×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Carlo Boszhard en zijn moeder Wil: 'Wij hebben samen de grootste lol'

Carlo Boszhard en zijn moeder Wil: 'Wij hebben samen de grootste lol'
06.09.2016 -

Tv-maker Carlo Bozhard (47) en zijn moeder Wil (74) zijn dikke maatjes. Sinds Wil de rubriek 'Wil wil wel' heeft, in Carlo's tv café, zijn ze ook collega's. De chemie tussen de twee werkt heel goed op tv. ''Onze band is heel bijzonder, ze is echt een vriendin van me.''


Al jaren zijn ze buren, Carlo Boszhard en zijn ouders. Als Carlo het tuinhekje opent om naar zijn ouders te lopen, glipt zijn kat langs hem heen. Henk, Carlo’s vader, pakt het beestje op en zet het weer netjes aan de goede kant van de heg. “Goed zo, Henk!” prijst Wil haar man. “Die poes kunnen we hier echt even niet hebben, ze springt zo het aanrecht op.” “Ik zou De rijdende rechter maar vast bellen, ma,” grapt Carlo. Beiden gieren het uit. In razend tempo en in plat Amsterdams vliegen vervolgens de verwensingen en de grappen over en weer. Moeder en zoon zijn in elkaars nabijheid meteen het sprankelende, goedlachse duo dat we inmiddels kennen van de rubriek Wil wil wel uit Carlo’s tv café. Waarin Wil elke week een gouden envelop krijgt met daarin een ludieke opdracht.
 

'Mijn moeder op tv... Ik vond dat eng, ze is toch kwetsbaar'
 

Hoe kwam je op het idee je moeder te vragen voor dit item?
Carlo: “We zochten naar iets nieuws voor mijn programma, iets luchtigs dat mensen wel zouden waarderen. Herald, mijn vriend, medeschrijver en medeproducer van Carlo’s tv café, opperde iets met mijn moeder te doen. Hij zei: ‘Ze is authentiek, volks maar beslist niet ordinair, heeft humor en jullie band is gewoon heel bijzonder. Daar moet je van genieten. Ga leuke dingen doen met haar en laat dat zien aan tv-kijkend Nederland.’ Ik vond het meteen een geweldig idee, maar twijfelde ook.”

Wil: “En ik wilde niet meteen nee zeggen, maar ook ik had zoiets van...” Carlo: “... wat zullen de mensen zeggen? ‘Moet zij ook zo nodig?’” Wil: “Precies, dat ja.”

Carlo: “Ma, je weet toch dat er maar een paar mensen zijn naar wie je moet luisteren? Stel je voor dat Linda de Mol en Wendy van Dijk naar iedereen luisterden die iets van hen vindt? Dan worden ze gek! Iedereen heeft een andere mening. Er zijn zelfs mensen die alleen maar tv kijken om daarna van alles te spuien op de social-mediakanalen. Dat hoort bij het fenomeen bekend zijn. Daar wilde ik mijn moeder voor beschermen. En daar lag ook mijn twijfel of we dit wel moesten doen. Ik vond het eng, ze is toch kwetsbaar. Gelukkig pakt het goed uit. Ik krijg veel complimenten, mensen omarmen Wil.”

En vind je dat leuk, Wil?

Wil: “Nou, als ik bij de kapper zit en er komt een vrouw naar me toe die zegt: ‘O, ik vind het zo tof wat je doet, je gaat er toch wel mee door?’, dan weet ik even niet wat ik zeggen moet. Klap ik dicht. Word ik verlegen. Echt verlegen. Want wat doe ik helemaal? En dan baal ik achteraf weer van mijn reactie, want dat is natuurlijk niet wat die vrouw van me had verwacht.”

Lees het volledige interview met Carlo en zijn moeder in Vriendin 36.
 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |