×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Hanneke en Bilbo zijn al 36 jaar samen

Vriendin 28: Hanneke en Bilbo zijn al 36 jaar samen
13.07.2016 - Redactie Vriendin

Het is best bijzonder, maar zelf vindt ze het heel gewoon: Hanneke (43) trouwde met de man op wie ze als kind al dol was. “Vrijen met een ander, ik moet er niet aan denken. Wij worden samen oud, dat denk ik echt.”‘Kalverliefde? Nee, echte liefde! Al sinds de basisschool’

Bilbo? Kuste ik nou alleen met jou in die tent, of ook met Martijntje?” Bepaald geen alledaagse vraag die Hanneke aan haar man stelt, midden in het interview. Bilbo (43) glimlacht, hij weet het niet meer. Het is ook al zo lang geleden dat hij de vrouw van zijn leven soms met een ander moest delen… Nieuwegein, november 1979. Hanneke ziet hem nog zó de klas binnenkomen, dat nieuwe jongetje met de naam Bilbo. Hij droeg een mooie blauwe trui met een oranje vliegtuig erop, die zijn moeder voor hem had gebreid. De kleine Hanneke was meteen in de wolken. “Bilbo mocht trakteren,” herinnert
zij zich, “want hij was jarig die dag. Stukjes banaan met chocola. Een beetje verlegen ging hij de klas rond. Toevallig was ik de dag ervoor jarig geweest. We waren allebei zeven geworden.” Hanneke vond Bilbo meteen leuk en interessant en dat is eigenlijk nooit meer overgegaan. “Mijn broer en zus maakten grapjes over zijn naam, maar ik vond er niks geks aan. Ik trok vanzelf naar hem toe. We bouwden hutten op de oprit bij zijn ouders, met een babydekentje van hem op de grond. Zijn moeder bracht ons dan een appel of een drankje. Heel leuk en gezellig.

Een lijntje
De vijfde klas mocht Bilbo overslaan, waardoor hij een jaar eerder naar de middelbare school ging. Maar uit het oog was niet uit het hart. Hanneke: “We woonden een paar straten bij elkaar vandaan.
Als ik hem zag fietsen, met zijn leuke geel-paars-zwarte jas, werd ik altijd blij. Ik zat op hockey en vond het heel leuk toen hij ook ging hockeyen. Op feestjes op de club kletsten we altijd wel even met elkaar. Toen hij verkering kreeg met een meisje van de hockeyclub zinde mij dat helemaal niet. Ik kon er natuurlijk niets over zeggen, maar ik weet wel dat ik ervan baalde. Niet dat ik recht van spreken had, ik had zelf af en toe ook een vriendje. Maar dat ging niet verder dan kussen. We leidden dus ieder ons eigen leven, maar er bleef altijd een lijntje tussen ons.

Op mijn zeventiende kwam ik hem tegen bij een verjaardag van een vriendin. Ik weet het nog goed, ik had een rokje aan. Daarmee kon ik natuurlijk niet op de grond zitten en alle stoelen waren bezet. Dus ging ik bij Bilbo op schoot zitten, een spontane actie. En ik kreeg toch een warm gevoel van binnen! Ik kende hem al tien jaar, maar dit gevoel was nieuw voor mij."

Het hele verhaal lees je in Vriendin 28.

Ben jij ook nog steeds gelukkig met iemand uit je jeugd? Praat mee op het forum

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers wo 13 jul '16 19:05

  al 42 jaar samen
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   fb_100003327158799 do 14 jul '16 10:28

   wij zijn al 45jaar samen en nog steeds even gelukkig en we kennen elkaar al 50jaar

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |