×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Kitty en haar gezin moeten nog steeds de eindjes aan elkaar knopen

Vriendin 34: Kitty en haar gezin moeten nog steeds de eindjes aan elkaar knopen
24.08.2016 -

Toen het restaurant van Kitty (35) en haar man Johan (43) tijdens de crisis steeds minder gasten trok, gingen zij failliet. Ze raakten alles kwijt en leven sindsdien op bijstandsniveau. “Gelukkig krijgen we veel hulp van familie en vrienden.”


'De economie trekt weer aan, maar bij ons niet'

Een vakantie aan zee, met de auto op pad, een stel nieuwe gympen. Een paar jaar geleden was dat vanzelfsprekend voor Kitty en haar man Johan. Ze hadden allebei een goede baan; hij als beheerder van een zalencentrum, zij als tandartsassistente. Hoewel ze geen big spenders waren, hoefden ze zich over geld nooit zorgen te maken. Hun kinderen Tatum (10) en Tygo (8) – Thijmen, nu acht maanden, was nog niet geboren – waren zonder zorgen lid van een sportvereniging, genoten van dagjes naar een pretpark en kregen speelgoed dat ze graag wilden hebben.

Veel vertrouwen
Totdat in 2013 alles anders werd en geld, en vooral het gebrek daaraan, hun leven ging beheersen. Het was zo mooi begonnen. Johan droomde er al jaren van zijn eigen restaurant te beginnen. Toen hij zich in een nieuwe functie bij het zalencentrum niet meer op zijn plek voelde, leek dat het juiste moment om die droom eindelijk waar te maken. Kitty steunde hem daar volledig in: “Ik wist dat hij dit al langer heel graag wilde. Natuurlijk stond ik achter hem. Samen hebben we een ondernemingsplan opgesteld. Daarmee kregen we financiering van de bank, zodat we ons restaurant konden opstarten.” Het was een grote investering, maar Kitty en Johan hadden er allebei veel vertrouwen in. Ze startten weliswaar midden in de crisis, in mei 2011, maar er leek in het nabijgelegen dorp Ulft vraag te zijn naar een restaurant. Dat was daar nog niet. “We waren ervan overtuigd dat het zou gaan lopen als een tierelier. En dat was in het begin ook zo: we kregen veel gasten. Daarom heb ik in december mijn baan opgezegd om ook in de zaak te gaan helpen, met de boekhouding en administratie.” Maar na dat veelbelovende begin zagen Kitty en Johan het aantal gasten langzamerhand dalen. “Ons restaurant zat dicht bij de Duitse grens, waar je veel voor weinig geld kunt eten. Vanwege de crisis kozen mensen uit de omgeving toch eerder voor een Duits restaurant. Wij kregen hoofdzakelijk bezoekers van buitenaf, maar dat waren er niet genoeg.”

Slapeloze nachten
Koortsachtig bekeek Kitty de kwartaalcijfers van 2013. Er moest wat gebeuren, wilde het nog goed komen. “We zetten alle zeilen bij, werkten met minder personeel en moesten noodgedwongen een van de koks ontslaan. Het resterende personeel en de leveranciers kwamen op de eerste plaats. Zelf verdienden we niks. Dat betekende dat we in die tijd al heel zuinig moesten leven en veel moesten laten om de zaak draaiende te houden.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 34. Reageren? Dat kan hieronder. 

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 wo 24 aug '16 16:12

  Ik zou alleen maar kunnen zeggen; veel sterkte met de resterende tijd dat je er in zit. En goed dat jullie allebei een baan hebben gevonden en er ook echt voor gaan om het op te lossen. Petje af. Er zijn mensen die 3 jaar uitzingen en niet echt willen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_1795202654094716 di 30 aug '16 13:37

  Wat een vervelende situatie als je dit leest. Hoe nu verder?
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!