×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maaike Timmerman: 'Ik draaide dagen van drie uur 's ochtends tot acht uur 's avonds'

Maaike Timmerman: 'Ik draaide dagen van drie uur 's ochtends tot acht uur 's avonds'
30.08.2016 -

Sinds twee jaar zien we Maaike Timmerman (29) elke ochtend de actualiteiten doornemen in Goedemorgen Nederland. Voor deze droombaan komt ze graag haar bed uit. “Mijn wekker gaat elke ochtend om tien over drie.”


We kennen haar van Goedemorgen Nederland, het WNL-programma waarin ze de nieuwsupdates bespreekt. Tijdens de zomerstop kon ze, zou je denken, eindelijk genieten van wat vrije tijd en hoefde ze niet ’s ochtends voor dag en dauw haar bed uit. Maar niets is minder waar: Maaike maakte namelijk ook nog ‘even’ de driedelige documentaireserie De zaak van je levenwaarvoor ze met politiemensen terugging naar oude zaken. En waarvoor ze in de zomer druk promotie voerde in plaats van lekker op vakantie te gaan. Tekenend voor deze enthousiaste duizendpoot, blijkt al snel.

Ben jij soms allergisch voor nietsdoen?
Lacht: “Na twee dagen rust word ik gek! Dat is vooral irritant voor mezelf. Ik had vorig tv-seizoen hartstikke hard gewerkt, was negen maanden lang vroeg op en ging na de uitzending vaak nog verder voor de docu-serie. Ik draaide dagen van drie uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Dat houd je op zich best vol, alleen als je de volgende ochtend dan wéér om drie uur op moet, wordt het zwaar. Maar, heb ik ontdekt, het kán dus wel!”

Wat is je normale schema, voor Goedemorgen Nederland?
“Elke ochtend gaat de wekker om tien over drie. Dan check ik meteen op mijn telefoon wat er ’s nachts allemaal gebeurd is, want daar kunnen we misschien iets mee voor het programma. Ik check eerst alle regionale media, van Limburg tot Groningen. Wat interessant kan zijn, mail ik aan mezelf door. Dan ga ik ook Twitter nog af. Om tien à vijf voor half vier ga ik de auto in. Op mijn telefoon luister ik dan het NOS Journaal van middernacht terug. Om vier uur, aangekomen bij de studio, luister ik nog even naar het Radio 1 Journaal. Eenmaal binnen ga ik alle kranten lezen en dan begint het hele circus.”

Houd je met jouw werkschema nog een beetje sociaal leven over?
“In het tv-seizoen zet ik dat bewust op een laag pitje. Dat haal ik in de zomer wel in, dan kan ik ’s avonds meer doen. Zoals skeeleren, zwemmen, lezen en met vrienden afspreken. Ik ga niet vaak stappen, ik vind het ’t leukst als vrienden hier spelletjes komen doen, of zo. In het tv-seizoen lig ik zelfs in het weekend om tien uur, half elf wel in bed. Gezellig hè, voor Marten! In het begin ging ik op zaterdagen weleens tot laat naar een discotheek. Dat gaat de volgende dag nog wel, maar de dag erna krijg je hem keihard terug. Het is dus belangrijk dat ik dat slaapschema aanhoud.”

Lees het hele interview in Vriendin 35. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |