×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: het hele gezin De Vries ging gezonder leven

Vriendin 33: het hele gezin De Vries ging gezonder leven
17.08.2016 -

Er moest iets veranderen bij de familie De Vries. Vijf maanden geleden gooiden ze hun leefstijl om. Nu bewegen ze meer, eten ze gezonder en vooral veel minder. Het resultaat: het gezin is al meer dan zestig kilo afgevallen! En ze zijn nog niet klaar. “We doen niet aan een crashdieet, deze nieuwe manier van leven willen we voorgoed vasthouden.”


'Samen vielen we al meer dan zestig kilo af' 

Ruud: “Toen Marie-José en ik trouwden in 2002, woog ik 170 kilo. Ik ben als kind veel met mijn overgewicht gepest, maar nog steeds krijg ik er opmerkingen over. Op mijn werk denkt iedereen maar alles te kunnen zeggen. Ik ben een Rotterdammer, ik heb een grote mond. Mensen denken dat je veel kunt hebben, maar natuurlijk raakt het je wel als je weer eens een kwetsende opmerking naar je hoofd geslingerd krijgt.  Ik heb van die 170 kilo uiteindelijk 40 kilo eraf gekregen. Dat heb ik onder meer gedaan door mijn kaken met een beugel op elkaar te laten zetten – dat gebeurde rond die tijd nog. En ik heb een maagband en een maagverkleining gehad. 130 kilo is alleen nog steeds geen gezond gewicht voor een man van mijn lengte. Er moest nog meer af.” Marie-José: “Ik ben, in tegenstelling tot Ruud, nooit gepest. In mijn familie komt overgewicht veel voor. Ik geloof dan ook dat mijn gewicht deels genetisch bepaald is. Daniël woog negen pond bij zijn geboorte, Sem maar liefst elf pond. Maar ik ben ook realistisch: ik hou gewoon van ongezond eten, wij allemaal. Het was de schoolarts die vorig jaar aan de bel trok. Achter onze rug om heeft ze de huisarts ingeschakeld en zo is het balletje gaan rollen. Op vrijdagmiddag kregen we een brief van de GGD; de maandagochtend erop zouden ze langskomen voor een gesprek en we moesten daar allemaal bij aanwezig zijn. Ruud was des duivels.”

Het laatste zetje
Ruud: “Ik voelde me aangevallen. Het deed mij pijn dat we als gezin werden veroordeeld, ondanks dat ik ook wel voelde dat er iets moest gebeuren. Marie-José moest die bewuste maandag gewoon werken en de kinderen moesten natuurlijk naar school. Ik heb de deur open gedaan in mijn zwembroek. ‘Nou, hier ben ik. Dikke de Vries’, heb ik gezegd. ‘Kom maar binnen.’ Dat deed ze natuurlijk niet, ze maakte rechtsomkeert. De GGD-arts heeft Stichting Veilig Thuis ingeschakeld en ons kindermishandeling verweten. Als je dat leest, ga je kapot van binnen. We houden zo veel van onze kinderen, we doen alles voor ze. Toch was dit het laatste zetje dat ik nodig had. Ik stelde mijn vrouw en kinderen voor om ons probleem gezamenlijk aan te pakken. We zouden de instanties een stap voor zijn.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 33. Ook afgevallen met het hele gezin? Vertel in het formulier hieronder jullie verhaal. 

aanmeldformulier

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 18 aug '16 13:06

    Ik vind het super en enorm knap dat jullie zo jullie leven om hebben gegooid. Ik ken het wat ruud heeft meegemaakt ben ik niet om mijn gewicht gepest maar wel omdat ik met mensen met gewicht omging en ik hierdoor het pispaaltje was. Wat een enorm sterk gezin en vooral dat de kinderen zo goed mee doen! En echt topprestatie van allemaal. Maar wat herken ik mij in het verhaal van ruud. Zet hem op mooi gezin jullie kennen het
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |