×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maaike Timmerman: 'Ik draaide dagen van drie uur 's ochtends tot acht uur 's avonds'

Maaike Timmerman: 'Ik draaide dagen van drie uur 's ochtends tot acht uur 's avonds'
30.08.2016 -

Sinds twee jaar zien we Maaike Timmerman (29) elke ochtend de actualiteiten doornemen in Goedemorgen Nederland. Voor deze droombaan komt ze graag haar bed uit. “Mijn wekker gaat elke ochtend om tien over drie.”


We kennen haar van Goedemorgen Nederland, het WNL-programma waarin ze de nieuwsupdates bespreekt. Tijdens de zomerstop kon ze, zou je denken, eindelijk genieten van wat vrije tijd en hoefde ze niet ’s ochtends voor dag en dauw haar bed uit. Maar niets is minder waar: Maaike maakte namelijk ook nog ‘even’ de driedelige documentaireserie De zaak van je levenwaarvoor ze met politiemensen terugging naar oude zaken. En waarvoor ze in de zomer druk promotie voerde in plaats van lekker op vakantie te gaan. Tekenend voor deze enthousiaste duizendpoot, blijkt al snel.

Ben jij soms allergisch voor nietsdoen?
Lacht: “Na twee dagen rust word ik gek! Dat is vooral irritant voor mezelf. Ik had vorig tv-seizoen hartstikke hard gewerkt, was negen maanden lang vroeg op en ging na de uitzending vaak nog verder voor de docu-serie. Ik draaide dagen van drie uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Dat houd je op zich best vol, alleen als je de volgende ochtend dan wéér om drie uur op moet, wordt het zwaar. Maar, heb ik ontdekt, het kán dus wel!”

Wat is je normale schema, voor Goedemorgen Nederland?
“Elke ochtend gaat de wekker om tien over drie. Dan check ik meteen op mijn telefoon wat er ’s nachts allemaal gebeurd is, want daar kunnen we misschien iets mee voor het programma. Ik check eerst alle regionale media, van Limburg tot Groningen. Wat interessant kan zijn, mail ik aan mezelf door. Dan ga ik ook Twitter nog af. Om tien à vijf voor half vier ga ik de auto in. Op mijn telefoon luister ik dan het NOS Journaal van middernacht terug. Om vier uur, aangekomen bij de studio, luister ik nog even naar het Radio 1 Journaal. Eenmaal binnen ga ik alle kranten lezen en dan begint het hele circus.”

Houd je met jouw werkschema nog een beetje sociaal leven over?
“In het tv-seizoen zet ik dat bewust op een laag pitje. Dat haal ik in de zomer wel in, dan kan ik ’s avonds meer doen. Zoals skeeleren, zwemmen, lezen en met vrienden afspreken. Ik ga niet vaak stappen, ik vind het ’t leukst als vrienden hier spelletjes komen doen, of zo. In het tv-seizoen lig ik zelfs in het weekend om tien uur, half elf wel in bed. Gezellig hè, voor Marten! In het begin ging ik op zaterdagen weleens tot laat naar een discotheek. Dat gaat de volgende dag nog wel, maar de dag erna krijg je hem keihard terug. Het is dus belangrijk dat ik dat slaapschema aanhoud.”

Lees het hele interview in Vriendin 35. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!