×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: het hele gezin De Vries ging gezonder leven

Vriendin 33: het hele gezin De Vries ging gezonder leven
17.08.2016 -

Er moest iets veranderen bij de familie De Vries. Vijf maanden geleden gooiden ze hun leefstijl om. Nu bewegen ze meer, eten ze gezonder en vooral veel minder. Het resultaat: het gezin is al meer dan zestig kilo afgevallen! En ze zijn nog niet klaar. “We doen niet aan een crashdieet, deze nieuwe manier van leven willen we voorgoed vasthouden.”


'Samen vielen we al meer dan zestig kilo af' 

Ruud: “Toen Marie-José en ik trouwden in 2002, woog ik 170 kilo. Ik ben als kind veel met mijn overgewicht gepest, maar nog steeds krijg ik er opmerkingen over. Op mijn werk denkt iedereen maar alles te kunnen zeggen. Ik ben een Rotterdammer, ik heb een grote mond. Mensen denken dat je veel kunt hebben, maar natuurlijk raakt het je wel als je weer eens een kwetsende opmerking naar je hoofd geslingerd krijgt.  Ik heb van die 170 kilo uiteindelijk 40 kilo eraf gekregen. Dat heb ik onder meer gedaan door mijn kaken met een beugel op elkaar te laten zetten – dat gebeurde rond die tijd nog. En ik heb een maagband en een maagverkleining gehad. 130 kilo is alleen nog steeds geen gezond gewicht voor een man van mijn lengte. Er moest nog meer af.” Marie-José: “Ik ben, in tegenstelling tot Ruud, nooit gepest. In mijn familie komt overgewicht veel voor. Ik geloof dan ook dat mijn gewicht deels genetisch bepaald is. Daniël woog negen pond bij zijn geboorte, Sem maar liefst elf pond. Maar ik ben ook realistisch: ik hou gewoon van ongezond eten, wij allemaal. Het was de schoolarts die vorig jaar aan de bel trok. Achter onze rug om heeft ze de huisarts ingeschakeld en zo is het balletje gaan rollen. Op vrijdagmiddag kregen we een brief van de GGD; de maandagochtend erop zouden ze langskomen voor een gesprek en we moesten daar allemaal bij aanwezig zijn. Ruud was des duivels.”

Het laatste zetje
Ruud: “Ik voelde me aangevallen. Het deed mij pijn dat we als gezin werden veroordeeld, ondanks dat ik ook wel voelde dat er iets moest gebeuren. Marie-José moest die bewuste maandag gewoon werken en de kinderen moesten natuurlijk naar school. Ik heb de deur open gedaan in mijn zwembroek. ‘Nou, hier ben ik. Dikke de Vries’, heb ik gezegd. ‘Kom maar binnen.’ Dat deed ze natuurlijk niet, ze maakte rechtsomkeert. De GGD-arts heeft Stichting Veilig Thuis ingeschakeld en ons kindermishandeling verweten. Als je dat leest, ga je kapot van binnen. We houden zo veel van onze kinderen, we doen alles voor ze. Toch was dit het laatste zetje dat ik nodig had. Ik stelde mijn vrouw en kinderen voor om ons probleem gezamenlijk aan te pakken. We zouden de instanties een stap voor zijn.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 33. Ook afgevallen met het hele gezin? Vertel in het formulier hieronder jullie verhaal. 

aanmeldformulier

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 18 aug '16 13:06

    Ik vind het super en enorm knap dat jullie zo jullie leven om hebben gegooid. Ik ken het wat ruud heeft meegemaakt ben ik niet om mijn gewicht gepest maar wel omdat ik met mensen met gewicht omging en ik hierdoor het pispaaltje was. Wat een enorm sterk gezin en vooral dat de kinderen zo goed mee doen! En echt topprestatie van allemaal. Maar wat herken ik mij in het verhaal van ruud. Zet hem op mooi gezin jullie kennen het
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!