×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Marije helpt vrouwen hun vruchtbaarheid te verbeteren

Vriendin 35: Marije helpt vrouwen hun vruchtbaarheid te verbeteren
31.08.2016 -

Marije (37) is ervan overtuigd: zelf je vruchtbaarheid verbeteren kán. Na anderhalf jaar proberen zwanger te worden, is ze inmiddels moeder van een zoon en dochter. Met haar kennis wil ze nu andere vrouwen helpen. ''Je voelt je minder machteloos als je zelf iets kunt doen.''


'Bij elk geboortekaartje doe ik een vreugdedansje'

 

Marije: “Onverklaarbaar onvruchtbaar zeiden de artsen in het ziekenhuis nadat mijn vriend en ik alle onderzoeken hadden gehad. Er was geen enkele reden gevonden dat ik na anderhalf jaar proberen nog steeds niet zwanger was. Aan de ene kant voelde die uitslag als een opluchting: het kon dus nog goedkomen. Aan de andere kant was het erg frustrerend, want waarom lukte het dan niet?

De artsen raadden me aan te beginnen methet medische traject om zwanger te worden. Zover is het uiteindelijk niet gekomen, want vlak voor de eerste behandeling bleek ik toch in verwachting. Toeval? Dat kan. Maar zelf geloof ik van niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf mijn vruchtbaarheid heb verbeterd.”

Ongeduldig op zoek
“Voordat ik stopte met de pil, had ik een vrij rooskleurig beeld van zwanger worden. Dat het misschien niet meteen de eerste maand raak zou zijn, begreep ik wel, maar binnen drie maanden moest het toch wel gebeuren. Toen dat niet zo bleek te zijn, werd ik ongeduldig. Ik was er elke dag mee bezig, leefde steeds weer toe naar het momentwaarop ik kon testen. Als ik dan toch ongesteld werd, baalde ik flink. Dat ik niets anders kon doen dan afwachten, gaf me een heel machteloos gevoel. Daarom ben ik van alles gaan uitzoeken over fertiliteit, vruchtbaarheid. Ik las tientallen boeken – helaas was er niet eentje waar alle informatie duidelijk in was gebundeld –, sprak met artsen, regulier en alternatief, en met verschillende vrouwen die er lang over hadden gedaan om zwanger te worden.''

Voeding kan het verschil maken
''Zo ontdekte ik dat je zelf wel degelijk iets kunt doen om je vruchtbaarheid te verbeteren. Dat het helpt als je niet te zwaar bent en niet rookt, is bekend. Maar dat voeding ook verschil kan maken, wordt door artsen vaak niet verteld. Dit komt omdat zij hier niets over leren tijdens hun opleiding, terwijl de effecten ruimschoots zijn aangetoond. Het helpt om je lichaam zo gezond mogelijk te houden. Dus veel groente eten, geen suiker en zo veel mogelijk verse producten met een hoge voedingswaarde. Bestrijdingsmiddelen werken bijvoorbeeld hormoonverstorend. Die vermijd je door te kiezen voor biologisch. Ook de oestrogenen die in soja zitten, zorgen ervoor dat je hormonen uit balans raken. En het E-nummer 626 en producten waarin veelomega 6 zit, zoals tarwekiemolie, werken vruchtbaarheid tegen. Je kunt beter supplementen slikken met omega 3 en vitamine D.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 35.

Ben jij dankzij een bijzonder trucje zwanger geraakt en wil je daarover vertellen? Praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |