×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Carlo Boszhard en zijn moeder Wil: 'Wij hebben samen de grootste lol'

Carlo Boszhard en zijn moeder Wil: 'Wij hebben samen de grootste lol'
06.09.2016 -

Tv-maker Carlo Bozhard (47) en zijn moeder Wil (74) zijn dikke maatjes. Sinds Wil de rubriek 'Wil wil wel' heeft, in Carlo's tv café, zijn ze ook collega's. De chemie tussen de twee werkt heel goed op tv. ''Onze band is heel bijzonder, ze is echt een vriendin van me.''


Al jaren zijn ze buren, Carlo Boszhard en zijn ouders. Als Carlo het tuinhekje opent om naar zijn ouders te lopen, glipt zijn kat langs hem heen. Henk, Carlo’s vader, pakt het beestje op en zet het weer netjes aan de goede kant van de heg. “Goed zo, Henk!” prijst Wil haar man. “Die poes kunnen we hier echt even niet hebben, ze springt zo het aanrecht op.” “Ik zou De rijdende rechter maar vast bellen, ma,” grapt Carlo. Beiden gieren het uit. In razend tempo en in plat Amsterdams vliegen vervolgens de verwensingen en de grappen over en weer. Moeder en zoon zijn in elkaars nabijheid meteen het sprankelende, goedlachse duo dat we inmiddels kennen van de rubriek Wil wil wel uit Carlo’s tv café. Waarin Wil elke week een gouden envelop krijgt met daarin een ludieke opdracht.
 

'Mijn moeder op tv... Ik vond dat eng, ze is toch kwetsbaar'
 

Hoe kwam je op het idee je moeder te vragen voor dit item?
Carlo: “We zochten naar iets nieuws voor mijn programma, iets luchtigs dat mensen wel zouden waarderen. Herald, mijn vriend, medeschrijver en medeproducer van Carlo’s tv café, opperde iets met mijn moeder te doen. Hij zei: ‘Ze is authentiek, volks maar beslist niet ordinair, heeft humor en jullie band is gewoon heel bijzonder. Daar moet je van genieten. Ga leuke dingen doen met haar en laat dat zien aan tv-kijkend Nederland.’ Ik vond het meteen een geweldig idee, maar twijfelde ook.”

Wil: “En ik wilde niet meteen nee zeggen, maar ook ik had zoiets van...” Carlo: “... wat zullen de mensen zeggen? ‘Moet zij ook zo nodig?’” Wil: “Precies, dat ja.”

Carlo: “Ma, je weet toch dat er maar een paar mensen zijn naar wie je moet luisteren? Stel je voor dat Linda de Mol en Wendy van Dijk naar iedereen luisterden die iets van hen vindt? Dan worden ze gek! Iedereen heeft een andere mening. Er zijn zelfs mensen die alleen maar tv kijken om daarna van alles te spuien op de social-mediakanalen. Dat hoort bij het fenomeen bekend zijn. Daar wilde ik mijn moeder voor beschermen. En daar lag ook mijn twijfel of we dit wel moesten doen. Ik vond het eng, ze is toch kwetsbaar. Gelukkig pakt het goed uit. Ik krijg veel complimenten, mensen omarmen Wil.”

En vind je dat leuk, Wil?

Wil: “Nou, als ik bij de kapper zit en er komt een vrouw naar me toe die zegt: ‘O, ik vind het zo tof wat je doet, je gaat er toch wel mee door?’, dan weet ik even niet wat ik zeggen moet. Klap ik dicht. Word ik verlegen. Echt verlegen. Want wat doe ik helemaal? En dan baal ik achteraf weer van mijn reactie, want dat is natuurlijk niet wat die vrouw van me had verwacht.”

Lees het volledige interview met Carlo en zijn moeder in Vriendin 36.
 

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!