×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Marije helpt vrouwen hun vruchtbaarheid te verbeteren

Vriendin 35: Marije helpt vrouwen hun vruchtbaarheid te verbeteren
31.08.2016 -

Marije (37) is ervan overtuigd: zelf je vruchtbaarheid verbeteren kán. Na anderhalf jaar proberen zwanger te worden, is ze inmiddels moeder van een zoon en dochter. Met haar kennis wil ze nu andere vrouwen helpen. ''Je voelt je minder machteloos als je zelf iets kunt doen.''


'Bij elk geboortekaartje doe ik een vreugdedansje'

 

Marije: “Onverklaarbaar onvruchtbaar zeiden de artsen in het ziekenhuis nadat mijn vriend en ik alle onderzoeken hadden gehad. Er was geen enkele reden gevonden dat ik na anderhalf jaar proberen nog steeds niet zwanger was. Aan de ene kant voelde die uitslag als een opluchting: het kon dus nog goedkomen. Aan de andere kant was het erg frustrerend, want waarom lukte het dan niet?

De artsen raadden me aan te beginnen methet medische traject om zwanger te worden. Zover is het uiteindelijk niet gekomen, want vlak voor de eerste behandeling bleek ik toch in verwachting. Toeval? Dat kan. Maar zelf geloof ik van niet. Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf mijn vruchtbaarheid heb verbeterd.”

Ongeduldig op zoek
“Voordat ik stopte met de pil, had ik een vrij rooskleurig beeld van zwanger worden. Dat het misschien niet meteen de eerste maand raak zou zijn, begreep ik wel, maar binnen drie maanden moest het toch wel gebeuren. Toen dat niet zo bleek te zijn, werd ik ongeduldig. Ik was er elke dag mee bezig, leefde steeds weer toe naar het momentwaarop ik kon testen. Als ik dan toch ongesteld werd, baalde ik flink. Dat ik niets anders kon doen dan afwachten, gaf me een heel machteloos gevoel. Daarom ben ik van alles gaan uitzoeken over fertiliteit, vruchtbaarheid. Ik las tientallen boeken – helaas was er niet eentje waar alle informatie duidelijk in was gebundeld –, sprak met artsen, regulier en alternatief, en met verschillende vrouwen die er lang over hadden gedaan om zwanger te worden.''

Voeding kan het verschil maken
''Zo ontdekte ik dat je zelf wel degelijk iets kunt doen om je vruchtbaarheid te verbeteren. Dat het helpt als je niet te zwaar bent en niet rookt, is bekend. Maar dat voeding ook verschil kan maken, wordt door artsen vaak niet verteld. Dit komt omdat zij hier niets over leren tijdens hun opleiding, terwijl de effecten ruimschoots zijn aangetoond. Het helpt om je lichaam zo gezond mogelijk te houden. Dus veel groente eten, geen suiker en zo veel mogelijk verse producten met een hoge voedingswaarde. Bestrijdingsmiddelen werken bijvoorbeeld hormoonverstorend. Die vermijd je door te kiezen voor biologisch. Ook de oestrogenen die in soja zitten, zorgen ervoor dat je hormonen uit balans raken. En het E-nummer 626 en producten waarin veelomega 6 zit, zoals tarwekiemolie, werken vruchtbaarheid tegen. Je kunt beter supplementen slikken met omega 3 en vitamine D.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 35.

Ben jij dankzij een bijzonder trucje zwanger geraakt en wil je daarover vertellen? Praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!