×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Carlo Boszhard en zijn moeder Wil: 'Wij hebben samen de grootste lol'

Carlo Boszhard en zijn moeder Wil: 'Wij hebben samen de grootste lol'
06.09.2016 -

Tv-maker Carlo Bozhard (47) en zijn moeder Wil (74) zijn dikke maatjes. Sinds Wil de rubriek 'Wil wil wel' heeft, in Carlo's tv café, zijn ze ook collega's. De chemie tussen de twee werkt heel goed op tv. ''Onze band is heel bijzonder, ze is echt een vriendin van me.''


Al jaren zijn ze buren, Carlo Boszhard en zijn ouders. Als Carlo het tuinhekje opent om naar zijn ouders te lopen, glipt zijn kat langs hem heen. Henk, Carlo’s vader, pakt het beestje op en zet het weer netjes aan de goede kant van de heg. “Goed zo, Henk!” prijst Wil haar man. “Die poes kunnen we hier echt even niet hebben, ze springt zo het aanrecht op.” “Ik zou De rijdende rechter maar vast bellen, ma,” grapt Carlo. Beiden gieren het uit. In razend tempo en in plat Amsterdams vliegen vervolgens de verwensingen en de grappen over en weer. Moeder en zoon zijn in elkaars nabijheid meteen het sprankelende, goedlachse duo dat we inmiddels kennen van de rubriek Wil wil wel uit Carlo’s tv café. Waarin Wil elke week een gouden envelop krijgt met daarin een ludieke opdracht.
 

'Mijn moeder op tv... Ik vond dat eng, ze is toch kwetsbaar'
 

Hoe kwam je op het idee je moeder te vragen voor dit item?
Carlo: “We zochten naar iets nieuws voor mijn programma, iets luchtigs dat mensen wel zouden waarderen. Herald, mijn vriend, medeschrijver en medeproducer van Carlo’s tv café, opperde iets met mijn moeder te doen. Hij zei: ‘Ze is authentiek, volks maar beslist niet ordinair, heeft humor en jullie band is gewoon heel bijzonder. Daar moet je van genieten. Ga leuke dingen doen met haar en laat dat zien aan tv-kijkend Nederland.’ Ik vond het meteen een geweldig idee, maar twijfelde ook.”

Wil: “En ik wilde niet meteen nee zeggen, maar ook ik had zoiets van...” Carlo: “... wat zullen de mensen zeggen? ‘Moet zij ook zo nodig?’” Wil: “Precies, dat ja.”

Carlo: “Ma, je weet toch dat er maar een paar mensen zijn naar wie je moet luisteren? Stel je voor dat Linda de Mol en Wendy van Dijk naar iedereen luisterden die iets van hen vindt? Dan worden ze gek! Iedereen heeft een andere mening. Er zijn zelfs mensen die alleen maar tv kijken om daarna van alles te spuien op de social-mediakanalen. Dat hoort bij het fenomeen bekend zijn. Daar wilde ik mijn moeder voor beschermen. En daar lag ook mijn twijfel of we dit wel moesten doen. Ik vond het eng, ze is toch kwetsbaar. Gelukkig pakt het goed uit. Ik krijg veel complimenten, mensen omarmen Wil.”

En vind je dat leuk, Wil?

Wil: “Nou, als ik bij de kapper zit en er komt een vrouw naar me toe die zegt: ‘O, ik vind het zo tof wat je doet, je gaat er toch wel mee door?’, dan weet ik even niet wat ik zeggen moet. Klap ik dicht. Word ik verlegen. Echt verlegen. Want wat doe ik helemaal? En dan baal ik achteraf weer van mijn reactie, want dat is natuurlijk niet wat die vrouw van me had verwacht.”

Lees het volledige interview met Carlo en zijn moeder in Vriendin 36.
 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |