×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 28: Marijke kan de relatie van haar zoon niet accepteren

Vriendin 28: Marijke kan de relatie van haar zoon niet accepteren
12.07.2016 -

Marijke (43) is gek op haar zoon (21), maar hun band staat zwaar onder druk. Hij woont namelijk samen met iemand die bijna net zo oud is als Marijke én al een kind heeft. "Zou er een moeder zijn die daar géén bezwaar tegen heeft?"


'De vriendin van mijn zoon is net zo oud als ik, dat is toch niet gezond?'

Marijke: “Ik wist altijd al dat ik een kritische schoonmoeder zou worden. Ik ben dol op mijn zoon Kevin en alleen het beste is voor hem goed genoeg. Maar dat het zo erg zou zijn als nu, had ik toch niet voorzien. Ik heb slapeloze nachten over Kevins relatie en als ik zijn vriendin zie, krijg ik kramp in mijn kaken van het geforceerd glimlachen. In plaats van haar koffie in te schenken, zou ik haar het liefst een mep geven en roepen: ‘Blijf met je poten van mijn zoon af!’ Maar het is zíjn keuze en als ik er niet mee instem, verlies ik hem. En toch: ik kan er gewoon niet tegen dat zijn vriendin bijna achttien jaar ouder is dan hij. Ze scheelt maar drie jaar met mij. Zou er een moeder bestaan die daar géén bezwaar
tegen heeft?”

Altijd bezorgd om hem
“Vanaf het moment dat Kevin werd geboren, vijf weken te vroeg, was ik stapelverliefd op hem. Natuurlijk hou ik ook enorm van mijn dochter, die twee jaar ouder is. Maar mijn zoon was zo kwetsbaar, zo hulpeloos. Ik dacht toen al: wie ooit aan jou komt, krijgt met mij te maken. Toen ik zwanger van mijn dochter was, had ik ook nog best moeite met het moederschap: ik was nog zo jong, negentien pas. Bij Keving ging het me veel makkelijker af en ik genoot volop. Van een tengere baby ontwikkelde Kevin zich tot een flinke peuter die op de crèche zijn mannetje wel stond. Toch ben ik altijd bezorgd gebleven. Hij was namelijk vaak ziek vanwege astma. Als ik zag dat hij het benauwd had, stond ik ook naar adem happen. Alsof ik voelde wat hij voelde, zo verbonden waren wij.

Vanaf zijn zestiende nam Kevin af en toe een meisje mee naar huis. En ik geef eerlijk toe: ik vond dat niet altijd even leuk. Ik keek liever alleen met hem op de bank tv dan met zo’n meisje erbij. En als ze samen op zijn kamer zaten, voelde ik me weleens buitengesloten. Kinderachtig, ik wist heus wel dat ik hem zijn eigen leven moest gunnen, dus ik liet die gevoelens nooit blijken. Daarbij was ik ook trots op Kevin. Hij is knap en gespierd en had altijd meisjes achter hem aan. Het is leuk als je zoon zo gewild is.

Leuke jonge meisjes
“Tot vorig jaar leek er niets mis met Kevins smaak voor meisjes. Hij had leuke vriendinnetjes, knappe jonge meiden met het hart op de tong. Hij was heel open over ze en lachte me uit als ik eens een kritische opmerking over ze maakte. Met een paar kon ik het ook best goed vinden en eentje spreek ik zelfs nog steeds via de app. Was hij maar aan haar blijven plakken..."

Lees het hele verhaal in Vriendin 28 en praat mee op ons forum. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Drentsemama wo 13 jul '16 21:50

  Het komt op mij erg egoistisch over. Ik lees dat je vooral je zoon voor jezelf wilt houden, dit is toch niet de bedoeling? Natuurlijk wil ik ook het beste voor mijn kinderen, maar dat is niet aan mij. Ik zal ze bijstaan en proberen te sturen, maar uiteindelijk moeten zij voor hun geluk gaan. mijn man is 17 jaar ouders dan ik, hij is 5 jaar jonger dan mijn vader, mijn ouders moesten even slikken toen ik het vertelde, maar eenmaal ontmoet was dit weg. Mijn man oogt jong, is actief en jong van geest. Hij past bij mij. En ja, hij had ook nog eens 4 kinderen! Inmiddels zijn wij gelukkig getrouwd en kunnen mijn ouders zich geen fijnere schoonzoon wensen dan mijn man!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elzz wo 13 jul '16 23:28

  Sorry hoor maar wat een rare reactie voor een moeder, wat maakt het uit hoe oud de vriendin is, al zal ze van zijn eigen leeftijd zijn, zal het voor jou nog steeds niet goed genoeg zijn. Je zult toch echt moeten leren dat het je zoon is en niet jou vriendje,laat hem los , en klamp niet zo wanhopig aan hem vast.Laat je zoon zijn eigen leven invullen zoals HIJ dat wilt, en laat hem gelukkig zijn met wie HIJ wil.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |