×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

24Kitchen-kok Mounir Toub: 'Ik heb thuis nog nooit twee keer hetzelfde gegeten'

24Kitchen-kok Mounir Toub: 'Ik heb thuis nog nooit twee keer hetzelfde gegeten'
05.07.2016 -

Deze week eindigt voor bijna een miljoen Nederlanders de ramadan. Ook voor 24Kitchen-kok Mounir Toub (37), die zijn liefde voor de Arabische keuken van zijn moeder Saadia (60) heeft. Hij schreef er zelfs een kookboek vol mee. Voor het Suikerfeest maken ze feestelijke Marokkaanse gerechten.


Tijdens van het interview is het nog ramadan, de periode waarin moslims vasten. Maar ondanks dat Saadia tot zonsondergang niets mag drinken en eten, heeft ze flink uitgepakt. Op de theetafel staan lekker geurende Arabische hapjes en koekjes. “Proef maar”, moedigt ze aan. “Dit hier is shebekia, een honingkoekje met sesam en anijszaad. En hier heb ik nog amandelbriwats. Lekker hè, bij de Marokkaanse muntthee? Weet je wat, neem straks wat mee voor thuis.” 

Mounir lacht. “Dit is mijn moeder ten voeten uit. Met haar lekkernijen pakt ze de visite helemaal in. Het is niet voor niets dat ik zo dol ben op haar kookkunsten. Zij is echt mijn kookheld. Volgens mij heb ik in mijn hele leven thuis nog nooit twee keer hetzelfde gegeten. Tijdens de koksopleiding heb ik vooral geleerd te werken met maten en gewichten. Mijn moeder is daar niet van. Zij kookt op gevoel, door te kijken, te ruiken en te proeven." 

"Laatst probeerde ik de kunst bij haar af te kijken. Ik wilde leren hoe ze shebekia maakte. Ik stond naast haar met een kladblok en schreef precies op wat ze deed. Vervolgens maakte ik het zelf en liet het haar proeven. ‘Lekker,’ zei ze, ‘maar ik maak die koekjes nu alweer anders.’ Had ze er iets nieuws aan toegevoegd. Ik denk dat ze voor één soort koek wel zes verschillende recepten heeft.” 

Saadia: “Haha, dat klopt. Ik kijk veel Arabische kookprogramma’s. Elke ochtend van negen tot elf zit ik voor de televisie. Dat is mijn ontspanning. Na het kijken ga ik het uitproberen. Net zo lang tot het lukt. Het Suikerfeest is voor mij het hoogtepunt van het jaar. Wij vieren het met de gezinnen van onze drie zonen. Alles op culinair gebied wordt uit de kast gehaald. De naam zegt het al, er komt vooral veel zoetigheid op tafel.”

Kijk je voor inspiratie ook naar de kookprogramma’s van je eigen zoon?
Saadia: “Jazeker. Speciaal voor hem hebben we een andere tv-provider genomen, zodat we 24kitchen kunnen ontvangen. Als iemand zegt dat hij Mounir op televisie heeft gezien, groei ik van trots.” 

Mounir: “Grappig, in die vijf jaar dat ik nu op televisie ben, heeft ze slechts één keer tegen me gezegd: ‘Mounir, dat heb je goed gedaan.’ Ik was bij De wereld draait door en maakte een filodeeg dat zij nog nooit had gemaakt. Of ik haar dat wilde leren? Ik zal je vertellen: die 1,4 miljoen kijkers bij De wereld draait door waren leuk, maar dat mijn moeder mij voor het eerst als gelijke behandelde in de keuken, vond ik geweldig. Want normaal gesproken laat ze me niet toe in de keuken. Zij is daar de baas." 

Het hele interview lees je in Vriendin 27, vanaf morgen in de winkels. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!