×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 26: Joyce' man wil altijd mensen om zich heen

Vriendin 26: Joyce' man wil altijd mensen om zich heen
28.06.2016 - Redactie Vriendin

Ze heeft niets tegen haar schoonouders. Maar Joyce (39) baalt er enorm van dat haar man ze ook dit jaar weer mee op vakantie heeft gevraagd.


'Nee hè, niet wéér op vakantie met mijn schoonfamilie..' 

“Iedereen die mijn man Jos voor het eerst ontmoet, is lyrisch: wat een leuke, joviale man! Dat is ook zo. Jos lacht altijd, is super aardig en geeft je meteen het gevoel je beste maat te zijn. Hij is ook een heel leuke vriend. In de kroeg geeft hij de meeste rondjes en als je hem nodig hebt, al is het midden in de nacht, staat hij voor je klaar. Onze halve huisraad leent hij uit en als het moet, komt hij de gewenste spullen zelf nog brengen ook en helpt meteen mee klussen.

Ik ben echt op zijn vriendelijke, vrolijke karakter gevallen. Het is geen dag saai met Jos en ik ken hem niet chagrijnig. Maar tegelijkertijd is dat uitbundige van Jos ook dat wat me de laatste jaren flink is gaan storen. Ik kan me geen weekend herinneren zonder een gezellige kaasfondue-avond, barbecuemiddag of zondagse koffievisite. Ik kook standaard voor zes personen en de koffie gaat er thuis in liters doorheen. Doordat Jos zich altijd omringt met andere mensen, blijft er weinig privétijd over voor mij en onze kinderen.

Het ergste is dat het niet ophoudt bij onze vrije avonden of weekenden en dat hij zelfs op onze vakanties nog mensen meevraagt. We hebben op drie dagen Berlijn na – onze huwelijksreis in 1998 – nog geen vakantie of weekendje weg met z’n tweeën of ons eigen gezin gevierd. Voor ik het weet, heeft Jos al geregeld dat de buren, mijn broer en schoonzus of goede vrienden meegaan.

Deze zomer zouden we eindelijk met z’n viertjes voor de eerste keer alléén naar onze vaste staanplaats op de camping in Italië gaan, maar tot mijn ontzetting heeft Jos afgelopen weekend mijn schoonouders uitgenodigd ons te vergezellen! We waren bij hen op bezoek en ik stikte bijna in mijn Bossche bol toen hij voorstelde hun caravan naast die van ons te stallen, en mijn schoonouders daarop dankbaar ‘ja’ zeiden. Ik keek Jos nog vernietigend aan, maar hij pikte het signaal niet op. ‘Plek zat en hoe meer zielen, hoe meer vreugd!’ riep hij nog uitgelaten. Er zat dus niets anders op dan enthousiast mee te lachen, terwijl ik ondertussen alleen maar dacht: o nee, niet wéér! Daar gaat onze gezinsvakantie.”

Lees het hele verhaal van Joyce in Vriendin 26, morgen in de winkels!

Zijn jij en je man net als Joyce en Jos ook tegen- polen? Mail jouw verhaal naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |