×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Angeliques vriend pleegde zelfmoord

Vriendin 36: Angeliques vriend pleegde zelfmoord
07.09.2016 -

Angelique (34) zou gaan trouwen met Tim (38). Zover kwam het niet: een paar weken na zijn huwelijksaanzoek pleegde Tim plots zelfmoord. "Het had nooit mogen gebeuren. We hadden samen oud moeten worden."


''Vlak voor zijn dood stuurde hij me nog een appje: 'Ik hou van je' ''


Angeliques vriend Tim had psychische problemen, dat wist ze. Maar dat hij in staat was zichzelf iets aan te doen, had ze totaal niet aan zien komen. Op de dag dat ze hem vond, wilde ze dan ook maar één ding: “Ik wilde de klok terugdraaien, de dag opnieuw beginnen. Als ik geweten had wat hij van plan was, had ik hem nooit alleen gelaten. Dan had ik hem gevraagd wat er nodig was om hem te helpen. Hij had uren tegen me mogen praten over zijn zwarte gedachten. Ik was met hem naar de beste psychiater gegaan. Want ik had er echt alles voor over gehad om hem beter te maken.”

Nieuwe liefde
Angelique kende Tim pas anderhalf jaar. Daarvoor was ze vier jaar alleenstaand moeder geweest van zoon Justin (12) en dochter Jasmijn (8). Haar ex had haar verlaten voor een Amerikaanse en emigreerde. “Dat was wel even slikken. Voor mij, maar ook voor de kinderen. Toch ben ik toen niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik dacht: hier laat ik ons leven niet door verpesten. We moeten door en we gaan door.” Angelique besloot een opleiding te volgen voor verzorgende. Eenmaal met het diploma op zak kreeg ze vrij vlot de baan die ze wilde. “Ik was trots op mezelf en zat helemaal op mijn plek. Werken met ouderen is echt mijn ding. Ik bloeide op en ook met de kinderen ging het goed. Ik stond in die periode weer open voor een nieuwe liefde, dus ik keek weleens op datingsites. Met Tim had ik mijn eerste echte serieuze date. Het klikte. Digitaal, maar ook in real life. Tim bleek een leuke man met een vlotte babbel. Sociaal, sympathiek, lief... Als hij binnenkwam, vulde hij de ruimte op een aangename manier. Bovendien kon hij goed met mijn kinderen overweg. Zelf had hij een dochtertje van elf uit een eerdere relatie. Zij woonde bij haar moeder, maar eens in de twee weken haalde hij haar op en was ze hier. Dan ontpopte hij zich tot de leukste vader die je maar kunt bedenken.”

Verborgen houden
Dat Tim af en toe met zichzelf in de knoei zat, daar was hij heel eerlijk over. Wat hem precies mankeerde, houdt Angelique liever voor zichzelf. “Laten we het erop houden dat hij veel had meegemaakt en moest dealen met trauma’s uit het verleden. Hiervoor kreeg hij medicatie. Ook stond hij op de wachtlijst voor een intensieve behandeling. Zo in het dagelijks leven merkte ik niets aan Tim. Hij had geen stemmingswisselingen, was niet depressief. Voor mijn gevoel zat hij juist in een positieve flow. Achteraf denk ik: je hebt dit stukje heel goed voor me verborgen weten te houden, Tim. Want natuurlijk vroeg ik weleens: ‘Ben je gelukkig?’ Dan lachte hij, streek met zijn hand door mijn haar en gaf me een zoen. ‘Ontzettend gelukkig’, zei hij dan. En ik geloofde hem. Als je niet meer zo jong bent, weet je heel goed wat je wel en wat je niet wilt in een relatie. En met Tim voelde het goed. We waren maatjes. En ontzettend verliefd.”

Lees het volledige verhaal van Angelique in Vriendin 36.
 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |