×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Lisets zoon heeft een afweerstoornis

Vriendin 28: Lisets zoon heeft een afweerstoornis
13.07.2016 - Redactie Vriendin

Je ziet niets aan Jethro, de zoon van Liset (35). Maar ondertussen heeft hij een ernstige afweerstoornis, waardoor hij heel vaak ziek en moe is. Liset: “‘We zijn allemaal weleens moe’, zeggen mensen dan.”'Mijn kind heeft een ziekte die niemand begrijpt'

Liset: “Jethro is nu twaalf. Een leeftijd waarop hij volop met vrienden zou moeten spelen en lekker zou moeten sporten. Hij zou net als zijn broertjes Delano van veertien en Djairo van negen mídden in het leven moeten staan. Maar dat is niet zo. Hij heeft er de energie niet voor. Als hij dan weer eens in zijn bed ligt te huilen omdat hij zo graag wil voetballen maar daar te moe voor is, breekt mijn moederhart…
Aan de buitenkant zie je niets aan Jethro. Dat zorgt nogal eens voor onbegrip. ‘We zijn allemaal weleens moe’, zeggen mensen soms als hij moet afhaken. En dan heeft hij óók nog eens een ziekte die bijna niemand kent: cvid. Jethro’s lichaam maakt nauwelijks antistoffen aan, waardoor zijn afweersysteem niet werkt en hij heel vatbaar is.”

Grote schrik
“Jethro was nog maar zes weken oud toen ik hem met blauwe lippen aantrof in zijn bedje. Ik pakte hem op en reed met met mijn man Donny zo snel als we konden naar de EHBO-post van het ziekenhuis. Daar dachten ze aan een astma-aanval. Hij werd beneveld met medicijnen en knapte zienderogen op. Met een antibioticakuur op zak keerden we weer huiswaarts.

Een paar weken later moest ik met hem voor controle naar de kinderarts. Omdat Jethro heel snel ademde en maar verkouden bleef, schreef de kinderarts opnieuw antibiotica en medicijnen tegen de benauwdheid voor. Echt helpen deed het niet. Toen hij een half jaar was en nog altijd doorlopend verkouden en heel vaak ziek, werden we doorverwezen naar de kno-arts. Die constateerde dat hij een oorontsteking had en dat zijn neusamandelen vergroot waren. Jethro kreeg buisjes in zijn oren en zijn neusamandelen werden geknipt. Donny en ik waren opgelucht, maar we hadden helaas te vroeg gejuicht. Jethro knapte heel even op, maar daarna kwam zijn verkoudheid terug en was hij opnieuw aan de lopende band ziek. Zijn neusamandelen bleken weer te zijn aangegroeid. Ze werden opnieuw geknipt, en meteen ook zijn keelamandelen. Daarna belandde hij in het ziekenhuis met het rs-virus. De arts drukte ons op het hart ons niet te veel zorgen te maken. Hij zou hier vast overheen groeien.”

Moedeloos
“Maar toen zijn neusamandelen opnieuw aangroeiden en Jethro hier voor de derde en ook nog eens een vierde keer aan geopereerd moest worden, en ook al drie keer nieuwe buisjes in zijn oren had gekregen, geloofde ik niet langer meer in domme pech. Ik werd er moedeloos van. Jethro was bijna continu ziek, had vaak koorts en oorpijn. Hij was nog geen twee en had al heel wat antibioticakuren
gehad. Daarnaast kreeg hij standaard paracetamol en tussendoor prednison. Het bleef tobben. Ook in de jaren die volgden. We hebben al met al heel wat ziekenhuizen bezocht. Maar geen kno-arts of kinderarts die er zijn vinger op kon leggen wat er nou met Jethro aan de hand was.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 28.

Reageren? Dat kan op het forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |