×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maaike Timmerman: 'Ik draaide dagen van drie uur 's ochtends tot acht uur 's avonds'

Maaike Timmerman: 'Ik draaide dagen van drie uur 's ochtends tot acht uur 's avonds'
30.08.2016 -

Sinds twee jaar zien we Maaike Timmerman (29) elke ochtend de actualiteiten doornemen in Goedemorgen Nederland. Voor deze droombaan komt ze graag haar bed uit. “Mijn wekker gaat elke ochtend om tien over drie.”


We kennen haar van Goedemorgen Nederland, het WNL-programma waarin ze de nieuwsupdates bespreekt. Tijdens de zomerstop kon ze, zou je denken, eindelijk genieten van wat vrije tijd en hoefde ze niet ’s ochtends voor dag en dauw haar bed uit. Maar niets is minder waar: Maaike maakte namelijk ook nog ‘even’ de driedelige documentaireserie De zaak van je levenwaarvoor ze met politiemensen terugging naar oude zaken. En waarvoor ze in de zomer druk promotie voerde in plaats van lekker op vakantie te gaan. Tekenend voor deze enthousiaste duizendpoot, blijkt al snel.

Ben jij soms allergisch voor nietsdoen?
Lacht: “Na twee dagen rust word ik gek! Dat is vooral irritant voor mezelf. Ik had vorig tv-seizoen hartstikke hard gewerkt, was negen maanden lang vroeg op en ging na de uitzending vaak nog verder voor de docu-serie. Ik draaide dagen van drie uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Dat houd je op zich best vol, alleen als je de volgende ochtend dan wéér om drie uur op moet, wordt het zwaar. Maar, heb ik ontdekt, het kán dus wel!”

Wat is je normale schema, voor Goedemorgen Nederland?
“Elke ochtend gaat de wekker om tien over drie. Dan check ik meteen op mijn telefoon wat er ’s nachts allemaal gebeurd is, want daar kunnen we misschien iets mee voor het programma. Ik check eerst alle regionale media, van Limburg tot Groningen. Wat interessant kan zijn, mail ik aan mezelf door. Dan ga ik ook Twitter nog af. Om tien à vijf voor half vier ga ik de auto in. Op mijn telefoon luister ik dan het NOS Journaal van middernacht terug. Om vier uur, aangekomen bij de studio, luister ik nog even naar het Radio 1 Journaal. Eenmaal binnen ga ik alle kranten lezen en dan begint het hele circus.”

Houd je met jouw werkschema nog een beetje sociaal leven over?
“In het tv-seizoen zet ik dat bewust op een laag pitje. Dat haal ik in de zomer wel in, dan kan ik ’s avonds meer doen. Zoals skeeleren, zwemmen, lezen en met vrienden afspreken. Ik ga niet vaak stappen, ik vind het ’t leukst als vrienden hier spelletjes komen doen, of zo. In het tv-seizoen lig ik zelfs in het weekend om tien uur, half elf wel in bed. Gezellig hè, voor Marten! In het begin ging ik op zaterdagen weleens tot laat naar een discotheek. Dat gaat de volgende dag nog wel, maar de dag erna krijg je hem keihard terug. Het is dus belangrijk dat ik dat slaapschema aanhoud.”

Lees het hele interview in Vriendin 35. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |