×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Judith kreeg gevoelens voor haar gynaecoloog

Vriendin 33: Judith kreeg gevoelens voor haar gynaecoloog
16.08.2016 - Redactie Vriendin

Na tien jaar kreeg Judith (44) eindelijk via IVF een zoon, maar dat traject kostte wel haar huwelijk. Ondertussen kreeg ze gevoelens voor haar gynaecoloog. "Hij mailde me dat er wel ruimte was voor een minnares..."


'Had ik eindelijk een kind, werd ik verliefd op mijn gynaecoloog'

Judith: “Als Marten, Yoeri en ik op een verjaardag zijn, of met z’n drieën een dagje uit zijn, wordt er vaak automatisch aangenomen dat we een ‘echt’ gezin zijn. Marten en Yoeri hebben toevallig allebei donkere krullen, terwijl ik blond ben. Marten is niet de vader van Yoeri, maar hij grapt weleens dat hij theoretisch de verwekker van Yoeri is: hij heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat destijds zaadje en eicel bij elkaar kwamen waaruit Yoeri is ontstaan."

Ongerust
“Met Jurjen, mijn ex-man, ben ik veertien jaar getrouwd geweest. Tien van die veertien jaar heb ik geprobeerd om zwanger te raken. Al tijdens onze huwelijksreis stopte ik met de pil. Naïef als ik was, verwachtte ik dat het de volgende maand raak zou zijn, maar er gebeurde niets. Na een half jaar stapte ik naar de huisarts: ik was ongerust en wilde weten wat er aan de hand zou kunnen zijn. De huisarts vond het te vroeg om ons al te verwijzen naar het ziekenhuis. We waren nog hartstikke jong: Jurjen 27, ik 26. Als ik na nog een half jaar nog steeds niet zwanger zou zijn, zou hij ons wel doorsturen. Na nog een half jaar proberen was ik nog altijd niet zwanger. Opnieuw gingen we naar de huisarts. Dit keer trof ik een vervangster van mijn huisarts en zij gaf ons een verwijsbriefje voor het ziekenhuis. Na sperma- en baarmoederonderzoek kwamen we in de medische molen terecht. Wat volgde, waren gesprekken over vruchtbaarheidsbehandelingen. Zo kwamen we in contact met Marten. Hij was één van de drie gynaecologen uit het team. Het klikte meteen goed tussen hem, Jurjen en mij. Ik zorgde er daarom altijd voor dat we bij hem op het spreekuur konden komen. In de daaropvolgende jaren onderging ik vijf iui- en twee ivf-pogingen. Soms was ik ‘even’ zwanger, maar de zwangerschappen hielden nooit stand. Ik heb in totaal vier miskramen gehad."

"Na weer een mislukte ivf-poging namen Jurjen en ik een time-out van een jaar. In overleg met Marten besloten we na dat jaar onze allerlaatste ivf-poging te benutten, we hadden nog één kans. En godzijdank: die was raak. Dit keer slaagde de bevruchting en bleef de embryo wonderwel zitten. Jurjen en ik konden ons geluk niet op. We kregen een zoon, Yoeri. We waren verschrikkelijk blij met hem. Maar helaas hadden tien jaar stress, verdriet en teleurstellingen geen goed gedaan aan ons huwelijk. Jarenlang had ons leven in het teken gestaan van zwanger worden, dat had ons verbonden. De zwangerschap en kraamtijd bleek nog een mooie bliksemafleider. We genoten enorm van ons kind. Maar toen werd toch echt duidelijk dat we elkaar op persoonlijk vlak niet meer zo veel te vertellen hadden. En dus vroegen we de scheiding aan. Yoeri was op dat moment een half jaar oud.”

Zoekende
"Ik was bezig een nieuw bestaan op te bouwen en moest ook wennen aan het hebben van een kind, ook al had ik dat zo graag gewild. Er waren maar weinig mensen met wie ik kon praten over wat er in me omging. Ik realiseerde me ineens hoe ik Marten miste – zijn lieve lach, zijn zachte stem, de gesprekken die we altijd samen voerden – nu ik niet meer maandelijks bij hem op het spreekuur kwam. Ik verlangde terug naar zijn aandacht. Op een avond trok ik de stoute schoenen aan en mailde Marten. Hij had me ooit zijn mailadres gegeven, voor als ik vragen had over de vruchtbaarheidsbehandelingen of me zorgen maakte. Ik weet niet wat ik verwachtte van mijn mail, maar ik schreef hem dat ik dolgraag even privé met hem wilde praten. Gelukkig reageerde hij al binnen een kwartier."

Lees het hele verhaal in Vriendin 33.

Reageren? Dan kan op ons forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |