×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Wendy is de enige fulltime stuntvrouw in Nederland

Vriendin 35: Wendy is de enige fulltime stuntvrouw in Nederland
30.08.2016 -

Bij stuntmensen denk je vast aan grote, stoere, gespierde mannen, niet aan zo'n leuke vrouw als Wendy (30). Toch is zij stuntvrouw, een van de weinigen is ons land. ''Soms ben ik bang, maar angst heb je ook nodig om gefocust te zijn.''


Vallen en vechten
Hangend aan een kabel
zoeft ze van een hoog gebouw naar beneden, ze belandt op een rijdende bus. Wiebelend houdt ze haar evenwicht. Ze ontwijkt een tak, grijpt de volgende en zwiept op de grond. Ze staat op, schudt haar schouders los en rent weg. Met een grijns klapt Wendy haar laptop dicht. “Deze commercial was ontzettend gaaf om te doen.” In haar woonkamer in Rotterdam vertelt ze enthousiast over haar niet bepaald alledaagse werk. Wendy is stuntvrouw, een van de weinigen van Nederland. Ze dubbelt actrices in risicovolle of gewelddadige filmscènes en soms speelt ze zichzelf, vooral in reclames. Ze viel van fietsen en door glazen tafels, werd aangereden door auto’s, schoot met pistolen vanuit rijdende auto’s en speelde een rol in de laatste videoclip van de Belgische zanger Stromae. Wendy is vooral goed in vallen en vechten.

Knikkende knieën
“Toen ik zeven was, wilde mijn moeder dat ik op een vechtsport ging, zodat ik me kon verdedigen als ik later zou gaan stappen in Rotterdam. We woonden in Crooswijk, aan de rand van het centrum. Mijn moeder en ik gingen bij allerlei vechtsporten kijken en kwamen uiteindelijk bij ninjutsu terecht. Een traditionele Japanse verdedigings- sport, waarbij je veel verschillende dingen doet: grondgevechten, worstelen, sparren, alle stijlen door elkaar. Ook veel acrobatiek, met trampolinespringen, radslagen en vechten met verschillende wapens. Mijn favoriete wapen is een naginata, een lange stok met een zwaard.” Ze kan zich de eerste les nog goed herinneren. “Het was behoorlijk pittig. We waren met een hele groep meiden en telkens ging er een meisje de zaal uit, huilend, omdat ze niet meer wilde. Ik werd op de grond gegooid met mijn knie tegen mijn neus en dacht: ik wil ook naar huis... Maar de leraar zei: ‘Nu is het genoeg. Jij blijft gewoon hier.’ Ik keek hem aan en piepte: ‘Oké.’ Na de les vroeg mijn moeder of ik het leuk vond. Nou, nee dus. Maar ik moest het van haar nog een keer proberen. En ik ben er nooit meer vanaf gegaan.”

Wendy in actie zien? Bekijk dan onderstaand filmpje. Lees het hele verhaal in Vriendin 35. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |