×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Aletta's baby was volgens de arts niet levensvatbaar

Vriendin 30: Aletta's baby was volgens de arts niet levensvatbaar
27.07.2016 - Redactie Vriendin

Het programma gaat over mensen die kamperen. Dat doe jij niet, toch? “Ik heb het vroeger veel gedaan, maar tijdens het programma niet. We hebben wel overwogen om met een camper of caravan achter de mensen aan te reizen, maar dat is helemaal niet handig. Best vaak moeten we namelijk even vooruitsnellen om te filmen hoe mensen aankomen. Dat red je niet met zo’n gevaarte achter de auto. Dan zou er iemand mee moeten om alleen de caravan te rijden. Heel onhandig. Nee, wij als crew slapen in een nabijgelegen hotel of een huisje op het vakantiepark waar we dan zijn.”


'Yara werd helemaal gezond geboren. Hoe kon dit?'

Aletta: “Mijn vriend Jasper en ik vonden het geweldig dat we papa en mama zouden worden. Afgezien van de gebruikelijke kwaaltjes genoot ik enorm van mijn zwangerschap. Tot de twintigste week. De verloskundige zag op de echo een aantal cystes, vochtophopingen, in het hoofdje van onze baby. We schrokken enorm. Ze zei dat het wel vaker voorkwam maar dat ze ons toch niet helemaal gerust kon stellen. Daarom verwees ze me door naar het ziekenhuis voor een geavanceerde echo. Wat de gynaecoloog me toen vertelde, was niet te bevatten.”

Weinig zorgen
“Toen Jasper en ik drie jaar samen waren, stopte ik met anticonceptie. Na een paar maanden voelde ik me moe en een beetje misselijk en voor de zekerheid deed ik een zwangerschapstest. Toen er twee blauwe streepjes verschenen, waren Jasper en ik ontzettend blij. Ik vond het zó bijzonder om zwanger te zijn en genoot met volle teugen. Met zeventien weken schopte de baby voor het eerst zachtjes. Een heel mooi moment. Omdat ik me goed voelde en de eerste drie echo’s er prima uit zagen, maakte ik me weinig zorgen over de twintigwekenecho. Het was daarom een schok toen de verloskundige een aantal cystes in het hoofdje van de baby zag. ‘Dat komt wel vaker voor,’ zei ze, ‘maar meestal zijn het er een of twee. Ik zie er nu zes of zeven.’ De volgende dag ging ik naar een academisch ziekenhuis, waar ik naar werd doorverwezen. Daar konden ze de baby met geavanceerde apparatuur beter onderzoeken. Mijn ouders gingen mee, want Jasper moest werken.”

Nachtmerrie
“Ik was gespannen, maar stelde mezelf gerust: het is vast niets ernstigs. Maar al snel belandde ik in een nachtmerrie. De gynaecoloog telde negen cystes in het hoofdje van onze baby. Daarnaast constateerde ze allerlei afwijkingen. Het hoofdje was in verhouding met de buik te groot, een van de voetjes zou een klompvoetje zijn en een van de vingers overlapte. Bovendien meende ze een gaatje in het hart te zien. Ze keek me medelevend aan en zei: ‘Lieve schat, ik ga er voor negentig procent van uit dat je kindje trisomie 18 heeft.’ Dat is een chromosoomafwijking die ontstaat door een fout in de celdeling. Het kindje is dan niet levensvatbaar, legde ze uit."

Het hele verhaal lees je in Vriendin 30.

Je reactie geven op dit verhaal? Dat kan op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |