×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Wendy is de enige fulltime stuntvrouw in Nederland

Vriendin 35: Wendy is de enige fulltime stuntvrouw in Nederland
30.08.2016 -

Bij stuntmensen denk je vast aan grote, stoere, gespierde mannen, niet aan zo'n leuke vrouw als Wendy (30). Toch is zij stuntvrouw, een van de weinigen is ons land. ''Soms ben ik bang, maar angst heb je ook nodig om gefocust te zijn.''


Vallen en vechten
Hangend aan een kabel
zoeft ze van een hoog gebouw naar beneden, ze belandt op een rijdende bus. Wiebelend houdt ze haar evenwicht. Ze ontwijkt een tak, grijpt de volgende en zwiept op de grond. Ze staat op, schudt haar schouders los en rent weg. Met een grijns klapt Wendy haar laptop dicht. “Deze commercial was ontzettend gaaf om te doen.” In haar woonkamer in Rotterdam vertelt ze enthousiast over haar niet bepaald alledaagse werk. Wendy is stuntvrouw, een van de weinigen van Nederland. Ze dubbelt actrices in risicovolle of gewelddadige filmscènes en soms speelt ze zichzelf, vooral in reclames. Ze viel van fietsen en door glazen tafels, werd aangereden door auto’s, schoot met pistolen vanuit rijdende auto’s en speelde een rol in de laatste videoclip van de Belgische zanger Stromae. Wendy is vooral goed in vallen en vechten.

Knikkende knieën
“Toen ik zeven was, wilde mijn moeder dat ik op een vechtsport ging, zodat ik me kon verdedigen als ik later zou gaan stappen in Rotterdam. We woonden in Crooswijk, aan de rand van het centrum. Mijn moeder en ik gingen bij allerlei vechtsporten kijken en kwamen uiteindelijk bij ninjutsu terecht. Een traditionele Japanse verdedigings- sport, waarbij je veel verschillende dingen doet: grondgevechten, worstelen, sparren, alle stijlen door elkaar. Ook veel acrobatiek, met trampolinespringen, radslagen en vechten met verschillende wapens. Mijn favoriete wapen is een naginata, een lange stok met een zwaard.” Ze kan zich de eerste les nog goed herinneren. “Het was behoorlijk pittig. We waren met een hele groep meiden en telkens ging er een meisje de zaal uit, huilend, omdat ze niet meer wilde. Ik werd op de grond gegooid met mijn knie tegen mijn neus en dacht: ik wil ook naar huis... Maar de leraar zei: ‘Nu is het genoeg. Jij blijft gewoon hier.’ Ik keek hem aan en piepte: ‘Oké.’ Na de les vroeg mijn moeder of ik het leuk vond. Nou, nee dus. Maar ik moest het van haar nog een keer proberen. En ik ben er nooit meer vanaf gegaan.”

Wendy in actie zien? Bekijk dan onderstaand filmpje. Lees het hele verhaal in Vriendin 35. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |