×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Aletta's baby was volgens de arts niet levensvatbaar

Vriendin 30: Aletta's baby was volgens de arts niet levensvatbaar
27.07.2016 - Redactie Vriendin

Het programma gaat over mensen die kamperen. Dat doe jij niet, toch? “Ik heb het vroeger veel gedaan, maar tijdens het programma niet. We hebben wel overwogen om met een camper of caravan achter de mensen aan te reizen, maar dat is helemaal niet handig. Best vaak moeten we namelijk even vooruitsnellen om te filmen hoe mensen aankomen. Dat red je niet met zo’n gevaarte achter de auto. Dan zou er iemand mee moeten om alleen de caravan te rijden. Heel onhandig. Nee, wij als crew slapen in een nabijgelegen hotel of een huisje op het vakantiepark waar we dan zijn.”


'Yara werd helemaal gezond geboren. Hoe kon dit?'

Aletta: “Mijn vriend Jasper en ik vonden het geweldig dat we papa en mama zouden worden. Afgezien van de gebruikelijke kwaaltjes genoot ik enorm van mijn zwangerschap. Tot de twintigste week. De verloskundige zag op de echo een aantal cystes, vochtophopingen, in het hoofdje van onze baby. We schrokken enorm. Ze zei dat het wel vaker voorkwam maar dat ze ons toch niet helemaal gerust kon stellen. Daarom verwees ze me door naar het ziekenhuis voor een geavanceerde echo. Wat de gynaecoloog me toen vertelde, was niet te bevatten.”

Weinig zorgen
“Toen Jasper en ik drie jaar samen waren, stopte ik met anticonceptie. Na een paar maanden voelde ik me moe en een beetje misselijk en voor de zekerheid deed ik een zwangerschapstest. Toen er twee blauwe streepjes verschenen, waren Jasper en ik ontzettend blij. Ik vond het zó bijzonder om zwanger te zijn en genoot met volle teugen. Met zeventien weken schopte de baby voor het eerst zachtjes. Een heel mooi moment. Omdat ik me goed voelde en de eerste drie echo’s er prima uit zagen, maakte ik me weinig zorgen over de twintigwekenecho. Het was daarom een schok toen de verloskundige een aantal cystes in het hoofdje van de baby zag. ‘Dat komt wel vaker voor,’ zei ze, ‘maar meestal zijn het er een of twee. Ik zie er nu zes of zeven.’ De volgende dag ging ik naar een academisch ziekenhuis, waar ik naar werd doorverwezen. Daar konden ze de baby met geavanceerde apparatuur beter onderzoeken. Mijn ouders gingen mee, want Jasper moest werken.”

Nachtmerrie
“Ik was gespannen, maar stelde mezelf gerust: het is vast niets ernstigs. Maar al snel belandde ik in een nachtmerrie. De gynaecoloog telde negen cystes in het hoofdje van onze baby. Daarnaast constateerde ze allerlei afwijkingen. Het hoofdje was in verhouding met de buik te groot, een van de voetjes zou een klompvoetje zijn en een van de vingers overlapte. Bovendien meende ze een gaatje in het hart te zien. Ze keek me medelevend aan en zei: ‘Lieve schat, ik ga er voor negentig procent van uit dat je kindje trisomie 18 heeft.’ Dat is een chromosoomafwijking die ontstaat door een fout in de celdeling. Het kindje is dan niet levensvatbaar, legde ze uit."

Het hele verhaal lees je in Vriendin 30.

Je reactie geven op dit verhaal? Dat kan op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |