×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Eindelijk durf ik voor mezelf te kiezen

Vriendin 30: Eindelijk durf ik voor mezelf te kiezen
27.07.2016 - Redactie Vriendin

Je doet graag iets voor een ander en soms cijfer je jezelf weg. Maar er komt een moment waarop je voor jezelf moet kiezen. Acht lezeressen durfden dat eindelijk en vertellen deze week hun verhaal in Vriendin.


Babette (19): “Nadat ik vorig jaar de havo afgerond had, ging ik op kamers in een stad die nieuw voor mij was en begon ik aan de studie Verpleegkunde. Veel onderwerpen en situaties die tijdens mijn studie aan de orde kwamen, waren herkenbaar: mijn vader heeft namelijk al heel lang kanker. Ik heb een hechte band met hem, wil er zo veel mogelijk voor hem zijn. Het lukte me niet om mijn studie en de situatie rondom mijn vader goed te scheiden. Als het over kanker ging, ging ik liever niet naar college. En als ik over kanker moest leren voor tentamens, kon ik daar heel angstig van worden.

Na een halfjaar besloot ik deskundige hulp te zoeken. Voor het eerst van mijn leven, terwijl het eigenlijk al veel langer niet goed met me ging. Al jaren kampte ik namelijk met gedachten waarvan ik wist dat ze niet klopten: dwanggedachten. Zo moest ik bijvoorbeeld van mezelf dingen tellen om ongelukken te voorkomen. En voorwerpen moest ik persé op een bepaalde manier neerleggen, anders zou er misschien wel iets ergs kunnen gebeuren. Ook was ik obsessief met eten bezig. Ik had wel altijd al het gevoel dat er iets met me aan de hand was, maar had geen idee wat precies. Ik voelde leegte, verdriet en angst, maar ging altijd maar gewoon door. Ik kwam terecht bij een psycholoog. Toen zij een dwang- en eetstoornis constateerde, viel alles op z’n plek. Ik heb er spijt van dat ik niet eerder in therapie ben gegaan. Het biedt me houvast en steun, iets wat ik al die jaren heb gemist. Ik heb veel over mezelf geleerd, ben erachter gekomen dat ik door mijn dwanggedachten en eetstoornis een gevoel van controle had, het gaf me rust. Zo kon ik beter omgaan met de ziekte van mijn vader. Inmiddels heb ik me ook aangemeld bij een eetstoorniskliniek. Ik ga even helemaal focussen op mezelf. Om later als verpleegkundige goed voor andere mensen te kunnen zorgen, moet ik nu eerst aan mezelf werken.”

Lees alle verhalen in Vriendin 30.

Wanneer koos jij voor jezelf? Wat deed dat met je? Praat mee op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!