×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: pesterijen en manipulatie verpesten het leven van Fleur en haar vriend

Vriendin 29: pesterijen en manipulatie verpesten het leven van Fleur en haar vriend
19.07.2016 - Redactie Vriendin

Fleur (45) woont sinds anderhalf jaar samen met haar nieuwe vriend, die dagelijks wordt lastiggevallen door zijn ex. "Wat Irma doet, gaat ver, héél ver. Ze dwarsboomt ons waar ze maak kan..."


'De ex van mijn vriend maakt ons het leven zuur'

Fleur: “Ik was nog niet zo lang gescheiden toen ik Jaap ontmoette op het schoolplein van onze jongste kinderen. Hij was ook net bij zijn vrouw weg, ontdekte ik. We werden stapelverliefd. Precies op het juiste moment, want Jaap zorgde ervoor dat ik niet wegzakte in alle negativiteit die mijn scheiding met zich meebracht. Mijn ex was vreemdgegaan, maar hij kroop na onze scheiding in de slachtofferrol. Hij raakte depressief en ons contact was ronduit slecht. Dat had, en heeft, natuurlijk z’n weerslag op de kinderen. Een jaar lang hielden Jaap en ik onze relatie geheim. We zagen elkaar als de kinderen bij onze exen waren. Een bewuste keuze. Ze hadden door de scheiding genoeg meegemaakt, ik wilde eerst zeker weten dat dit meer was dan zomaar een verliefdheid. Na een jaar wist ik heel zeker: dit gaat ’m worden. Mijn oudste zoon Job reageerde heel positief toen ik het vertelde. Daan, de jongste, had er wat meer moeite mee. Hij vond het zielig dat zijn vader nog geen nieuwe vriendin had. Mijn ex voedde die emotie door in zijn bijzijn in de slachtofferrol te kruipen. Als Daan bij hem was geweest, was hij altijd bozig.”

Heel achterdochtig
“Bij Jaap was het precies andersom. Zijn jongste, Robbie van dertien, vond het heel leuk voor hem. Maar Heleen, zij is achttien, verzette zich tegen onze relatie. Heleen is een echt moederskindje, Robbie is juist vier handen op één buik met zijn vader. Jaap had me al verteld dat hij vreesde dat zijn ex Irma een negatieve invloed zou hebben op Heleen. En dat was inderdaad precies wat er gebeurde. Ik wist van Jaap dat Irma geen makkelijke vrouw is. In hun huwelijk had ze hem extreem gecontroleerd en daarbij was ze manipulatief. Zodra hij thuiskwam, moest hij zijn telefoon in het zicht neerleggen en na zijn werk of na het voetballen moest hij meteen thuiskomen. Ergens iets drinken was uit den boze. Jaap deed het maar, om ruzie te voorkomen. Hij moest elke minuut kunnen verantwoorden. Ze was achterdochtig en bang dat hij zou vreemdgaan. Alles moest precies gaan zoals zij het wilde. Toen Jaap er niet meer tegen kon en liet weten dat hij wilde scheiden, draaide ze door. Ze riep dat hij een midlifecrisis had en zocht op internet alle mogelijke verklaringen voor zijn vertrek. Hij zou een levensbedreigende ziekte hebben die zorgde voor zijn veranderde gedrag, beweerde ze. Ze had zelfs op printjes de kenmerken met een markeerstift onderstreept.”

In therapie
“Jaap trok tijdelijk in een hotel: ze zouden een pauze inlassen, spraken ze af. Als Jaap na twee maanden nog steeds hetzelfde over een scheiding zou denken, zou ze hem loslaten, beloofde ze. Jaap had de beslissing toen eigenlijk al genomen.

Het hele verhaal lees je in Vriendin 29.

Heb jij ook een moeizame relatie (of juist goede!) met je ex of die van je partner? Deel je ervaringen op ons forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |