×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: pesterijen en manipulatie verpesten het leven van Fleur en haar vriend

Vriendin 29: pesterijen en manipulatie verpesten het leven van Fleur en haar vriend
19.07.2016 - Redactie Vriendin

Fleur (45) woont sinds anderhalf jaar samen met haar nieuwe vriend, die dagelijks wordt lastiggevallen door zijn ex. "Wat Irma doet, gaat ver, héél ver. Ze dwarsboomt ons waar ze maak kan..."


'De ex van mijn vriend maakt ons het leven zuur'

Fleur: “Ik was nog niet zo lang gescheiden toen ik Jaap ontmoette op het schoolplein van onze jongste kinderen. Hij was ook net bij zijn vrouw weg, ontdekte ik. We werden stapelverliefd. Precies op het juiste moment, want Jaap zorgde ervoor dat ik niet wegzakte in alle negativiteit die mijn scheiding met zich meebracht. Mijn ex was vreemdgegaan, maar hij kroop na onze scheiding in de slachtofferrol. Hij raakte depressief en ons contact was ronduit slecht. Dat had, en heeft, natuurlijk z’n weerslag op de kinderen. Een jaar lang hielden Jaap en ik onze relatie geheim. We zagen elkaar als de kinderen bij onze exen waren. Een bewuste keuze. Ze hadden door de scheiding genoeg meegemaakt, ik wilde eerst zeker weten dat dit meer was dan zomaar een verliefdheid. Na een jaar wist ik heel zeker: dit gaat ’m worden. Mijn oudste zoon Job reageerde heel positief toen ik het vertelde. Daan, de jongste, had er wat meer moeite mee. Hij vond het zielig dat zijn vader nog geen nieuwe vriendin had. Mijn ex voedde die emotie door in zijn bijzijn in de slachtofferrol te kruipen. Als Daan bij hem was geweest, was hij altijd bozig.”

Heel achterdochtig
“Bij Jaap was het precies andersom. Zijn jongste, Robbie van dertien, vond het heel leuk voor hem. Maar Heleen, zij is achttien, verzette zich tegen onze relatie. Heleen is een echt moederskindje, Robbie is juist vier handen op één buik met zijn vader. Jaap had me al verteld dat hij vreesde dat zijn ex Irma een negatieve invloed zou hebben op Heleen. En dat was inderdaad precies wat er gebeurde. Ik wist van Jaap dat Irma geen makkelijke vrouw is. In hun huwelijk had ze hem extreem gecontroleerd en daarbij was ze manipulatief. Zodra hij thuiskwam, moest hij zijn telefoon in het zicht neerleggen en na zijn werk of na het voetballen moest hij meteen thuiskomen. Ergens iets drinken was uit den boze. Jaap deed het maar, om ruzie te voorkomen. Hij moest elke minuut kunnen verantwoorden. Ze was achterdochtig en bang dat hij zou vreemdgaan. Alles moest precies gaan zoals zij het wilde. Toen Jaap er niet meer tegen kon en liet weten dat hij wilde scheiden, draaide ze door. Ze riep dat hij een midlifecrisis had en zocht op internet alle mogelijke verklaringen voor zijn vertrek. Hij zou een levensbedreigende ziekte hebben die zorgde voor zijn veranderde gedrag, beweerde ze. Ze had zelfs op printjes de kenmerken met een markeerstift onderstreept.”

In therapie
“Jaap trok tijdelijk in een hotel: ze zouden een pauze inlassen, spraken ze af. Als Jaap na twee maanden nog steeds hetzelfde over een scheiding zou denken, zou ze hem loslaten, beloofde ze. Jaap had de beslissing toen eigenlijk al genomen.

Het hele verhaal lees je in Vriendin 29.

Heb jij ook een moeizame relatie (of juist goede!) met je ex of die van je partner? Deel je ervaringen op ons forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |