×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De leugens die ons nog steeds achtervolgen...

De leugens die ons nog steeds achtervolgen...
26.08.2016 -

Natuurlijk, een leugentje om bestwil vertellen we allemaal weleens, maar soms pakt dat verkeerd uit. Ai! Deze lezeressen weten er alles van.


Myrthe: “BAM! Met een keiharde klap kwam ik tot stilstand. Ik schoot naar voren, de gordel sneed in mijn borst en de airbag duwde me terug in mijn stoel. Ik was op de auto voor me gebotst, zonder af te remmen. En waarom? Omdat ik WhatsApp-berichten zat te lezen. Snel frommelde ik mijn telefoon in de tas op de stoel naast me en stapte uit. Dikke tranen rolden over mijn wangen. Hoe kon ik zo stom zijn? De chauffeur van de auto van wie ik de kofferbak in de kreukels had gereden, kwam bezorgd naar me toe. ‘Alles goed? Wat gebeurde er?’ 

'Iedereen had zo met me te doen' 


Ik stamelde iets over dat ik het niet wist, dat ik een soort black-out had gehad. Dat ik altijd wat moeite had met rijden in het donker omdat ik nachtblind ben. ‘Mijn telefoon zit nog in mijn tas, ik moet mijn vriend bellen,’ zei ik ook nog. Ik was zo overstuur dat iedereen ontzettend met me te doen had: wat sneu, een black-out. De man die ik had aangereden, belde me zelfs een paar dagen later nog op om te checken of het wel goed met me ging. Natuurlijk heb ik nooit iemand verteld dat ik met mijn telefoon zat te spelen achter het stuur, ik kijk wel uit. Mijn vriend wil mij nog steeds niet laten rijden in het donker, die is bang dat ik weer brokken maak. Hij weet natuurlijk niet dat mijn nachtblindheid maar een verzinseltje was.”

Merel (34): “Ik werkte als begeleider in een huis vol vrouwen met problemen – veelal psychisch – en was dol op mijn werk. Een van de vrouwen in het huis viel me meteen op. Ze was heel rustig en bleef een beetje op de achtergrond. Ik vond haar mooi, ze was echt mijn type: klein, tenger, met een lief gezicht. Hoewel het niet de bedoeling is tussen begeleider en cliënt, ontstond er een vriendschap. We praatten steeds meer met elkaar en onze gesprekken werden persoonlijker en dieper. Ik begon meer voor haar te voelen en had soms het idee dat zij mij ook meer dan leuk vond, maar durfde dat niet te vragen. Ik wist niet of zij ook lesbisch is. 

'Het was hartstikke verboden' 


Tot ze me op een dag, toen er niemand anders in de buurt was, zoende. Hartstikke verboden, dat wist ik echt wel, maar ik kon mezelf niet meer tegenhouden. Vier maanden lang heb ik mijn mond gehouden tegen mijn leidinggevende over deze affaire. Maar natuurlijk kwam ze er toch achter. En raakte ik mijn baan kwijt. Ik heb nu een negatieve aantekening en zal nooit meer in een soortgelijke functie kunnen werken. En het meisje op wie ik zo verliefd was? Toen ik geen ‘verboden vrucht’ meer was, zag ze me niet meer staan. Ze heeft me gewoon gebruikt voor de afleiding.”

Lees nog 7 verhalen in Vriendin 34

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |