×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Wendy is de enige fulltime stuntvrouw in Nederland

Vriendin 35: Wendy is de enige fulltime stuntvrouw in Nederland
30.08.2016 -

Bij stuntmensen denk je vast aan grote, stoere, gespierde mannen, niet aan zo'n leuke vrouw als Wendy (30). Toch is zij stuntvrouw, een van de weinigen is ons land. ''Soms ben ik bang, maar angst heb je ook nodig om gefocust te zijn.''


Vallen en vechten
Hangend aan een kabel
zoeft ze van een hoog gebouw naar beneden, ze belandt op een rijdende bus. Wiebelend houdt ze haar evenwicht. Ze ontwijkt een tak, grijpt de volgende en zwiept op de grond. Ze staat op, schudt haar schouders los en rent weg. Met een grijns klapt Wendy haar laptop dicht. “Deze commercial was ontzettend gaaf om te doen.” In haar woonkamer in Rotterdam vertelt ze enthousiast over haar niet bepaald alledaagse werk. Wendy is stuntvrouw, een van de weinigen van Nederland. Ze dubbelt actrices in risicovolle of gewelddadige filmscènes en soms speelt ze zichzelf, vooral in reclames. Ze viel van fietsen en door glazen tafels, werd aangereden door auto’s, schoot met pistolen vanuit rijdende auto’s en speelde een rol in de laatste videoclip van de Belgische zanger Stromae. Wendy is vooral goed in vallen en vechten.

Knikkende knieën
“Toen ik zeven was, wilde mijn moeder dat ik op een vechtsport ging, zodat ik me kon verdedigen als ik later zou gaan stappen in Rotterdam. We woonden in Crooswijk, aan de rand van het centrum. Mijn moeder en ik gingen bij allerlei vechtsporten kijken en kwamen uiteindelijk bij ninjutsu terecht. Een traditionele Japanse verdedigings- sport, waarbij je veel verschillende dingen doet: grondgevechten, worstelen, sparren, alle stijlen door elkaar. Ook veel acrobatiek, met trampolinespringen, radslagen en vechten met verschillende wapens. Mijn favoriete wapen is een naginata, een lange stok met een zwaard.” Ze kan zich de eerste les nog goed herinneren. “Het was behoorlijk pittig. We waren met een hele groep meiden en telkens ging er een meisje de zaal uit, huilend, omdat ze niet meer wilde. Ik werd op de grond gegooid met mijn knie tegen mijn neus en dacht: ik wil ook naar huis... Maar de leraar zei: ‘Nu is het genoeg. Jij blijft gewoon hier.’ Ik keek hem aan en piepte: ‘Oké.’ Na de les vroeg mijn moeder of ik het leuk vond. Nou, nee dus. Maar ik moest het van haar nog een keer proberen. En ik ben er nooit meer vanaf gegaan.”

Wendy in actie zien? Bekijk dan onderstaand filmpje. Lees het hele verhaal in Vriendin 35. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!