×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Angeliques vriend pleegde zelfmoord

Vriendin 36: Angeliques vriend pleegde zelfmoord
07.09.2016 -

Angelique (34) zou gaan trouwen met Tim (38). Zover kwam het niet: een paar weken na zijn huwelijksaanzoek pleegde Tim plots zelfmoord. "Het had nooit mogen gebeuren. We hadden samen oud moeten worden."


''Vlak voor zijn dood stuurde hij me nog een appje: 'Ik hou van je' ''


Angeliques vriend Tim had psychische problemen, dat wist ze. Maar dat hij in staat was zichzelf iets aan te doen, had ze totaal niet aan zien komen. Op de dag dat ze hem vond, wilde ze dan ook maar één ding: “Ik wilde de klok terugdraaien, de dag opnieuw beginnen. Als ik geweten had wat hij van plan was, had ik hem nooit alleen gelaten. Dan had ik hem gevraagd wat er nodig was om hem te helpen. Hij had uren tegen me mogen praten over zijn zwarte gedachten. Ik was met hem naar de beste psychiater gegaan. Want ik had er echt alles voor over gehad om hem beter te maken.”

Nieuwe liefde
Angelique kende Tim pas anderhalf jaar. Daarvoor was ze vier jaar alleenstaand moeder geweest van zoon Justin (12) en dochter Jasmijn (8). Haar ex had haar verlaten voor een Amerikaanse en emigreerde. “Dat was wel even slikken. Voor mij, maar ook voor de kinderen. Toch ben ik toen niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik dacht: hier laat ik ons leven niet door verpesten. We moeten door en we gaan door.” Angelique besloot een opleiding te volgen voor verzorgende. Eenmaal met het diploma op zak kreeg ze vrij vlot de baan die ze wilde. “Ik was trots op mezelf en zat helemaal op mijn plek. Werken met ouderen is echt mijn ding. Ik bloeide op en ook met de kinderen ging het goed. Ik stond in die periode weer open voor een nieuwe liefde, dus ik keek weleens op datingsites. Met Tim had ik mijn eerste echte serieuze date. Het klikte. Digitaal, maar ook in real life. Tim bleek een leuke man met een vlotte babbel. Sociaal, sympathiek, lief... Als hij binnenkwam, vulde hij de ruimte op een aangename manier. Bovendien kon hij goed met mijn kinderen overweg. Zelf had hij een dochtertje van elf uit een eerdere relatie. Zij woonde bij haar moeder, maar eens in de twee weken haalde hij haar op en was ze hier. Dan ontpopte hij zich tot de leukste vader die je maar kunt bedenken.”

Verborgen houden
Dat Tim af en toe met zichzelf in de knoei zat, daar was hij heel eerlijk over. Wat hem precies mankeerde, houdt Angelique liever voor zichzelf. “Laten we het erop houden dat hij veel had meegemaakt en moest dealen met trauma’s uit het verleden. Hiervoor kreeg hij medicatie. Ook stond hij op de wachtlijst voor een intensieve behandeling. Zo in het dagelijks leven merkte ik niets aan Tim. Hij had geen stemmingswisselingen, was niet depressief. Voor mijn gevoel zat hij juist in een positieve flow. Achteraf denk ik: je hebt dit stukje heel goed voor me verborgen weten te houden, Tim. Want natuurlijk vroeg ik weleens: ‘Ben je gelukkig?’ Dan lachte hij, streek met zijn hand door mijn haar en gaf me een zoen. ‘Ontzettend gelukkig’, zei hij dan. En ik geloofde hem. Als je niet meer zo jong bent, weet je heel goed wat je wel en wat je niet wilt in een relatie. En met Tim voelde het goed. We waren maatjes. En ontzettend verliefd.”

Lees het volledige verhaal van Angelique in Vriendin 36.
 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |