×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Op vakantie ziet Fabienne eindelijk haar minnaar weer

Vriendin 30: Op vakantie ziet Fabienne eindelijk haar minnaar weer
26.07.2016 - Redactie Vriendin

Al vier jaargaat Fabienne (45) met haar gezin naar dezelfde camping in Italië. Om te genieten van zon, zee... én Luca, de Italiaan op wie ze als zestienjarige stapelverliefd was. "Zijn lippen op de mijne voelde zó vertrouwd."


'Op de camping in Italië zie ik elk jaar mijn minnaar’

Fabienne: “Ik ben altijd ontzettend blij als de zomer begint. Niet alleen omdat ik niets met de winter heb, maar vooral omdat we dan weer op vakantie gaan. En ik mijn minnaar weer zal zien. Ik ontmoette Luca bijna dertig jaar geleden op een camping in Italië, in Toscane. Ik was er met mijn ouders en mijn broertje. Ik was zestien. De eerste avond dat we daar waren, ging ik in mijn eentje de camping verkennen. Ik wilde dolgraag andere mensen van mijn leeftijd ontmoeten. Via een Zwitsers meisje kwam ik met een clubje in contact dat diezelfde avond naar een disco ging in het dorp. Gelukkig mocht ik mee van mijn ouders. En daar zag ik hem, Luca, een Italiaanse jongen. De knapste jongen die ik ooit had gezien. Hij liet ook zijn oog op mij vallen en we dansten de hele avond samen. Hij bleek ook met zijn ouders op onze camping te staan. De volgende dag zocht hij me op, op het strand, en daar gaf hij me de eerste kus. Tien dagen heeft onze romance geduurd. Wat was ik verliefd. In Nederland had ik weleens een vriendje gehad maar veel stelde dat niet voor, in alle opzichten niet. Met Luca ging ik verder, in de caravan van zijn ouders, als die op het strand waren. Ik heb vreselijk gehuild toen we vertrokken. Ik was ervan overtuigd dat ik nooit meer gelukkig zou worden.”

Twee jaar treuren
“Ik ben Luca nog heel lang blijven missen. De eerste maanden schreven we brieven naar elkaar, hij heeft me zelfs nog twee keer gebeld. Dat was toen heel wat, want internationaal bellen was duur. Brieven deden er weken over. Hoe anders is de wereld nu geworden, met internet. Na een paar maanden stopten zijn brieven. Ik ben wel twee jaar om hem blijven treuren. Pas toen ik aan een beroepsopleiding begon en een andere leuke jongen ontmoette, raakte hij op de achtergrond. Maar vergeten ben ik hem nooit. Je eerste liefde, dat blijft toch iets speciaals.

Vijftien jaar geleden ben ik getrouwd. Ik ben heel gelukkig met mijn man en onze dochters die nu dertien en vijftien zijn. In de zomer gaan we altijd kamperen, net als ik dat met mijn ouders vroeger deed. We zijn jaren naar Frankrijk gegaan. Vier jaar geleden wilde mijn man iets anders. Het was zijn idee om naar Italië te gaan. Mij leek het geweldig: na die ene reis met mijn ouders was ik er nooit terug geweest. Dus ik zei meteen ja en we stelden een reisplan op. Op de kaart zag ik de naam van het dorpje staan waar ik ooit Luca had ontmoet. Maar ik zei niets. Het kwam toen ook nog niet bij me op om daar weer naartoe te gaan. Luca, de vakantie die ik als zestienjarige had gemaakt, het leek allemaal zo lang geleden. Maar eenmaal in Italië kwamen al mijn herinneringen aan toen meteen terug.

Dromerig
“Mijn plan ontstond pas toen onze geplande camping in het noorden van Italië tegenviel. ‘Zullen we een stuk verder Italië ingaan?’ stelde ik voor. ‘Ik heb iets gelezen over een kustplaatsje in Toscane dat erg mooi schijnt te zijn.’ Een paar uur later reden we de camping op waar ik ooit mijn hart en mijn maagdelijkheid was verloren. Op de derde dag liep ik terug naar onze tent terwijl mijn man en de meiden nog op het strand lagen. Opeens hoorde ik iemand mijn
naam roepen. Dat leek wel… Dat kón toch niet?

Lees het hele verhaal in Vriendin 30.

Een reactie geven op dit verhaal? Dat kan op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |