×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Uittip: Open Monumentendagen

Uittip: Open Monumentendagen
06.09.2016 -

Gratis een kijkje nemen in de mooiste gebouwen? Dat kan op 11 en 12 september tijdens de Open Monumentendag.


Open Monumentendag trekt jaarlijks 900.000 bezoekers en is daarmee één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Ongeveer 5.000 monumenten openen hun deuren. Het thema van dit jaar: iconen en symbolen. Wij maakten een top 5 van de bijzonderste monumenten.

1. Ruïne van Brederode
Wat: De overgebleven ruïne zijn de resten van Kasteel Brederode. De naam van het oude kasteel verwijst naar een stuk bosgrond (Brede Roede) waarop het kasteel gebouwd is.
Waar: Sandpoort-Zuid.
Wanneer: zondag 11 september van 10:00 – 17:00.
Meer info op: www.heerlijkheid-brederode.nl


2. Fort bij ’t Hemeltje
Wat: Een oude kazerne die na een grote opknapbeurt is geopend voor publiek. De kazerne wordt nu gebruikt als kantoorruimte, maar tijdens de monumentendag zijn er verschillende excursies zoals een rondleiding door een gids van Staatsbosbeheer en vleermuizen knutselen voor de kids.
Waar: Houten.
Wanneer: zaterdag 10 september van 12:00 – 17:00. 
Meer info op: www.staatsbosbeheer.nl

3. Papierfabriek ‘De middelste molen’

Wat: De middelste molen is de enigste papierfabriek in oude staat in Nederland. Sinds 1622 wordt in deze molen op waterkracht en stoom papier geproduceerd. Tijdens het bezoek aan de molen kun je het productieproces van papier van dichtbij zien. Interessant!
Waar: Apeldoorn/Loenen.
Wanneer: zaterdag 10 september en zondag 11 september van 11:00 – 16:00.
Meer info op: www.demiddelstemolen.nl

4. Zendstation Radio Kootwijk
Wat: Voormalig zendstation dat zich bevindt in een natuurgebied. Kom tijdens de Open Monumentendag alles te weten over het ontstaan van het zendstation en speciaal voor de kinderen is er het ‘Grote Mikadospel’. 
Waar: Radio Kootwijk.
Wanneer: zaterdag 10 september en zondag 11 september van 11:00 – 17:00.
Meer info op: www.staatsbosbeheer.nl

5. Hortus Botanicus Leiden
Wat: De oudste Botanische tuin van Nederland. De tuin is aangelegd in 1590 en uitgegroeid tot het Groene Hart van Leiden. Carolus Clusius kweekte in deze tuin de eerste grote tulpencollecties van Europa.
Waar: Leiden.
Wanneer: zaterdag 10 september 12:00 – 17:00 en zondag 11 september 10:00 – 17:00.
Meer info: www.hortusleiden.nl

Bron: iStock, Openmonumentendag.nl

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!