×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Marije helpt vrouwen hun vruchtbaarheid te verbeteren

Vriendin 35: Marije helpt vrouwen hun vruchtbaarheid te verbeteren
31.08.2016 -

Marije (37) is ervan overtuigd: zelf je vruchtbaarheid verbeteren kán. Na anderhalf jaar proberen zwanger te worden, is ze inmiddels moeder van een zoon en dochter. Met haar kennis wil ze nu andere vrouwen helpen. ''Je voelt je minder machteloos als je zelf iets kunt doen.''


'Bij elk geboortekaartje doe ik een vreugdedansje'

 

Marije: “Onverklaarbaar onvruchtbaar zeiden de artsen in het ziekenhuis nadat mijn vriend en ik alle onderzoeken hadden gehad. Er was geen enkele reden gevonden dat ik na anderhalf jaar proberen nog steeds niet zwanger was. Aan de ene kant voelde die uitslag als een opluchting: het kon dus nog goedkomen. Aan de andere kant was het erg frustrerend, want waarom lukte het dan niet?

De artsen raadden me aan te beginnen methet medische traject om zwanger te worden. Zover is het uiteindelijk niet gekomen, want vlak voor de eerste behandeling bleek ik toch in verwachting. Toeval? Dat kan. Maar zelf geloof ik van niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf mijn vruchtbaarheid heb verbeterd.”

Ongeduldig op zoek
“Voordat ik stopte met de pil, had ik een vrij rooskleurig beeld van zwanger worden. Dat het misschien niet meteen de eerste maand raak zou zijn, begreep ik wel, maar binnen drie maanden moest het toch wel gebeuren. Toen dat niet zo bleek te zijn, werd ik ongeduldig. Ik was er elke dag mee bezig, leefde steeds weer toe naar het momentwaarop ik kon testen. Als ik dan toch ongesteld werd, baalde ik flink. Dat ik niets anders kon doen dan afwachten, gaf me een heel machteloos gevoel. Daarom ben ik van alles gaan uitzoeken over fertiliteit, vruchtbaarheid. Ik las tientallen boeken – helaas was er niet eentje waar alle informatie duidelijk in was gebundeld –, sprak met artsen, regulier en alternatief, en met verschillende vrouwen die er lang over hadden gedaan om zwanger te worden.''

Voeding kan het verschil maken
''Zo ontdekte ik dat je zelf wel degelijk iets kunt doen om je vruchtbaarheid te verbeteren. Dat het helpt als je niet te zwaar bent en niet rookt, is bekend. Maar dat voeding ook verschil kan maken, wordt door artsen vaak niet verteld. Dit komt omdat zij hier niets over leren tijdens hun opleiding, terwijl de effecten ruimschoots zijn aangetoond. Het helpt om je lichaam zo gezond mogelijk te houden. Dus veel groente eten, geen suiker en zo veel mogelijk verse producten met een hoge voedingswaarde. Bestrijdingsmiddelen werken bijvoorbeeld hormoonverstorend. Die vermijd je door te kiezen voor biologisch. Ook de oestrogenen die in soja zitten, zorgen ervoor dat je hormonen uit balans raken. En het E-nummer 626 en producten waarin veelomega 6 zit, zoals tarwekiemolie, werken vruchtbaarheid tegen. Je kunt beter supplementen slikken met omega 3 en vitamine D.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 35.

Ben jij dankzij een bijzonder trucje zwanger geraakt en wil je daarover vertellen? Praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |