×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Angeliques vriend pleegde zelfmoord

Vriendin 36: Angeliques vriend pleegde zelfmoord
07.09.2016 -

Angelique (34) zou gaan trouwen met Tim (38). Zover kwam het niet: een paar weken na zijn huwelijksaanzoek pleegde Tim plots zelfmoord. "Het had nooit mogen gebeuren. We hadden samen oud moeten worden."


''Vlak voor zijn dood stuurde hij me nog een appje: 'Ik hou van je' ''


Angeliques vriend Tim had psychische problemen, dat wist ze. Maar dat hij in staat was zichzelf iets aan te doen, had ze totaal niet aan zien komen. Op de dag dat ze hem vond, wilde ze dan ook maar één ding: “Ik wilde de klok terugdraaien, de dag opnieuw beginnen. Als ik geweten had wat hij van plan was, had ik hem nooit alleen gelaten. Dan had ik hem gevraagd wat er nodig was om hem te helpen. Hij had uren tegen me mogen praten over zijn zwarte gedachten. Ik was met hem naar de beste psychiater gegaan. Want ik had er echt alles voor over gehad om hem beter te maken.”

Nieuwe liefde
Angelique kende Tim pas anderhalf jaar. Daarvoor was ze vier jaar alleenstaand moeder geweest van zoon Justin (12) en dochter Jasmijn (8). Haar ex had haar verlaten voor een Amerikaanse en emigreerde. “Dat was wel even slikken. Voor mij, maar ook voor de kinderen. Toch ben ik toen niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik dacht: hier laat ik ons leven niet door verpesten. We moeten door en we gaan door.” Angelique besloot een opleiding te volgen voor verzorgende. Eenmaal met het diploma op zak kreeg ze vrij vlot de baan die ze wilde. “Ik was trots op mezelf en zat helemaal op mijn plek. Werken met ouderen is echt mijn ding. Ik bloeide op en ook met de kinderen ging het goed. Ik stond in die periode weer open voor een nieuwe liefde, dus ik keek weleens op datingsites. Met Tim had ik mijn eerste echte serieuze date. Het klikte. Digitaal, maar ook in real life. Tim bleek een leuke man met een vlotte babbel. Sociaal, sympathiek, lief... Als hij binnenkwam, vulde hij de ruimte op een aangename manier. Bovendien kon hij goed met mijn kinderen overweg. Zelf had hij een dochtertje van elf uit een eerdere relatie. Zij woonde bij haar moeder, maar eens in de twee weken haalde hij haar op en was ze hier. Dan ontpopte hij zich tot de leukste vader die je maar kunt bedenken.”

Verborgen houden
Dat Tim af en toe met zichzelf in de knoei zat, daar was hij heel eerlijk over. Wat hem precies mankeerde, houdt Angelique liever voor zichzelf. “Laten we het erop houden dat hij veel had meegemaakt en moest dealen met trauma’s uit het verleden. Hiervoor kreeg hij medicatie. Ook stond hij op de wachtlijst voor een intensieve behandeling. Zo in het dagelijks leven merkte ik niets aan Tim. Hij had geen stemmingswisselingen, was niet depressief. Voor mijn gevoel zat hij juist in een positieve flow. Achteraf denk ik: je hebt dit stukje heel goed voor me verborgen weten te houden, Tim. Want natuurlijk vroeg ik weleens: ‘Ben je gelukkig?’ Dan lachte hij, streek met zijn hand door mijn haar en gaf me een zoen. ‘Ontzettend gelukkig’, zei hij dan. En ik geloofde hem. Als je niet meer zo jong bent, weet je heel goed wat je wel en wat je niet wilt in een relatie. En met Tim voelde het goed. We waren maatjes. En ontzettend verliefd.”

Lees het volledige verhaal van Angelique in Vriendin 36.
 

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!