×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: het hele gezin De Vries ging gezonder leven

Vriendin 33: het hele gezin De Vries ging gezonder leven
17.08.2016 -

Er moest iets veranderen bij de familie De Vries. Vijf maanden geleden gooiden ze hun leefstijl om. Nu bewegen ze meer, eten ze gezonder en vooral veel minder. Het resultaat: het gezin is al meer dan zestig kilo afgevallen! En ze zijn nog niet klaar. “We doen niet aan een crashdieet, deze nieuwe manier van leven willen we voorgoed vasthouden.”


'Samen vielen we al meer dan zestig kilo af' 

Ruud: “Toen Marie-José en ik trouwden in 2002, woog ik 170 kilo. Ik ben als kind veel met mijn overgewicht gepest, maar nog steeds krijg ik er opmerkingen over. Op mijn werk denkt iedereen maar alles te kunnen zeggen. Ik ben een Rotterdammer, ik heb een grote mond. Mensen denken dat je veel kunt hebben, maar natuurlijk raakt het je wel als je weer eens een kwetsende opmerking naar je hoofd geslingerd krijgt.  Ik heb van die 170 kilo uiteindelijk 40 kilo eraf gekregen. Dat heb ik onder meer gedaan door mijn kaken met een beugel op elkaar te laten zetten – dat gebeurde rond die tijd nog. En ik heb een maagband en een maagverkleining gehad. 130 kilo is alleen nog steeds geen gezond gewicht voor een man van mijn lengte. Er moest nog meer af.” Marie-José: “Ik ben, in tegenstelling tot Ruud, nooit gepest. In mijn familie komt overgewicht veel voor. Ik geloof dan ook dat mijn gewicht deels genetisch bepaald is. Daniël woog negen pond bij zijn geboorte, Sem maar liefst elf pond. Maar ik ben ook realistisch: ik hou gewoon van ongezond eten, wij allemaal. Het was de schoolarts die vorig jaar aan de bel trok. Achter onze rug om heeft ze de huisarts ingeschakeld en zo is het balletje gaan rollen. Op vrijdagmiddag kregen we een brief van de GGD; de maandagochtend erop zouden ze langskomen voor een gesprek en we moesten daar allemaal bij aanwezig zijn. Ruud was des duivels.”

Het laatste zetje
Ruud: “Ik voelde me aangevallen. Het deed mij pijn dat we als gezin werden veroordeeld, ondanks dat ik ook wel voelde dat er iets moest gebeuren. Marie-José moest die bewuste maandag gewoon werken en de kinderen moesten natuurlijk naar school. Ik heb de deur open gedaan in mijn zwembroek. ‘Nou, hier ben ik. Dikke de Vries’, heb ik gezegd. ‘Kom maar binnen.’ Dat deed ze natuurlijk niet, ze maakte rechtsomkeert. De GGD-arts heeft Stichting Veilig Thuis ingeschakeld en ons kindermishandeling verweten. Als je dat leest, ga je kapot van binnen. We houden zo veel van onze kinderen, we doen alles voor ze. Toch was dit het laatste zetje dat ik nodig had. Ik stelde mijn vrouw en kinderen voor om ons probleem gezamenlijk aan te pakken. We zouden de instanties een stap voor zijn.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 33. Ook afgevallen met het hele gezin? Vertel in het formulier hieronder jullie verhaal. 

aanmeldformulier

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 18 aug '16 13:06

    Ik vind het super en enorm knap dat jullie zo jullie leven om hebben gegooid. Ik ken het wat ruud heeft meegemaakt ben ik niet om mijn gewicht gepest maar wel omdat ik met mensen met gewicht omging en ik hierdoor het pispaaltje was. Wat een enorm sterk gezin en vooral dat de kinderen zo goed mee doen! En echt topprestatie van allemaal. Maar wat herken ik mij in het verhaal van ruud. Zet hem op mooi gezin jullie kennen het
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |