×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Aline won Vriendin’s schrijfwedstrijd

Vriendin 26: Aline won Vriendin’s schrijfwedstrijd
29.06.2016 -

Aline (38) schreef het winnende manuscript van Vriendin’s schrijfwedstrijd. Hiermee komt een langgekoesterde droom uit: haar pennenvrucht wordt uitgegeven. Op 28 juni verschijnt haar feelgoodroman Halsoverkop. Maar wie is Aline eigenlijk? Vriendin zocht haar op.


'Je hoort niet elke dag dat je droom uitkomt' 
 

Als Aline de voordeur opendoet van haar huis in Almere, is ze een tikje gespannen, zegt ze. Dit is haar allereerste interview. Gelukkig heeft man Jeroen (44) een dagje vrij genomen om haar te steunen, én om koffie voor ons te zetten. “Dat hij vrij heeft genomen, waardeer ik heel erg van hem”, zegt Aline liefkozend, met een licht buitenlands accent. “Want het is nogal wat, wat er allemaal op me afkomt. Ik vind het ontzettend spannend dat er nu eindelijk een boek van mij gaat uitkomen. Ik heb al meerdere boeken geschreven, maar die zijn nog nooit uitgegeven. Dus toen ik vorig jaar in Vriendin die oproep las, dacht ik: oh my god, dit is het! Dit is mijn kans om écht schrijfster te worden. Het boek moest gaan over vriendinnen, stond in de oproep, en het moest een lengte hebben van 60.000 woorden. Precies zo’n boek had ik pas geschreven. Ik besloot het op goed geluk in te sturen. Al had ik er natuurlijk geen enkel vermoeden van wat me daarna allemaal zou overkomen. Tot het moment dat Aline besloot om haar boek in te sturen, leidde ze een heel gewoon leven. Elke ochtend stapte ze in de trein op weg naar Amsterdam, waar ze werkte als administratief medewerkster. Als ze weer thuiskwam, at ze samen met haar man. Daarna maakten ze altijd een wandeling in de buurt. “Elke avond om acht uur,” lacht Aline, “en onderweg aaiden we iedere kat die we tegenkwamen. We zijn gek op poezen. Het is goed mogelijk dat we bekendstaan als dat gekke stel dat elke avond om acht uur een wandeling maakt, op zoek naar poezen om te aaien.” Aline was gelukkig met haar leven, al had ze tot een paar jaar geleden wel het gevoel dat er iets ontbrak. “Ik voelde me niet compleet, maar wist niet precies wat het was. Wat me in ieder geval dwarszat, was dat ik de laatste tien jaar nooit meer schreef. Iets wat ik vroeger altijd zo graag deed.”

Dromen van een roman
Aline groeide op in Wit-Rusland, in een klein stadje in de buurt van de hoofdstad Minsk. Wat ze op school het allerleukst vond, was het schrijven van opstellen. “Al zo lang ik me kan herinneren. Dat vond ik veel leuker dan scheikunde of wiskunde. Toen ik een jaar of zestien was en voor het eerst verliefd werd, schreef ik alles van me af in mijn dagboek. Ik merkte dat ik schrijven heerlijk vond en schreef steeds meer, ook korte verhalen. Rond mijn twintigste was mijn droom om een grote literaire roman te schrijven in de traditie van de grote Russische schrijvers.” Alleen kwam dat er niet van. Want toen Aline 23 jaar was, gebeurde er iets wat haar leven drastisch zou veranderen. “In de zomer van 1999 ging ik op vakantie naar Amsterdam, met een vriendin. Tijdens die vakantie leerde ik een Nederlandse man kennen op wie ik verliefd werd. En hij werd ook verliefd op mij. Nee, dat was niet Jeroen”, lacht ze. Na haar stedentrip keerde Aline terug naar Wit-Rusland, maar haar nieuwe liefde en zij bleven contact houden.

Lees het hele verhaal van Aline in Vriendin 26 (nu in de winkels). 

Je kunt het boek Halsoverkop deze week winnen! Meedoen? Klik hier

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!