×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Judith kreeg gevoelens voor haar gynaecoloog

Vriendin 33: Judith kreeg gevoelens voor haar gynaecoloog
16.08.2016 - Redactie Vriendin

Na tien jaar kreeg Judith (44) eindelijk via IVF een zoon, maar dat traject kostte wel haar huwelijk. Ondertussen kreeg ze gevoelens voor haar gynaecoloog. "Hij mailde me dat er wel ruimte was voor een minnares..."


'Had ik eindelijk een kind, werd ik verliefd op mijn gynaecoloog'

Judith: “Als Marten, Yoeri en ik op een verjaardag zijn, of met z’n drieën een dagje uit zijn, wordt er vaak automatisch aangenomen dat we een ‘echt’ gezin zijn. Marten en Yoeri hebben toevallig allebei donkere krullen, terwijl ik blond ben. Marten is niet de vader van Yoeri, maar hij grapt weleens dat hij theoretisch de verwekker van Yoeri is: hij heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat destijds zaadje en eicel bij elkaar kwamen waaruit Yoeri is ontstaan."

Ongerust
“Met Jurjen, mijn ex-man, ben ik veertien jaar getrouwd geweest. Tien van die veertien jaar heb ik geprobeerd om zwanger te raken. Al tijdens onze huwelijksreis stopte ik met de pil. Naïef als ik was, verwachtte ik dat het de volgende maand raak zou zijn, maar er gebeurde niets. Na een half jaar stapte ik naar de huisarts: ik was ongerust en wilde weten wat er aan de hand zou kunnen zijn. De huisarts vond het te vroeg om ons al te verwijzen naar het ziekenhuis. We waren nog hartstikke jong: Jurjen 27, ik 26. Als ik na nog een half jaar nog steeds niet zwanger zou zijn, zou hij ons wel doorsturen. Na nog een half jaar proberen was ik nog altijd niet zwanger. Opnieuw gingen we naar de huisarts. Dit keer trof ik een vervangster van mijn huisarts en zij gaf ons een verwijsbriefje voor het ziekenhuis. Na sperma- en baarmoederonderzoek kwamen we in de medische molen terecht. Wat volgde, waren gesprekken over vruchtbaarheidsbehandelingen. Zo kwamen we in contact met Marten. Hij was één van de drie gynaecologen uit het team. Het klikte meteen goed tussen hem, Jurjen en mij. Ik zorgde er daarom altijd voor dat we bij hem op het spreekuur konden komen. In de daaropvolgende jaren onderging ik vijf iui- en twee ivf-pogingen. Soms was ik ‘even’ zwanger, maar de zwangerschappen hielden nooit stand. Ik heb in totaal vier miskramen gehad."

"Na weer een mislukte ivf-poging namen Jurjen en ik een time-out van een jaar. In overleg met Marten besloten we na dat jaar onze allerlaatste ivf-poging te benutten, we hadden nog één kans. En godzijdank: die was raak. Dit keer slaagde de bevruchting en bleef de embryo wonderwel zitten. Jurjen en ik konden ons geluk niet op. We kregen een zoon, Yoeri. We waren verschrikkelijk blij met hem. Maar helaas hadden tien jaar stress, verdriet en teleurstellingen geen goed gedaan aan ons huwelijk. Jarenlang had ons leven in het teken gestaan van zwanger worden, dat had ons verbonden. De zwangerschap en kraamtijd bleek nog een mooie bliksemafleider. We genoten enorm van ons kind. Maar toen werd toch echt duidelijk dat we elkaar op persoonlijk vlak niet meer zo veel te vertellen hadden. En dus vroegen we de scheiding aan. Yoeri was op dat moment een half jaar oud.”

Zoekende
"Ik was bezig een nieuw bestaan op te bouwen en moest ook wennen aan het hebben van een kind, ook al had ik dat zo graag gewild. Er waren maar weinig mensen met wie ik kon praten over wat er in me omging. Ik realiseerde me ineens hoe ik Marten miste – zijn lieve lach, zijn zachte stem, de gesprekken die we altijd samen voerden – nu ik niet meer maandelijks bij hem op het spreekuur kwam. Ik verlangde terug naar zijn aandacht. Op een avond trok ik de stoute schoenen aan en mailde Marten. Hij had me ooit zijn mailadres gegeven, voor als ik vragen had over de vruchtbaarheidsbehandelingen of me zorgen maakte. Ik weet niet wat ik verwachtte van mijn mail, maar ik schreef hem dat ik dolgraag even privé met hem wilde praten. Gelukkig reageerde hij al binnen een kwartier."

Lees het hele verhaal in Vriendin 33.

Reageren? Dan kan op ons forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!