×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Joyce' man wil altijd mensen om zich heen

Vriendin 26: Joyce' man wil altijd mensen om zich heen
28.06.2016 - Redactie Vriendin

Ze heeft niets tegen haar schoonouders. Maar Joyce (39) baalt er enorm van dat haar man ze ook dit jaar weer mee op vakantie heeft gevraagd.


'Nee hè, niet wéér op vakantie met mijn schoonfamilie..' 

“Iedereen die mijn man Jos voor het eerst ontmoet, is lyrisch: wat een leuke, joviale man! Dat is ook zo. Jos lacht altijd, is super aardig en geeft je meteen het gevoel je beste maat te zijn. Hij is ook een heel leuke vriend. In de kroeg geeft hij de meeste rondjes en als je hem nodig hebt, al is het midden in de nacht, staat hij voor je klaar. Onze halve huisraad leent hij uit en als het moet, komt hij de gewenste spullen zelf nog brengen ook en helpt meteen mee klussen.

Ik ben echt op zijn vriendelijke, vrolijke karakter gevallen. Het is geen dag saai met Jos en ik ken hem niet chagrijnig. Maar tegelijkertijd is dat uitbundige van Jos ook dat wat me de laatste jaren flink is gaan storen. Ik kan me geen weekend herinneren zonder een gezellige kaasfondue-avond, barbecuemiddag of zondagse koffievisite. Ik kook standaard voor zes personen en de koffie gaat er thuis in liters doorheen. Doordat Jos zich altijd omringt met andere mensen, blijft er weinig privétijd over voor mij en onze kinderen.

Het ergste is dat het niet ophoudt bij onze vrije avonden of weekenden en dat hij zelfs op onze vakanties nog mensen meevraagt. We hebben op drie dagen Berlijn na – onze huwelijksreis in 1998 – nog geen vakantie of weekendje weg met z’n tweeën of ons eigen gezin gevierd. Voor ik het weet, heeft Jos al geregeld dat de buren, mijn broer en schoonzus of goede vrienden meegaan.

Deze zomer zouden we eindelijk met z’n viertjes voor de eerste keer alléén naar onze vaste staanplaats op de camping in Italië gaan, maar tot mijn ontzetting heeft Jos afgelopen weekend mijn schoonouders uitgenodigd ons te vergezellen! We waren bij hen op bezoek en ik stikte bijna in mijn Bossche bol toen hij voorstelde hun caravan naast die van ons te stallen, en mijn schoonouders daarop dankbaar ‘ja’ zeiden. Ik keek Jos nog vernietigend aan, maar hij pikte het signaal niet op. ‘Plek zat en hoe meer zielen, hoe meer vreugd!’ riep hij nog uitgelaten. Er zat dus niets anders op dan enthousiast mee te lachen, terwijl ik ondertussen alleen maar dacht: o nee, niet wéér! Daar gaat onze gezinsvakantie.”

Lees het hele verhaal van Joyce in Vriendin 26, morgen in de winkels!

Zijn jij en je man net als Joyce en Jos ook tegen- polen? Mail jouw verhaal naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |