×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Hanneke en Bilbo zijn al 36 jaar samen

Vriendin 28: Hanneke en Bilbo zijn al 36 jaar samen
13.07.2016 - Redactie Vriendin

Het is best bijzonder, maar zelf vindt ze het heel gewoon: Hanneke (43) trouwde met de man op wie ze als kind al dol was. “Vrijen met een ander, ik moet er niet aan denken. Wij worden samen oud, dat denk ik echt.”‘Kalverliefde? Nee, echte liefde! Al sinds de basisschool’

Bilbo? Kuste ik nou alleen met jou in die tent, of ook met Martijntje?” Bepaald geen alledaagse vraag die Hanneke aan haar man stelt, midden in het interview. Bilbo (43) glimlacht, hij weet het niet meer. Het is ook al zo lang geleden dat hij de vrouw van zijn leven soms met een ander moest delen… Nieuwegein, november 1979. Hanneke ziet hem nog zó de klas binnenkomen, dat nieuwe jongetje met de naam Bilbo. Hij droeg een mooie blauwe trui met een oranje vliegtuig erop, die zijn moeder voor hem had gebreid. De kleine Hanneke was meteen in de wolken. “Bilbo mocht trakteren,” herinnert
zij zich, “want hij was jarig die dag. Stukjes banaan met chocola. Een beetje verlegen ging hij de klas rond. Toevallig was ik de dag ervoor jarig geweest. We waren allebei zeven geworden.” Hanneke vond Bilbo meteen leuk en interessant en dat is eigenlijk nooit meer overgegaan. “Mijn broer en zus maakten grapjes over zijn naam, maar ik vond er niks geks aan. Ik trok vanzelf naar hem toe. We bouwden hutten op de oprit bij zijn ouders, met een babydekentje van hem op de grond. Zijn moeder bracht ons dan een appel of een drankje. Heel leuk en gezellig.

Een lijntje
De vijfde klas mocht Bilbo overslaan, waardoor hij een jaar eerder naar de middelbare school ging. Maar uit het oog was niet uit het hart. Hanneke: “We woonden een paar straten bij elkaar vandaan.
Als ik hem zag fietsen, met zijn leuke geel-paars-zwarte jas, werd ik altijd blij. Ik zat op hockey en vond het heel leuk toen hij ook ging hockeyen. Op feestjes op de club kletsten we altijd wel even met elkaar. Toen hij verkering kreeg met een meisje van de hockeyclub zinde mij dat helemaal niet. Ik kon er natuurlijk niets over zeggen, maar ik weet wel dat ik ervan baalde. Niet dat ik recht van spreken had, ik had zelf af en toe ook een vriendje. Maar dat ging niet verder dan kussen. We leidden dus ieder ons eigen leven, maar er bleef altijd een lijntje tussen ons.

Op mijn zeventiende kwam ik hem tegen bij een verjaardag van een vriendin. Ik weet het nog goed, ik had een rokje aan. Daarmee kon ik natuurlijk niet op de grond zitten en alle stoelen waren bezet. Dus ging ik bij Bilbo op schoot zitten, een spontane actie. En ik kreeg toch een warm gevoel van binnen! Ik kende hem al tien jaar, maar dit gevoel was nieuw voor mij."

Het hele verhaal lees je in Vriendin 28.

Ben jij ook nog steeds gelukkig met iemand uit je jeugd? Praat mee op het forum

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers wo 13 jul '16 19:05

  al 42 jaar samen
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   fb_100003327158799 do 14 jul '16 10:28

   wij zijn al 45jaar samen en nog steeds even gelukkig en we kennen elkaar al 50jaar

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!