veel daarover word gebeld en gemaild... Ik sluit me ervoor af. Ik lees het niet, ben er niet nieuwsgierig naar. Dit is een kant van het vak die ik niet zelf heb opgezocht. Als ik BN’er had willen worden, had ik wel mee- gedaan aan Idols. Ik ben parlementair verslaggever. Die prachtige verhalen van iedereen, ik doe er niet aan mee. Er zijn zo veel mensen bij een scheiding betrokken, voor hen is het ook allemaal niet leuk. Dus laat mij m’n gang maar gaan, ik bemoei me verder niet met de roddelbladen.”

Lees het gehele interview met Frits Wester in Vriendin 37.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!