×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Aline won Vriendin’s schrijfwedstrijd

Vriendin 26: Aline won Vriendin’s schrijfwedstrijd
29.06.2016 -

Aline (38) schreef het winnende manuscript van Vriendin’s schrijfwedstrijd. Hiermee komt een langgekoesterde droom uit: haar pennenvrucht wordt uitgegeven. Op 28 juni verschijnt haar feelgoodroman Halsoverkop. Maar wie is Aline eigenlijk? Vriendin zocht haar op.


'Je hoort niet elke dag dat je droom uitkomt' 
 

Als Aline de voordeur opendoet van haar huis in Almere, is ze een tikje gespannen, zegt ze. Dit is haar allereerste interview. Gelukkig heeft man Jeroen (44) een dagje vrij genomen om haar te steunen, én om koffie voor ons te zetten. “Dat hij vrij heeft genomen, waardeer ik heel erg van hem”, zegt Aline liefkozend, met een licht buitenlands accent. “Want het is nogal wat, wat er allemaal op me afkomt. Ik vind het ontzettend spannend dat er nu eindelijk een boek van mij gaat uitkomen. Ik heb al meerdere boeken geschreven, maar die zijn nog nooit uitgegeven. Dus toen ik vorig jaar in Vriendin die oproep las, dacht ik: oh my god, dit is het! Dit is mijn kans om écht schrijfster te worden. Het boek moest gaan over vriendinnen, stond in de oproep, en het moest een lengte hebben van 60.000 woorden. Precies zo’n boek had ik pas geschreven. Ik besloot het op goed geluk in te sturen. Al had ik er natuurlijk geen enkel vermoeden van wat me daarna allemaal zou overkomen. Tot het moment dat Aline besloot om haar boek in te sturen, leidde ze een heel gewoon leven. Elke ochtend stapte ze in de trein op weg naar Amsterdam, waar ze werkte als administratief medewerkster. Als ze weer thuiskwam, at ze samen met haar man. Daarna maakten ze altijd een wandeling in de buurt. “Elke avond om acht uur,” lacht Aline, “en onderweg aaiden we iedere kat die we tegenkwamen. We zijn gek op poezen. Het is goed mogelijk dat we bekendstaan als dat gekke stel dat elke avond om acht uur een wandeling maakt, op zoek naar poezen om te aaien.” Aline was gelukkig met haar leven, al had ze tot een paar jaar geleden wel het gevoel dat er iets ontbrak. “Ik voelde me niet compleet, maar wist niet precies wat het was. Wat me in ieder geval dwarszat, was dat ik de laatste tien jaar nooit meer schreef. Iets wat ik vroeger altijd zo graag deed.”

Dromen van een roman
Aline groeide op in Wit-Rusland, in een klein stadje in de buurt van de hoofdstad Minsk. Wat ze op school het allerleukst vond, was het schrijven van opstellen. “Al zo lang ik me kan herinneren. Dat vond ik veel leuker dan scheikunde of wiskunde. Toen ik een jaar of zestien was en voor het eerst verliefd werd, schreef ik alles van me af in mijn dagboek. Ik merkte dat ik schrijven heerlijk vond en schreef steeds meer, ook korte verhalen. Rond mijn twintigste was mijn droom om een grote literaire roman te schrijven in de traditie van de grote Russische schrijvers.” Alleen kwam dat er niet van. Want toen Aline 23 jaar was, gebeurde er iets wat haar leven drastisch zou veranderen. “In de zomer van 1999 ging ik op vakantie naar Amsterdam, met een vriendin. Tijdens die vakantie leerde ik een Nederlandse man kennen op wie ik verliefd werd. En hij werd ook verliefd op mij. Nee, dat was niet Jeroen”, lacht ze. Na haar stedentrip keerde Aline terug naar Wit-Rusland, maar haar nieuwe liefde en zij bleven contact houden.

Lees het hele verhaal van Aline in Vriendin 26 (nu in de winkels). 

Je kunt het boek Halsoverkop deze week winnen! Meedoen? Klik hier

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |