×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Lisets zoon heeft een afweerstoornis

Vriendin 28: Lisets zoon heeft een afweerstoornis
13.07.2016 - Redactie Vriendin

Je ziet niets aan Jethro, de zoon van Liset (35). Maar ondertussen heeft hij een ernstige afweerstoornis, waardoor hij heel vaak ziek en moe is. Liset: “‘We zijn allemaal weleens moe’, zeggen mensen dan.”'Mijn kind heeft een ziekte die niemand begrijpt'

Liset: “Jethro is nu twaalf. Een leeftijd waarop hij volop met vrienden zou moeten spelen en lekker zou moeten sporten. Hij zou net als zijn broertjes Delano van veertien en Djairo van negen mídden in het leven moeten staan. Maar dat is niet zo. Hij heeft er de energie niet voor. Als hij dan weer eens in zijn bed ligt te huilen omdat hij zo graag wil voetballen maar daar te moe voor is, breekt mijn moederhart…
Aan de buitenkant zie je niets aan Jethro. Dat zorgt nogal eens voor onbegrip. ‘We zijn allemaal weleens moe’, zeggen mensen soms als hij moet afhaken. En dan heeft hij óók nog eens een ziekte die bijna niemand kent: cvid. Jethro’s lichaam maakt nauwelijks antistoffen aan, waardoor zijn afweersysteem niet werkt en hij heel vatbaar is.”

Grote schrik
“Jethro was nog maar zes weken oud toen ik hem met blauwe lippen aantrof in zijn bedje. Ik pakte hem op en reed met met mijn man Donny zo snel als we konden naar de EHBO-post van het ziekenhuis. Daar dachten ze aan een astma-aanval. Hij werd beneveld met medicijnen en knapte zienderogen op. Met een antibioticakuur op zak keerden we weer huiswaarts.

Een paar weken later moest ik met hem voor controle naar de kinderarts. Omdat Jethro heel snel ademde en maar verkouden bleef, schreef de kinderarts opnieuw antibiotica en medicijnen tegen de benauwdheid voor. Echt helpen deed het niet. Toen hij een half jaar was en nog altijd doorlopend verkouden en heel vaak ziek, werden we doorverwezen naar de kno-arts. Die constateerde dat hij een oorontsteking had en dat zijn neusamandelen vergroot waren. Jethro kreeg buisjes in zijn oren en zijn neusamandelen werden geknipt. Donny en ik waren opgelucht, maar we hadden helaas te vroeg gejuicht. Jethro knapte heel even op, maar daarna kwam zijn verkoudheid terug en was hij opnieuw aan de lopende band ziek. Zijn neusamandelen bleken weer te zijn aangegroeid. Ze werden opnieuw geknipt, en meteen ook zijn keelamandelen. Daarna belandde hij in het ziekenhuis met het rs-virus. De arts drukte ons op het hart ons niet te veel zorgen te maken. Hij zou hier vast overheen groeien.”

Moedeloos
“Maar toen zijn neusamandelen opnieuw aangroeiden en Jethro hier voor de derde en ook nog eens een vierde keer aan geopereerd moest worden, en ook al drie keer nieuwe buisjes in zijn oren had gekregen, geloofde ik niet langer meer in domme pech. Ik werd er moedeloos van. Jethro was bijna continu ziek, had vaak koorts en oorpijn. Hij was nog geen twee en had al heel wat antibioticakuren
gehad. Daarnaast kreeg hij standaard paracetamol en tussendoor prednison. Het bleef tobben. Ook in de jaren die volgden. We hebben al met al heel wat ziekenhuizen bezocht. Maar geen kno-arts of kinderarts die er zijn vinger op kon leggen wat er nou met Jethro aan de hand was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 28.

Reageren? Dat kan op het forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!