×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Jarenlang ruzie, nu weer vriendinnen

Vriendin 27: Jarenlang ruzie, nu weer vriendinnen
06.07.2016 - Redactie Vriendin

Een heftige woede-uitbarsting maakte een abrupt einde aan hun innige vriendschap. Maar liefst zeven jaar spraken Jennifer (30) en Carola (32) elkaar niet. Tot drie jaar geleden. “Carola omhelsde me toen we elkaar weer zagen en dat voelde als vanouds oprecht.”


'Ik ben zo blij dat Carola en ik elkaar terugvonden' 

Jennifer en Carola woonden in hetzelfde dorp. Toch duurde het een tijdje voordat de vriendschapsvonk oversloeg. Carola: “Ik ging in mijn basisschooltijd met Jennifers zus Michelle om, wij zaten bij elkaar op tennis. Michelle en Jennifer lagen altijd met elkaar in de clinch. Jennifer was ‘het irritante kleine zusje’, ze wilde met ons meedoen en daar zaten wij natuurlijk niet op te wachten. Pas toen we een jaar of vijftien waren, werden we vriendinnen. We raakten met elkaar aan de praat op de sportschool waar we allebei trainden en hadden een megaklik. Binnen de kortste keren deelden we onze diepste geheimen met elkaar en waren we ontzettend close.” Jennifer: “Ik had er een beste vriendin bij. Ik kon alles met Carola bespreken en kon me niet voorstellen dat dit ooit over zou gaan. Ze was ook zo lief. Toen ik zakte voor mijn rijexamen organiseerde ze bijvoorbeeld een etentje met onze andere vriendinnen om me te troosten.”

Meidengekonkel 
Toen Jennifer negentien was, verhuisde ze naar Amsterdam. Carola ging samenwonen met haar vriend. Jennifer: “We hadden in onze oorspronkelijke woonplaats een groep gevormd met vriendinnen met wie we veel optrokken. Het was een complex stel meiden; er was nogal wat gekonkel en het werd niet gewaardeerd als er wat werd afgesproken en er iemand niet werd meegevraagd. We waren zo’n typische jongemeidengroep. Iedereen had issues, er was veel gedoe en ik werd daar weleens moe van. Ik had inmiddels een nieuw leven in Amsterdam en zat er niet meer zo op te wachten. Daarbij was ik hevig verliefd op een jongen om wie ik al langer heen draaide. Dan had hij weer een relatie, dan had ik weer een vriendje. Onze wederzijdse aantrekkingskracht bleef, en op een gegeven moment besloten we onze liefde een kans te geven. Ik voelde me in die situatie niet gesteund door mijn beste vriendin en dat begreep ik niet. Dit was voor mij niet zomaar een verliefdheid; ik vond hem écht heel leuk en koos voor mijn eigen geluk. Haar mening maakte me onzeker, en de irritaties tussen ons en ook tussen onze vriendinnen liepen op.” Jennifer had in die periode met de andere meiden afgesproken, zo ontdekte Carola bij toeval: “Dat vond ik heel raar. Geïrriteerd belde ik haar op, ik voelde me gepasseerd. Ze vond dat ik moeilijk deed om niets en schold me uit. Ik zal niet herhalen wat ze zei, maar het was best heftig. Ik was boos en drukte haar weg. We hadden nog nooit ruzie gehad en nu dit! Ze moest eerst maar eens haar excuses aanbieden. Ik had tenslotte niets verkeerd gedaan, zo vond ik toen.” Jennifer: “Ik schrok verschrikkelijk van mijn uitbarsting. Ik kon bijna niet geloven dat ik dat allemaal had gezegd, maar ergens was ik er ook echt wel klaar mee."

Lees in Vriendin 27 hoe Carola en Jennifer elkaar terugvonden. 

Heb jij ook na vele jaren weer goed contact met je vriendin of een familielid? Of wil je gewoon je reactie kwijt? Praat mee op het forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!