×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: pesterijen en manipulatie verpesten het leven van Fleur en haar vriend

Vriendin 29: pesterijen en manipulatie verpesten het leven van Fleur en haar vriend
19.07.2016 - Redactie Vriendin

Fleur (45) woont sinds anderhalf jaar samen met haar nieuwe vriend, die dagelijks wordt lastiggevallen door zijn ex. "Wat Irma doet, gaat ver, héél ver. Ze dwarsboomt ons waar ze maak kan..."


'De ex van mijn vriend maakt ons het leven zuur'

Fleur: “Ik was nog niet zo lang gescheiden toen ik Jaap ontmoette op het schoolplein van onze jongste kinderen. Hij was ook net bij zijn vrouw weg, ontdekte ik. We werden stapelverliefd. Precies op het juiste moment, want Jaap zorgde ervoor dat ik niet wegzakte in alle negativiteit die mijn scheiding met zich meebracht. Mijn ex was vreemdgegaan, maar hij kroop na onze scheiding in de slachtofferrol. Hij raakte depressief en ons contact was ronduit slecht. Dat had, en heeft, natuurlijk z’n weerslag op de kinderen. Een jaar lang hielden Jaap en ik onze relatie geheim. We zagen elkaar als de kinderen bij onze exen waren. Een bewuste keuze. Ze hadden door de scheiding genoeg meegemaakt, ik wilde eerst zeker weten dat dit meer was dan zomaar een verliefdheid. Na een jaar wist ik heel zeker: dit gaat ’m worden. Mijn oudste zoon Job reageerde heel positief toen ik het vertelde. Daan, de jongste, had er wat meer moeite mee. Hij vond het zielig dat zijn vader nog geen nieuwe vriendin had. Mijn ex voedde die emotie door in zijn bijzijn in de slachtofferrol te kruipen. Als Daan bij hem was geweest, was hij altijd bozig.”

Heel achterdochtig
“Bij Jaap was het precies andersom. Zijn jongste, Robbie van dertien, vond het heel leuk voor hem. Maar Heleen, zij is achttien, verzette zich tegen onze relatie. Heleen is een echt moederskindje, Robbie is juist vier handen op één buik met zijn vader. Jaap had me al verteld dat hij vreesde dat zijn ex Irma een negatieve invloed zou hebben op Heleen. En dat was inderdaad precies wat er gebeurde. Ik wist van Jaap dat Irma geen makkelijke vrouw is. In hun huwelijk had ze hem extreem gecontroleerd en daarbij was ze manipulatief. Zodra hij thuiskwam, moest hij zijn telefoon in het zicht neerleggen en na zijn werk of na het voetballen moest hij meteen thuiskomen. Ergens iets drinken was uit den boze. Jaap deed het maar, om ruzie te voorkomen. Hij moest elke minuut kunnen verantwoorden. Ze was achterdochtig en bang dat hij zou vreemdgaan. Alles moest precies gaan zoals zij het wilde. Toen Jaap er niet meer tegen kon en liet weten dat hij wilde scheiden, draaide ze door. Ze riep dat hij een midlifecrisis had en zocht op internet alle mogelijke verklaringen voor zijn vertrek. Hij zou een levensbedreigende ziekte hebben die zorgde voor zijn veranderde gedrag, beweerde ze. Ze had zelfs op printjes de kenmerken met een markeerstift onderstreept.”

In therapie
“Jaap trok tijdelijk in een hotel: ze zouden een pauze inlassen, spraken ze af. Als Jaap na twee maanden nog steeds hetzelfde over een scheiding zou denken, zou ze hem loslaten, beloofde ze. Jaap had de beslissing toen eigenlijk al genomen.

Het hele verhaal lees je in Vriendin 29.

Heb jij ook een moeizame relatie (of juist goede!) met je ex of die van je partner? Deel je ervaringen op ons forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!