×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: 'Die verre vakantie kostte ons onze vriendschap’

Vriendin 37: 'Die verre vakantie kostte ons onze vriendschap’
13.09.2016 -

Anne dacht dat ze haar vriendin Tanja door en door kende en het leek haar heerlijk om samen op reis te gaan. Dat had ze beter niet kunnen doen, want het werd één grote mislukking.''Haar gierigheid was me nooit eerder opgevallen.''


Anne: “Zes jaar lang waren Tanja en ik collega’s en dikke vriendinnen. We werken op hetzelfde kinderdagverblijf. In onze vrije tijd bezochten we vaak samen festivals, elk jaar gingen we naar De Toppers en in het weekend doken we de kroeg in. We waren allebei single en hadden het supergezellig samen. In al die jaren hebben we nooit ruzie gehad, weleens een meningsverschil maar niets wat niet op te lossen was. Ik dacht dat ik Tanja door en door kende. Dus toen ze vorig jaar voorstelde samen op reis te gaan, had ik er alle vertrouwen in dat dat goed zou gaan. Het leek me hartstikke leuk. Afgelopen januari kwam Tanja op een avond heel enthousiast bij me langs: ze had een geweldige aanbieding gezien voor een georganiseerde rondreis van vijftien dagen door Thailand. Rijden op olifanten, zonnen op een paradijselijk wit strand, eten in Bangkok, een bezoekje aan de beroemde Bridge over the River Kwai, de jungle in en pagodes en boeddha’s bewonderen... Het klonk echt helemaal te gek.”

‘Toen ze me vroeg het geld voor te schieten, zag ik daar geen kwaad in’ 


Geen buffer
“Niet zozeer Thailand maar een verre reis stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik was per vliegtuig nog nooit verder gekomen dan Londen en ik was razend benieuwd naar wat er nog meer te zien was in de wereld. Dus toen Tanja zo liep te stuiteren over al het moois van Thailand, werd ik ook enthousiast. We bekeken foto’s op de website van het reisbureau en lazen recensies van reizigers die hier al eerder een groepsrondreis hadden geboekt. We besloten ervoor te gaan en prikten een datum in oktober, want dan zou het rustig zijn op ons werk. We hebben op het kinderdagverblijf elk onze eigen groepen, dus het was geen probleem als wij tegelijk weg zouden zijn. Waar we wel tegenaan hikten, was de reissom van elfhonderd euro. Dat was inclusief alle hotels, de busreis, het ontbijt en een paar lunches en excursies. Maar, zo hield Tanja me voor, als we vanaf nu elke maand honderd euro spaarden, hadden we het bedrag in oktober bijna bij elkaar. Honderd euro per maand sparen was te overzien. Dat betekende dat we minder vaak naar festivals en concerten konden, maar dat hadden we er allebei voor over. Wel moesten we meteen een aanbetaling doen. Tanja vroeg me of ik die van haar wilde voorschieten, ze wist dat ik een buffer had. Zij had die niet. Tanja zou dan elf maanden lang elke maand honderd euro naar mij overboeken, meer kon ze per maand niet missen. Ik zag er geen kwaad in en stemde toe.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 37.

Is tussen jou en je hartsvriend of -vriendin ook de bom gebarsten? Praat mee op ons forum.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    Lautje2702 di 20 sep '16 10:30

    Zodra het om geld gaat.... weet er alles van. Wees maar blij dat de vriendschap over is. Want zulke mensen zijn niet je echte vrienden! Jammer dat je aan het solliciteren bent. Kun je het niet scheiden, haar zien als een collega waar je niks mee hebt? Als je werk wel leuk is zou ik dat proberen te scheiden. Ik zit ook bij mijn werkgever alleen omdat het werk leuk is. Met mijn collega's had ik voorheen ook meer maar omdat er wat voorgevallen is zie ik iedereen nu als collegas en spreek ik buiten werktijd ook niks meer af. Werk is werk en daarbuiten is mijn privé. Ik wens je sterkte!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!