×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Hanneke en Bilbo zijn al 36 jaar samen

Vriendin 28: Hanneke en Bilbo zijn al 36 jaar samen
13.07.2016 - Redactie Vriendin

Het is best bijzonder, maar zelf vindt ze het heel gewoon: Hanneke (43) trouwde met de man op wie ze als kind al dol was. “Vrijen met een ander, ik moet er niet aan denken. Wij worden samen oud, dat denk ik echt.”‘Kalverliefde? Nee, echte liefde! Al sinds de basisschool’

Bilbo? Kuste ik nou alleen met jou in die tent, of ook met Martijntje?” Bepaald geen alledaagse vraag die Hanneke aan haar man stelt, midden in het interview. Bilbo (43) glimlacht, hij weet het niet meer. Het is ook al zo lang geleden dat hij de vrouw van zijn leven soms met een ander moest delen… Nieuwegein, november 1979. Hanneke ziet hem nog zó de klas binnenkomen, dat nieuwe jongetje met de naam Bilbo. Hij droeg een mooie blauwe trui met een oranje vliegtuig erop, die zijn moeder voor hem had gebreid. De kleine Hanneke was meteen in de wolken. “Bilbo mocht trakteren,” herinnert
zij zich, “want hij was jarig die dag. Stukjes banaan met chocola. Een beetje verlegen ging hij de klas rond. Toevallig was ik de dag ervoor jarig geweest. We waren allebei zeven geworden.” Hanneke vond Bilbo meteen leuk en interessant en dat is eigenlijk nooit meer overgegaan. “Mijn broer en zus maakten grapjes over zijn naam, maar ik vond er niks geks aan. Ik trok vanzelf naar hem toe. We bouwden hutten op de oprit bij zijn ouders, met een babydekentje van hem op de grond. Zijn moeder bracht ons dan een appel of een drankje. Heel leuk en gezellig.

Een lijntje
De vijfde klas mocht Bilbo overslaan, waardoor hij een jaar eerder naar de middelbare school ging. Maar uit het oog was niet uit het hart. Hanneke: “We woonden een paar straten bij elkaar vandaan.
Als ik hem zag fietsen, met zijn leuke geel-paars-zwarte jas, werd ik altijd blij. Ik zat op hockey en vond het heel leuk toen hij ook ging hockeyen. Op feestjes op de club kletsten we altijd wel even met elkaar. Toen hij verkering kreeg met een meisje van de hockeyclub zinde mij dat helemaal niet. Ik kon er natuurlijk niets over zeggen, maar ik weet wel dat ik ervan baalde. Niet dat ik recht van spreken had, ik had zelf af en toe ook een vriendje. Maar dat ging niet verder dan kussen. We leidden dus ieder ons eigen leven, maar er bleef altijd een lijntje tussen ons.

Op mijn zeventiende kwam ik hem tegen bij een verjaardag van een vriendin. Ik weet het nog goed, ik had een rokje aan. Daarmee kon ik natuurlijk niet op de grond zitten en alle stoelen waren bezet. Dus ging ik bij Bilbo op schoot zitten, een spontane actie. En ik kreeg toch een warm gevoel van binnen! Ik kende hem al tien jaar, maar dit gevoel was nieuw voor mij."

Het hele verhaal lees je in Vriendin 28.

Ben jij ook nog steeds gelukkig met iemand uit je jeugd? Praat mee op het forum

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers wo 13 jul '16 19:05

  al 42 jaar samen
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   fb_100003327158799 do 14 jul '16 10:28

   wij zijn al 45jaar samen en nog steeds even gelukkig en we kennen elkaar al 50jaar

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |