×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: 'Die verre vakantie kostte ons onze vriendschap’

Vriendin 37: 'Die verre vakantie kostte ons onze vriendschap’
13.09.2016 -

Anne dacht dat ze haar vriendin Tanja door en door kende en het leek haar heerlijk om samen op reis te gaan. Dat had ze beter niet kunnen doen, want het werd één grote mislukking.''Haar gierigheid was me nooit eerder opgevallen.''


Anne: “Zes jaar lang waren Tanja en ik collega’s en dikke vriendinnen. We werken op hetzelfde kinderdagverblijf. In onze vrije tijd bezochten we vaak samen festivals, elk jaar gingen we naar De Toppers en in het weekend doken we de kroeg in. We waren allebei single en hadden het supergezellig samen. In al die jaren hebben we nooit ruzie gehad, weleens een meningsverschil maar niets wat niet op te lossen was. Ik dacht dat ik Tanja door en door kende. Dus toen ze vorig jaar voorstelde samen op reis te gaan, had ik er alle vertrouwen in dat dat goed zou gaan. Het leek me hartstikke leuk. Afgelopen januari kwam Tanja op een avond heel enthousiast bij me langs: ze had een geweldige aanbieding gezien voor een georganiseerde rondreis van vijftien dagen door Thailand. Rijden op olifanten, zonnen op een paradijselijk wit strand, eten in Bangkok, een bezoekje aan de beroemde Bridge over the River Kwai, de jungle in en pagodes en boeddha’s bewonderen... Het klonk echt helemaal te gek.”

‘Toen ze me vroeg het geld voor te schieten, zag ik daar geen kwaad in’ 


Geen buffer
“Niet zozeer Thailand maar een verre reis stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik was per vliegtuig nog nooit verder gekomen dan Londen en ik was razend benieuwd naar wat er nog meer te zien was in de wereld. Dus toen Tanja zo liep te stuiteren over al het moois van Thailand, werd ik ook enthousiast. We bekeken foto’s op de website van het reisbureau en lazen recensies van reizigers die hier al eerder een groepsrondreis hadden geboekt. We besloten ervoor te gaan en prikten een datum in oktober, want dan zou het rustig zijn op ons werk. We hebben op het kinderdagverblijf elk onze eigen groepen, dus het was geen probleem als wij tegelijk weg zouden zijn. Waar we wel tegenaan hikten, was de reissom van elfhonderd euro. Dat was inclusief alle hotels, de busreis, het ontbijt en een paar lunches en excursies. Maar, zo hield Tanja me voor, als we vanaf nu elke maand honderd euro spaarden, hadden we het bedrag in oktober bijna bij elkaar. Honderd euro per maand sparen was te overzien. Dat betekende dat we minder vaak naar festivals en concerten konden, maar dat hadden we er allebei voor over. Wel moesten we meteen een aanbetaling doen. Tanja vroeg me of ik die van haar wilde voorschieten, ze wist dat ik een buffer had. Zij had die niet. Tanja zou dan elf maanden lang elke maand honderd euro naar mij overboeken, meer kon ze per maand niet missen. Ik zag er geen kwaad in en stemde toe.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 37.

Is tussen jou en je hartsvriend of -vriendin ook de bom gebarsten? Praat mee op ons forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Lautje2702 di 20 sep '16 10:30

    Zodra het om geld gaat.... weet er alles van. Wees maar blij dat de vriendschap over is. Want zulke mensen zijn niet je echte vrienden! Jammer dat je aan het solliciteren bent. Kun je het niet scheiden, haar zien als een collega waar je niks mee hebt? Als je werk wel leuk is zou ik dat proberen te scheiden. Ik zit ook bij mijn werkgever alleen omdat het werk leuk is. Met mijn collega's had ik voorheen ook meer maar omdat er wat voorgevallen is zie ik iedereen nu als collegas en spreek ik buiten werktijd ook niks meer af. Werk is werk en daarbuiten is mijn privé. Ik wens je sterkte!
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |