×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Aletta's baby was volgens de arts niet levensvatbaar

Vriendin 30: Aletta's baby was volgens de arts niet levensvatbaar
27.07.2016 - Redactie Vriendin

Het programma gaat over mensen die kamperen. Dat doe jij niet, toch? “Ik heb het vroeger veel gedaan, maar tijdens het programma niet. We hebben wel overwogen om met een camper of caravan achter de mensen aan te reizen, maar dat is helemaal niet handig. Best vaak moeten we namelijk even vooruitsnellen om te filmen hoe mensen aankomen. Dat red je niet met zo’n gevaarte achter de auto. Dan zou er iemand mee moeten om alleen de caravan te rijden. Heel onhandig. Nee, wij als crew slapen in een nabijgelegen hotel of een huisje op het vakantiepark waar we dan zijn.”


'Yara werd helemaal gezond geboren. Hoe kon dit?'

Aletta: “Mijn vriend Jasper en ik vonden het geweldig dat we papa en mama zouden worden. Afgezien van de gebruikelijke kwaaltjes genoot ik enorm van mijn zwangerschap. Tot de twintigste week. De verloskundige zag op de echo een aantal cystes, vochtophopingen, in het hoofdje van onze baby. We schrokken enorm. Ze zei dat het wel vaker voorkwam maar dat ze ons toch niet helemaal gerust kon stellen. Daarom verwees ze me door naar het ziekenhuis voor een geavanceerde echo. Wat de gynaecoloog me toen vertelde, was niet te bevatten.”

Weinig zorgen
“Toen Jasper en ik drie jaar samen waren, stopte ik met anticonceptie. Na een paar maanden voelde ik me moe en een beetje misselijk en voor de zekerheid deed ik een zwangerschapstest. Toen er twee blauwe streepjes verschenen, waren Jasper en ik ontzettend blij. Ik vond het zó bijzonder om zwanger te zijn en genoot met volle teugen. Met zeventien weken schopte de baby voor het eerst zachtjes. Een heel mooi moment. Omdat ik me goed voelde en de eerste drie echo’s er prima uit zagen, maakte ik me weinig zorgen over de twintigwekenecho. Het was daarom een schok toen de verloskundige een aantal cystes in het hoofdje van de baby zag. ‘Dat komt wel vaker voor,’ zei ze, ‘maar meestal zijn het er een of twee. Ik zie er nu zes of zeven.’ De volgende dag ging ik naar een academisch ziekenhuis, waar ik naar werd doorverwezen. Daar konden ze de baby met geavanceerde apparatuur beter onderzoeken. Mijn ouders gingen mee, want Jasper moest werken.”

Nachtmerrie
“Ik was gespannen, maar stelde mezelf gerust: het is vast niets ernstigs. Maar al snel belandde ik in een nachtmerrie. De gynaecoloog telde negen cystes in het hoofdje van onze baby. Daarnaast constateerde ze allerlei afwijkingen. Het hoofdje was in verhouding met de buik te groot, een van de voetjes zou een klompvoetje zijn en een van de vingers overlapte. Bovendien meende ze een gaatje in het hart te zien. Ze keek me medelevend aan en zei: ‘Lieve schat, ik ga er voor negentig procent van uit dat je kindje trisomie 18 heeft.’ Dat is een chromosoomafwijking die ontstaat door een fout in de celdeling. Het kindje is dan niet levensvatbaar, legde ze uit."

Het hele verhaal lees je in Vriendin 30.

Je reactie geven op dit verhaal? Dat kan op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!